پربازدیدترین ها

سرویس: فرهنگی کد خبر: 213030 ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۵

جولان متکدیان در خیابان های سرپل ذهاب:

تکدی گری شغلی برای کسب درآمد سودجویان از احساسات مردم/جمع آوری و ساماندهی متکدیان نیازمند همکاری دستگاه‌های اجرایی است

بازی دراز1404: جولان تکدی‌گری در شهر سر منشاء آسیب‌های اجتماعی است لذا ساماندهی متکدیان برعهده یک دستگاه و نهاد خاص نیست و نیاز به یک اراده جمعی و مشارکت مردم و همه دستگاه ها است.

تکدی گری شغلی برای کسب درآمد سودجویان از احساسات مردم/جمع آوری و ساماندهی متکدیان نیازمند همکاری دستگاه‌های اجرایی است

به گزارش بازی دراز، با توجه به افزایش روزافزون تعداد متکدیان در سطح شهر، دیگر تشخیص فردی که واقعا به کمک نیازمند است و فردی که طمع ورزی موجب شده تا به دنبال سود بیشتر باشد، سخت و گاه محال شده است.

 

در این میان بین کسی که نمی تواند کار کند و واقعا برای امرار معاش، هیچ راهی جز تکدی گری ندارد؛ با آن کسی که توانایی کارکردن دارد اما نمی خواهد خود را به زحمت بیندازد و به درآمد سهل الوصول تکدی گری عادت کرده است فرق بسیاری است که پی بردن به این راز مردم را دچار ناراحتی و سردرگمی و گاها مردد می کند.

 

خبرنگارپایگاه خبری تحلیلی بازی دراز این بار برای کاوش بیشتراین موضوع، نخست به سراغ جمعی ازمتکدیان سطح شهرستان سرپل ذهاب رفته و ازانگیزه و هدف آنان ازتکدیگری مطلع شد.

یکی ازخانم های متکدی درگفتگو با خبرنگارما اظهار داشت: به علت اختلاف خانوادگی و اعتیاد همسرم طلاق گرفتم و بعد ازاینکه مطلقه شدم به علت بضاعت مالی نتوانستم خرج و مخارج دختر5ساله و 3ساله ام را تامین کنم، در ادامه با گروهی از متکدیان آشنا شدم که توسط یک نفر سرگروه ساماندهی می شدند و بصورت گروهی به شهرها می رفتند وهرچقدر پول از مردم دریافت می کردند به سرگروه می دادند و ماهانه بصورت درصدی ازسرگروه پول دریافت می کردند و منبع درآمدی برای خود و فرزندانشان ایجاد کردند.

 

وی افزود: حدود 3 سال است که خودم و فرزندانم با یک گروه بلوچی که بعضی ازآنها به بیماری معلولیت دچارهستند به شهرهای مختلف من جمله سرپل ذهاب می آییم و به اطراف پارک ها و خیابان ها برسر راه مردم فرستاده می شویم و با سماجت و نگاهی معصومانه مبلغی دریافت می کنیم و در نهایت با دریافت ماهیانه ازسرگروه ، امرارمعاش خود را نیز میگذرانیم.

 

پیرزن سالمند متکدی اهل کوهدشت در ادامه گفت: فرزند پسرم به اعتیاد گرفتاراست و بخاطراینکه پولی برای خرید مواد مخدر بدست بیاورد من را در شهرهای مختلف سر راه مردم قرارمی دهد و هرچقدر پول بدست بیاورم شبانه از من می گیرد وخرج اعتیاد خود می کند و من را هم مجبور و تهدید به تکدیگری می کند.

درادامه به منظوراهمیت این موضوع خبرنگار ما به سراغ جمعی ازمسئولین شهرستان سرپل ذهاب رفته و اقدامات صورت گرفته جهت جمع آوری و ساماندهی متکدیان شهرستان مورد بررسی قرارگرفت.

 

جمع آوری متکدیان برعهده اداره بهزیستی است! ناجا به صورت خودسر عمل نمیکند/ برخورد با متکدیان نیازمند دستور قضائی است

 

فرمانده نیروی انتظامی سرپل ذهاب در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه اکثرمتکدیان درسطح شهرستان سرپل ذهاب غیربومی هستند، اظهار داشت: دراین شهرستان اندک افرادی صرفا براساس عادت شخصی تکدیگری می کنند،اکثرمتکدیانی که بصورت مقطعی وارد سرپل ذهاب می شوند غیربومی و بصورت گروهی بوده واز سوی سرگروه هدایت می شوند که در این راستا برخوردهای لازم با همکاری اجرائیات شهرداری ،اداره بهزیستی و نیروی انتظامی شهرستان صورت می گیرد.

سرهنگ محمدرضا یاری تصریح کرد: متکدیان سه دسته هستند برخی با هدف کسب درآمد تکدیگری را بعنوان شغل برای خود تلقی می کنند و برخی معلولیت جسمی دارند و با ایجاد نوعی نگاه ترحمانه نظرمردم را جلب می کنند و ازمعلولیت خود نیز برای کسب درآمد سوء استفاده می کنند و در نهایت اندک افرادی بعلت بضاعت مالی دست به چنین کاری می زنند که نیازمالی خود و خانواده را نیز تامین می کنند.

 

وی یادآور شد: جمع آوری متکدیان درسطح شهرستان در گام نخست به عهده اداره حمایتی بهزیستی است که چنانچه درصورت جمع آوری فرد تکدی با تمرد و مشکلی روبرو شود نیروی انتظامی همکاری لازم بعمل آورده و با دستور قضایی پای کارمی آید، و این درحالیست تاکنون نیروی انتظامی شهرستان درنخستین اقدام جمع آوری متکدیان با اداره بهزیستی همگام بوده و در جهت داشتن شهری عاری از متکدی ازهیچ تلاش فروگذار نبوده است.

جمع آوری متکدیان در گام نخست توسط عوامل اجرائیات شهرداری ونیروی انتظامی محقق می شود!

 

رئیس اداره بهزیستی سرپل ذهاب درگفتگوبا خبرنگارما اظهارداشت: ازآن جایی که نیروهای مشاوره ای و حمایتی بهزیستی به تنهایی نمی توانند فرد تکدی را قانع و از ادامه کارخود منع کنند لذا در گام نخست عوامل اجرائیات شهرداری و نیروی انتظامی باید نسبت به جمع آوری متکدیان اقدام کنند و بعد از سیرمراحل قضایی، بهزیستی پای کار آمده و امرساماندهی متکدیان نسبت به رنج سنی ، جنسیت، وضعیت جسمی و انجام آزمایشات بیماری های واگیرو اعتیاد با دستور دادستان شهرستان انجام خواهد داد و نسبت به انتقال فرد متکدی به مراکزنگهداری متکدیان در استان اقدام می شود.

 

بهمن بوچانی افزود: متکدیانی که در سطح شهرستان سرپل ذهاب تاکنون ساماندهی شده اند و یا به زادگاهشان بازگردانده شدند اهل شهرستان کوهدشت و یا گروهی بلوچی بوده اند و اندک افرادی بومی شهرستان هستند که برحسب عادت شخصی و کسب درآمد اقدام به تکدیگری می کنند که دراین بین برخی از این افراد نیزساماندهی شده اند.

 

وی تصریح کرد: باید با همکاری و هم افزایی دستگاه های مربوطه و با تلاش خیرین دلسوز شهرستان با هدف جلوگیری منطقی از تکدی و حفظ کرامت انسانی و جایگزینی مساعدت های آبرومندانه و سامان دادن به کمک های مردمی، شهرستان سرپل ذهاب بعد از استان تبریز و شهرستان پاوه به عنوان شهری بدون گدا معرفی شود و این افتخار ازآن خود کنیم.

 

لزوم برخورد جدی با متکدیان / باید با تکدی گری ریشه ای تر برخورد شود/ متولیان قانون را اجرا کنند

 

یکی ازکارشناسان اجتماعی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: اکثر متکدیان از طرف افرادی سودجو حمایت شده و به طور باندی و سازماندهی شده عمل می‌کنند بنابراین جلوگیری از فعالیت آنها نیازمند برخورد جدی نیروی انتظامی و قوه قضائیه است.

 

صادق سالمی افزود: طرح جمع آوری متکدیان تنها از طریق همکاری و عملکرد مکملی دستگاه‌های ذیربط به نتیجه خواهد رسید به گونه‌ای که در صورت ضعف یکی از دستگاه‌ها عملکرد سایر دستگاه‌ها زیر سوال خواهد رفت و موثر نخواهد بود.

وی با اعلام اینکه با ارتقاء سطح بینش و آگاهی جامعه می‌توان معضلات اجتماعی را ساماندهی کرد، اظهار داشت: درساماندهی متکدیان باید به ریشه اصلی آسیب فردی پی برده شود و به نحوی خدمات مشاوره ای و خدماتی دریافت کند که در نهایت چرخه زندگی این اقشارآسیب پذیرجامعه تغییرکند و روند زندگی آنان رو به بهبودی رود.

 

نتیجه گیری:

پدیده تکدی گری از مسائل امروز جوامع است که بی توجهی به آن می تواند آسیب های فراوانی به اجتماع وارد کند و اگر در این زمینه بی تفاوت باشیم باید هزینه های زیادی متقبل شویم.

 

در این میان با تمام تلاش های صورت گرفته ، سازمان ها، ارگان ها و مسئولان دیگر نیز باید دست به کار شوند تا هم متکدی ها را به خوبی ساماندهی کنیم و هم شرایط جامعه را به گونه ای مدیریت کنیم تا به صورت خودجوش از میزان این متکدی ها کاسته شود.

 

شهرستان سرپل ذهاب درغرب استان کرمانشاه دارای بیش از85 هزارنفرجمعیت و 48کیلومتر مرز مشترک با کشورعراق دارد.

انتهای پیام/*