پربازدیدترین ها

کد خبر: 179286 ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۶

گزارش :

نبود پارکینگ خودرو از مشکلات اصلی هسته مرکزی سرپلذهاب است

بازی دراز 1404:هر گاه سخن از حقوق شهروندی به میان می‌آید به مؤلفه‌های آن نیز باید توجه شود و نمی‌توان این موضوع را تنها در برخی جنبه‌ها متصور بود.

نبود پارکینگ خودرو از مشکلات اصلی هسته مرکزی سرپلذهاب است

به گزارش بازی دراز، شهرنشینی و تمدن در بطن خود ملزوماتی دارد که در سایه عمل به آنها می‌توان مدعی وجود مدرنیته در شهرها و هم‌آوایی و هم‌راستایی با شتاب و پیشرفت جهانی شد.

باتوسعه شهرها نیاز به زیرساختهای جدید ومناسب یکی از مسائلی است که دربرنامه ریزیهای شهری مدنظر دست اندرکاران زیباسازی ومناسب سازی شهرستانها قرارمی گیرد.

هجوم ساختمانهای آسمان خراش ازجمله تصمیماتی است که به دلیل کمبود فضای کافی درخیابانها و هجوم مصرف کنندگان بیشتر سازه ها از طرف کسانی که تمایل به توسعه ی ساخت وساز دارند اتخاذ می شود اما خیابانهای شهر با توجه به هجوم خودروها امکانی برای گسترش فضای خود و افزایش پارکینگهای بیشتر ندارند.

در درون شهرها به دلیل همزیستی خودرو و انسان مسیر تردد و به تبع آن مکان توقف خودروها به نسبت محدودتر است و به همین دلیل ساخت پارکینگ به دو گونه شخصی و عمومی در دستور کار برنامه‌ریزان شهری قرار می‌گیرد.

نبود جای پارک خودرو به صورت عمومی موجب شده تا رانندگان هر مکانی را که در شهر می‌یابند به منظور پارک خودروی خویش در نظر بگیرند، از کوچه‌های تنگ و باریک گرفته تا پارک‌های دوبل در کنار خیابان‌های اصلی شهر.

یکی از مشکلات اساسی شهرستان، نبود پارکینگ عمومی است که به تبع، مشکلات دیگری همچون پارک دوبل خودروها، تخلفات رانندگی و ترافیک سنگین را به دنبال خواهد داشت.

خیابان‌های کم‌عرض، تراکم بخش‌های اداری و مسکونی بدون در نظر گرفتن فضای کافی برای پارکینگ،‌ مجهز نبودن اداره‌ها به پارکینگ ، مطب پزشکان و تخلفات رانندگان در حین پارک خودرو و مواردی از این دست از جمله عوامل موثر در تشدید بحران پارکینگ در بردسیر بحساب می‌آید.

یکی از مشکلات  شهرستان سرپلذهاب  که طی سال‌های گذشته رفته رفته نمود بیشتری به خود گرفته و همه مردم از آن گله دارند، مسئله نبود پارکینگ مناسب برای وسایل نقلیه است.

این معضل، بویژه در هسته مرکزی شهریعنی همان چهار راه احمدابن اسحاق  که محل اصلی تجمع مردم و خودروهاست بیشتر به چشم می خورد.متاسفانه در دو سوی اغلب این خیابانها هم در ساعات آغازین شب، انباشته از خودروهایی است که دوبله- سوبله توقف کرده و بر حجم ترافیک می افزایند.

به سراغ یکی از شهروندان سرپلذهابی رفتیم و او اینگونه از مشکل نبود پارکینگ گفت: خیابانهای ... ، امام (ره) ،  از جمله مکانهایی است که همیشه با حجم ترافیک و حضور شهروندان مواجه است و البته اغلب مراکز خرید مردم و مراجعات آنها نیز در همین مکانهاست.

اضافه کنید به اینها تجمع مراکز درمانی و مطب پزشکان در همین خیابانها مثل خیابان ....  که بر حجم ترافیک آن افزوده است.

یکی از رانندگان درون شهری نیز می گوید: نبود پارکینگ برای وسایل نقلیه سوهانی است بر اعصاب شهروندان و رانندگان و ظاهرا نه در کوتاه مدت شاید در بلند مدت هم نسخه شفابخشی برای آن نباشد.

چرا وقتی کسی به مطب پزشکان مراجعه می کند بعلت آنکه بیماری با خود همراه دارد مجبور است خودرو خود را در مکانی غیر مجاز پارک کند و یا پارک دوبله نماید پس از بازگشت باید با قبض جریمه ماموران راهنمایی و رانندگی مواجه شود.

چرا باید تاوان خیابانهای کوچک شهر را مردمی بدهند که برای یک کار ضروری مجبور هستند خودرو خود را در گوشه ای متوقف کنند؟

ماموران راهنمایی و رانندگی هم همیشه قبض به دست ، آماده جریمه رانندگان هستند. قطعا هر چه جلوتر می رویم اوضاع از وضعیت فعلی بدتر خواهد شد چون هم به حجم جمعیت و هم به تعداد خودروها اضافه میشود پس از همین الان به فکر حل این معضل باشیم.

و البته سخنی هم با تعداد اندک رانندگان بی ملاحظه و برخی موتورسواران قانون شکن هم داریم و آن اینکه درهمه حال رعایت قوانین و مقررات ضروری است و هر چند در بحث مورد اشاره، ما بیشترین حق را به رانندگان می دهیم اما اینها دلیلی بر قانون شکنی و نادیده گرفن حقوق دیگر شهرندان نیست.

شهرداری بعنوان متولی امور زیباسازی ومناسب سازی شهرستان محلی برای مراجعه خبرنگارما جهت بررسی اقدامات صورت گرفته درزمینه رفع این مشکل بود.

شهردار شهرستان درگفتگوباخبرنگارماگفت : این مشکلی بزرگ برای خیابانهای شهراست که باتوجه به افزایش روزافزون تعداد خودروها روزبه روز این مشکل بزرگتر شده وبیشتر درچشم خواهدآمد.

علی قطره ای افزود : طرح احداث پارکینگ عمومی شهرستان چندسالی است که طراحی وبرآورد اعتباری شده و به استانداری ارسال شده است که متاسفانه تایید نمی شود.

وی تصریح کرد : دربازدیدهای متعددی که استاندار ومعاونین ایشان از سطح شهرستان داشته اند بارها این موضوع ارائه شده است که تابه امروز تصمیم مناسبی برای رفع این مشکل اتخاذ نشده است.

ایشان ضمن بیان اینکه اعتباری بالغ بر 50میلیارد ریال برای احداث این پارکینگ برروی رودخانه الوند نیاز است گفت :با این اعتبار ازسوی استانداری موافقت نشده وتوجیه اقتصادی برای آنها ندارد.

قطره ای به تصمیم استانداری برای ورود بخش خصوصی به این پروژه نیز اشاره کرد واذعان داشت : این مسئله نیز بارها پیگیری شده ولی بخش خصوصی به دلیل عدم وجود فرصت برگشت سرمایه درکوتاه یا میان مدت رغبتی برای ورود به این طرح نشان نمی دهد.

شهردار شهرستان تنها راه عبور از این مشکل را احداث این پارکینگ عنوان کرد وخاطر نشان کرد: محل دیگری درقسمت مرکزی شهر باتوجه به تراکم بافت مسکونی وتجاری شهرستان برای احداث یک پارکینگ عمومی وجودندارد......

انتهای پیام /