پربازدیدترین ها

سرویس: اجتماعی کد خبر: 213154 ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۱

حکایت تلخ درختان بلوط شهرستان سرپل ذهاب:

از مرگ خاموش درختان بلوط در سایه بی توجهی مسئولین تا خلاء های قانونی و نظارتی در برابر زیاده خواهی سودجویان

بازی دراز1404: پدیده زمین خواری در شهرستان سرپل ذهاب زائیده خلاء های قانونی و ناکافی بودن کنترل و نظارت توسط دستگاهها و نهادهای مربوطه از یکسو و سودجویی، زیاده خواهی و فرهنگ ناصحیح برخی از افراد خارج از محدوده شهرها و روستاها ازسوی دیگر صورت می گیرد.

از مرگ خاموش درختان بلوط در سایه بی توجهی مسئولین تا خلاء های قانونی و نظارتی در برابر زیاده خواهی سودجویان

به گزارش بازی دراز، این روزها هرتخلفی با موضوع تصرف و تغییر کاربری زمین های شخصی، دولتی و ملی، اعم از عرصه های منابع طبیعی و جنگل ها، اراضی کشاورزی و زمین های شهری و حریم راه ها به شکل غیرمجاز و بدون انجام تشریفات قانونی لازم و با استفاده از نفوذ و روابط ناصحیح در دستگاههای مختلف اداری و با شناخت خلاهای قانونی و گاه با جعل سند، مصداق زمین خواری می شود.

 

با وجود اینکه واژه زمین خواری هرازگاهی موضوع پیگیری رسانه ها و انعکاس به گوش مسئولین می شود اما این حکایت تاسف آورهمچنان ادامه دارد و مسئولین در صورت تخلف و تعرض سودجویان به پای کارمی آیند، این درحالیست جلوگیری از وقوع این امرمی تواند جان صدها بلوط را نیز از خطرانقراض بازدارد و دست‌های که بر سر درختان بلوط زاگرس سایه مرگ می‌افکنند کوتاه کنند.

حال، حکایت فرزندان تنومند زاگرس که کمربند سبزی بالغ بر 500 هکتار از وسعت روستای میرحصار تله بید دردهستان پشت تنگ ذهاب بخش مرکزی شهرستان سرپل ذهاب را در برگرفته، درد آوراست و این همسایگی درختان بلوط سخت کوش با مردمان این دیار و منطقه این روزها طاقت فرسا شده است و با جهل و نادانی زمین خواران سایه مرگ بر سراین درختان سبز بلوط افتاده است.

 

دربیخ گوش مسئولان منابع ملی سرپل ذهاب، سودجویان اراضی کشاورزی درختان کهن بلوط روستای میرحصار تله بید را قطع کرده اند و این طبیعت خدادادی طعمه طمع‌ورزی عده‌ای از افراد و مافیای زمین خواران با هدف تعریض زمین های کشاورزی در جنگل‌های این منطقه شده است.

 

زخم تبرها بر تن بلوط‌های ایستاده روستاهای میرحصار تله بید شهرستان سرپل ذهاب باری دیگرمسئولین مربوطه را از غفلت درآورده است.

 

برای اطلاع از برنامه ها و اقدام های انجام شده در حوزه مقابله با تخلف های حوزه زمین و برخورد با پدیده زمین خواری در شهرستان سرپل ذهاب خبرنگارپایگاه خبری تحلیلی بازی دراز به سراغ فرماندار سرپل ذهاب و مدیران مربوط  رفته و موضوع گزارش را مورد بررسی قرار داده است.

 

فرماندارسرپل ذهاب درباره برنامه های شهرستان برای جلوگیری از زمین خواری به خبرنگار ما گفت: در این رابطه تاکید شده دستگاه های متولی از جمله راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی با جدیت در حوزه پیشگیری تعرض و زمین خواری فعال باشند.

 

اکبرسنجابی افزود: براساس قوانین موجود، تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغ ها در تمامی مناطق خارج از محدوده شهر و روستاها مستلزم اخذ مجوز تغییر کاربری از کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها می باشد.

وی با تاکید برتشکیل تیم های پیشگیری از تصرف و تعرض از سوی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان به منظور حفاظت و مراقبت از عرصه های منابع طبیعی،  گفت: تشکیل این تیم ها موجب می شود تا از حجم تعرض و تصرف ها کاسته شود و این مهم نشان می دهد با افزایش کنترل و نظارت، می توان از تخلف های حوزه زمین و پدیده زمین خواری جلوگیری کرد.

 

رئیس منابع طبیعی شهرستان سرپل ذهاب درادامه با ما گفت: این بحث زمین خواری یک موضوع فرابخشی و به مسائل مختلفی که دارای جنبه های قانونی، حقوقی، اجرایی بوده و ابعاد اقتصادی و اجتماعی نیز دارد، بازمی گردد.

 

ایمان استادی افزود: محدودیت امکانات و گستره وسیع زمین ها و برخی فعالیت های غیرفیزیکی، این امکان را به ما نمی دهد که به طور لحظه ای و آنی جلوی تخلف ها را بگیریم. اما سامانه 1504 به صورت شبانه روزی آماده دریافت گزارش های مربوط به تخلف های حوزه اراضی منابع طبیعی است.

وی با اشاره به برخورد با متخلفینی که اقدام به قطع درختان بلوط درمحدوده روستای میرحصارتله بید کرده بودند، گفت: دراجرای دستوردادستان دادسرای عمومی و انقلاب سرپل ذهاب دو هکتار از اراضی ملی منطقه پشت تنگ ذهاب توسط پاسگاه ویژه منابع طبیعی و با هماهنگی پاسگاه انتظامی مربوطه از ید غیرقانونی متجاوزان بصورت عملی خارج و با کشت بذرمرتعی به حالت طبیعی اعاده شد.

 

ایشان تصریح کرد: در راستای برخورد قانونی با متخلفین پس از تشکیل پرونده سه نفرمتخلف جهت سیر مراحل قانونی به مقامات قضایی سرپل ذهاب معرفی شدند.

 

دادستان سرپل ذهاب در ادامه با خبرنگار ما گفت: قوه قضائیه با هرگونه تغییرکاربری غیرقانونی اراضی وتخریب محیط زیست بشدت با متخلفین برخورد می کند.

سعید صادقی افزود: بنا به منویات مقام معظم رهبری نهال متعلق به عموم مردم است و این اموال عمومی حقوق عامه ای دارد لذا آنچه متعلق به تمام ملت است باید تمام عوامل بازدارندگی برای جلوگیری از دست اندازی و تخریب در منابع طبیعی بکار گیری شود.

 

در پایان به نظر می رسد اصلاح قوانین و مقررات، تشدید برخورد با متخلفان در کنار افزایش توان کنترلی و نظارتی دستگاه های اجرایی و ارتقای آگاهی مردم و فرهنگ سازی در سطح جامعه، از جمله مواردی باشد که می تواند به کاهش و از میان رفتن پدیده زمین خواری در کشور کمک کند.

 

شهرستان سرپل ذهاب با بیش از 85هزار تن جمعیت و برخورداری از 48 کیلومتر نوار مرزی با عراق، بیش از 88 هزار هکتار عرصه منابع طبیعی جنگل و مرتع دارد.

انتهای پیام/*