پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 180385 ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹

ایران یک میلیارد و 500 میلیون دلار در بانک تازه تاسیس چین سرمایه گذاری کرد

جمهوری اسلامی ایران در بانک سرمایه گذاری توسعه زیرساخت آسیا یک میلیارد و 580 هزار دلار سرمایه گذاری کرد.

ایران یک میلیارد و 500 میلیون دلار در بانک تازه تاسیس چین سرمایه گذاری کرد

به گزارش بازی دراز، بر اساس اطلاعاتی که وزارت اقتصاد چین روز سه شنبه منتشر کرد، قرار است همه کشورها از جمله ایران سهم خود را به صورت تدریجی در این بانک پرداخت کنند.
بر اساس این گزارش، چین با 29 میلیارد و 780 میلیون دلار بیشترین سهام را در بانک سرمایه گذاری توسعه زیرساخت آسیا در اختیار دارد و پس از آن، دو کشور هندوستان و روسیه با اختلاف فاحش در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.
هندوستان هشت میلیارد و 367 میلیون دلار و روسیه شش میلیارد و 536 میلیون دلار در بانک سرمایه گذاری توسعه زیرساخت آسیا سرمایه گذاری کرده اند.
در میان کشورهای آسیایی همچنین کره جنوبی با سه میلیارد و 738 میلیون دلار در بانک سرمایه گذاری توسعه زیرساخت آسیا سرمایه گذاری کرده است.
ترکیه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، تایلند و پاکستان از دیگر اعضای این مجموعه هستند که ارزش سهام آنها به مراتب پایین تر از جمهوری اسلامی ایران است.
میزان سهام کشورهای عضو براساس تولید ناخالص داخلی تعیین شده است.
در میان کشورهای غیر آسیایی، فرانسه، برزیل، آلمان، ایتالیا و انگلیس از جمله کشورهایی هستند که در بانک سرمایه گذاری توسعه زیرساخت آسیا سرمایه گذاری کرده اند.
سرمایه اولیه بانک سرمایه گذاری توسعه زیرساخت آسیا 100 میلیارد دلار تعیین شده است.
75 درصد سهام این بانک به کشورهای آسیایی و 25 درصد آن به کشورهای غیر آسیایی اختصاص یافته است.
اساسنامه بانک سرمایه گذاری توسعه زیرساخت آسیا دیروز - دوشنبه - با حضور نمایندگان ارشد 57 کشور در پکن امضا شد.
قرار است سرمایه این بانک تا سال 2030 میلادی به 730 میلیارد دلار برسد.
آمریکا و ژاپن دو قدرت بزرگ اقتصادی دنیا هنوز تصمیم به ورود به این بانک نگرفته اند.
نخستین یادداشت تفاهم ایجاد بانک سرمایه گذاری توسعه زیرساخت آسیا در اکتبر (مهر - آبان) سال 2014 میلادی در پکن به امضا رسید.
بانک سرمایه گذاری توسعه زیرساخت آسیا نهاد توسعه چند جانبه ای است که سرمایه آن بیشتر در زمینه ساخت تاسیسات زیربنایی اختصاص داده می شود.
جمهوری اسلامی ایران که یکی از اعضای هیات موسس این بانک است، هجدهم فروردین ماه سالجاری به عنوان سی و چهارمین کشور به عضویت بانک سرمایه گذاری توسعه زیرساخت آسیا در آمد.
چین که مبتکر راه اندازی بانک سرمایه گذاری توسعه زیرساخت آسیا است قرار است حدود 50 میلیارد دلار در این بانک سرمایه گذاری کند.
اگرچه چینی ها گفته اند که از حق وتو برای عضو گیری و یا بیرون کردن یک عضو استفاده نمی کنند، اما برخی از کشورهای غربی در این باره ابراز نگرانی کرده اند.
اداره مرکزی این بانک که نهایتا تاسیس آن تا پایان سال جاری میلادی (2015) به اتمام خواهد رسید، در شهر پکن پایتخت چین قرار دارد.
هر چند سرمایه بانک 100 میلیارد دلار است و کشورهای عضو موظف به تامین حداکثر 10 میلیارد دلار در مرحله نخست هستند و تامین مابقی سرمایه بانک در تعهد سهامداران خواهد بود.
این بانک به دلیل کمبود منابع اعتباری برای سرمایه گذاری در زیرساخت های موجود در قاره آسیا و منطبق با سیاست ها و راهبردهای اقتصادی جدید چین مبنی بر ورود به تعامل با کشورهای آسیا به ویژه آسیای میانه تاسیس شد.
مقام های چینی تاکید دارد که این بانک رقیب بانک های منطقه ای و بین المللی نیست، بلکه در جهت تامین منابع مورد نیاز تاسیس شده است تا نیازهای کشورهای منطقه ورای امکانات بانک های موجود نظیر بانک توسعه آسیایی برطرف شود.
ظهور بانک سرمایه گذاری توسعه زیرساخت آسیا با استقبال بانک جهانی نیز همراه بود و این بانک خرداد ماه جاری در بیانیه ای تصریح کرد که جهان هنوز برای مبارزه با فقر به قهرمانان بیشتری نیاز دارد و به همین دلیل است که ما به گرمی از ورود بانک سرمایه گذاری توسعه زیرساخت آسیا به رهبری چین، به مقوله مبارزه با فقر استقبال می کنیم.
بانک جهانی در بیانیه خود نوشت: بانک سرمایه گذاری توسعه زیرساخت آسیا پتانسیل بالایی در زمینه احداث نیروگاه های برق، جاده ها، پل ها، مدارس و کلینیک ها در آسیا دارد که هر یک از آنها می توانند به افزایش سطح اشتغال و تقویت اقتصاد کمک کنند.
بانک جهانی تاکید کرد: وقتی بانک سرمایه گذاری توسعه زیرساخت آسیا به مقوله ارتقای سطح توسعه در کشورهای با درآمد کم و متوسط ورود می کند، دلیلی وجود ندارد که بانک های دیگر آن را رقیب خود بدانند، زیرا برای مبارزه با دشمن قدیمی و مشترک بشر - یعنی فقر - در سراسر جهان به همکاری های بیشتری نیاز است.
کشورهای ایران، بنگلادش، برونئی، کامبوج، چین، هند، اندونزی، اردن، قزاقستان، کویت، لائوس، لوکزامبورگ، مالدیو، مالزی، مغولستان، برمه، نپال، نیوزیلند، عمان، پاکستان، فیلیپین، قطر، عربستان سعودی، سنگاپور، سریلانکا، سوییس، تاجیکستان، تایلند، بریتانیا، ازبکستان، ویتنام، استرالیا، اتریش، برزیل، دانمارک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، اسپانیا و سوئیس از جمله اعضای این بانک تازه تاسیس هستند.