پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 179408 ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹

گزارش؛

ایجاد پایگاه امداد و نجات جاده‌ای سرپل‌ذهاب در انتظار تایید منابع طبیعی است/لزوم توجه به نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای

بازی دراز 1404 : پایگاه امدادونجات جاده‌ای نقش بسیار مهمی در کاهش خطرات ناشی از تلفات جانی حوادث جاده ای دارد در حالی که شهرستان سرپل‌ذهاب باوجود نقاط حادثه خیز بسیار فاقد یک پایگاه دائمی است.

ایجاد پایگاه امداد و نجات جاده‌ای سرپل‌ذهاب در انتظار تایید منابع طبیعی است/لزوم توجه به نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای

به گزارش بازی دراز، نياز حياتي مسافرين جاده هاي صعب العبور كشور مسئولین جمعیت هلال احمر را به ایجاد پايگاه هاي امداد و نجات و جاد ه اي ترغیب کردکه در راستاي وظايف بشر دوستانه وبعنوان یک وظیفه سازمانی دردودهه گذشته این پایگاهها در جاده های صعب العبور وکوهستانی کشور ایجاد شد.

این پایگاهها که باهدف اسكان ، تغذيه و امداد اضطراري مسافرين در راه مانده و انتقال و اعزام آ نها به مراكز درماني احداث گرديد بااقبال عمومی مردم و درخواست وحمایت مسئولین محلی به تدریج دربیشتر جاده های کشور گسترش پیداکرد وخدمات شایان وقابل ذکری در جهت کاهش تلفات جانی انجام گرفته است.

پایگاههای امدادونجات جاده ای بین شهری جمعیت هلال احمر علاوه برآنکه درکاهش تلفات وخسارات جانی انسان درحوادث جاده ای موثراست در حوادث وسوانح غیرجاده ای نیز بعنوان نیروی پیشرو درصحنه حضور پیدا کرده ودرجهت نجات مصدومین وآسیب دیدگان تلاش می نماید .

شهرستان سرپلذهاب یکی از شهرستانهای استان است که ازنقاط حادثه خیز بسیاری خصوصا در محور سرپلذهاب به دالاهو برخورداراست وسالانه شاهد حوادث وتصادفات جاده ای مرگباری می باشد.

این شهرستان باتوجه به وضعیت جغرافیایی خود هم به لحاظ وقوع حوادث طبیعی وغیرطبیعی مستعد است وهم به لحاظ قرارگرفتن درمسیر ترانزیتی تهران –بغداد و حجم ترافیکی سنگین کامیونهای حمل بار دراین مسیر و همچنین اعزام کاروانهای راهیان نور وزیارتی عتبات عالیات وباعنایت به عدم وجود زیرساختهای مناسب حمل ونقل جاده ای همواره درمعرض خطرات احتمالی ناشی از تصادفات جاده ای است لذا نیاز به ایجاد یک پایگاه امداد جاده ای تمام وقت یک امر ضروری به نظر می رسد.

آقای محمدی از ساکنین روستای حبیب وند است .ایشان که بارها شاهد تصادفات جاده ای درمحدوده ی روستا بودند به خبرنگارما می گوید: من بارها شاهد تصادفات مرگبار جاده ای دراین مسیر بوده ام که متاسفانه به دلیل عدم وجود پایگاه امداد جاده ای ، زمان بیشتری برای رسیدن سرصحنه تلف می شود که جان مصدومین درمعرض خطربیشتری قرارمیگیرد.

وی تصریح می کند: این جاده یکی از پرحادثه ترین نقاط استان است که جان بسیاری از همشهریان مارا گرفته است و لذا باید یک پایگاه امدادونجات جاده ای دراین مسیر بصورت دائمی برای نجات جانمصدومان احتمالی فعال باشد.

سرعت یکی از مولفه های بااهمیت در امدادرسانی به مصدومین حوادث است که آماده باش بودن نیروهای امدادی وحضور دریک مکان مشخص و کوتاه بودن مسیر پایگاه امدادی تا محل وقوع حادثه نیروهای امدادی را دررسیدن به این مولفه بسیار مهم یاری می دهد .

مدیر جمعیت هلال احمر سرپلذهاب درگفتگو باخبرنگار ما گفت : این امر یکی از ضروریات شهرستان است که مدتهاست مورد پیگیری ما قراردارد .

محمدمردانی افزود : پایگاه امدادونجات جاده ای احمدابن اسحاق(ره) یک پایگاه موقت است که صرفا درایام تعطیلات نوروز دایر می باشد ولی درسال گذشته این پایگاه به مدت 7 ماه فعالیت انجام داده است.

ایشان به مشکلات موجود درراه دائمی کردن این پایگاه اشاره کرد واذعان داشت : اعتبار ساخت پایگاه تامین شده است ولی زمینی که برای احداث آن درنظر گرفته شده هنوز ازطریق منابع طبیعی به این جمعیت واگذار نشده تا عملیات ساخت وساز آن آغاز شود.

وی خاطرنشان کرد : با واگذاری زمین به جمعیت هلال احمر بلافاصله عملیات ساخت وساز شروع شده و پس از اتمام عملیات احداث تجهیزات مورد نیاز درآن مستقر و فعالیت آن آغاز خواهد شد.

زمین درنظر گرفته شده برای احداث ساختمان پایگاه امدادونجات جاده ای از اراضی منابع طبیعی می باشد که باید به جمعیت هلال احمر واگذار شده  تا جمعیت هلال احمر استان نیز باتوجه به مالکیت سندی آن اقدامات ساخت وساز را شروع کند لذا شایسته است اداره منابع طبیعی و امور اراضی شهرستان اهتمام بیشتری دراین موضوع اعمال نمایند.

فرماندار شهرستان سرپلذهاب نیز تحقق ایجاد پایگاه امدادونجات جاده ای دائم را ازضروریات شهرستان عنوان کردوگفت : اقدامات پیگیرانه دراین خصوص ازطریق ادارات کل استان درحال انجام است .

جهانبخش حیدری افزود :  باتوجه به حادثه خیز بودن سرپلذهاب تحقق این امر ازخواسته های ما می باشد که بصورت جدی دنبال این موضوع هستیم.

وی از تشکیل جلسه بااستاندار دراین خصوص درآینده نزدیک خبرداد وتصریح کرد : مشکل سندیت زمین درنظرگرفته شده وواگذاری آن به هلال احمر دراین جلسه ارائه شده وراهکارهای تسریع درروند اجرای این پروژه بررسی خواهدشد.

ایشان از تلاشهای شبانه روزی جمعیت هلال احمر قدردانی کرد وگفت : مدیر کل جمعیت هلال احمراستان توجه ویژه ای به شهرستان سرپلذهاب داشته و دراین خصوص مجوزفعالیت پایگاه امداد ونجات جاده ای احمدابن اسحاق (ره) برای فصل تابستان نیز صادرشده است.

پایگاه امدادونجات جاده ای احمدابن اسحاق (ره) تنها پایگاه محور سرپلذهاب است که یک پایگاه موقت بوده وفعالیت آن درروزهای تعطیل عید نوروز خلاصه می شود.

این پایگاه باتلاشهای رئیس جمعیت هلال احمروفرماندارشهرستان درسال گذشته 7 ماه فعال بوده ودرسالجاری نیز از اول تابستان فعالیت خودرا ازسرخواهدگرفت ولی بازهم جوابگوی حجم حوادث وسوانح شهرستان نمی باشد.

یکی از سازمانهایی که در طول امدادگران هلال احمر فعالیت می کند اورژانس 115 است که می توان گفت فعالیتی مکمل را انجام می دهد ودربسیاری از تصادفات بدون وجود نیروهای امدادگر نمی تواند فعالیتهای پزشکی خودرا به درستی انجام دهد.

مرکز فوریتهای پزشکی یک نهاد بسیار کوچک است که توان پوشش تمام جاده های شهرستان را ندارد.

رئیس مرکز فوریتهای پزشکی شهرستان به خبرگارما گفت : سطح جاده ای تحت پوشش این مرکز بسیار گسترده است بطوریکه تا نزدیکی شهرستانهای ثلاث باباجانی ،قصرشیرین ،گیلانغرب،دالاهو ودهستان حیدریه تحت پوشش این مرکز است .

حسن عزیزی افزود : ایجاد یک پایگاه جاده ای امدادونجات برای شهرستان سرپلذهاب لازم وضروری است ضمن اینکه این طرح می تواند به فعالیت های فوریتهای پزشکی کمک نموده ومکمل آن باشد.

باتوجه به توضیحات بالا وتاکید مسئولین شهرستان بر لزوم ایجاد پایگاه امداونجات جاده ای امید است هرچه سریعتر مشکلات وموانع آغاز ساخت وساز این پایگاه برطرف شده وهرچه سریعتر شاهد راه اندازی آن برای خدمات رسانی به مصدومین احتمالی وکاهش خطرات جانی درتصادفات رانندگی وسایر سوانح باشیم.

 

انتهای پیام/ش