پربازدیدترین ها

سرویس: استانی کد خبر: 180550 ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۳

دهیاری های استان کرمانشاه امسال 610 میلیارد ریال بودجه دارند

مدیرکل دفتر روستایی استانداری کرمانشاه از تصویب بودجه 610 میلیارد ریال برای دهیاری های استان کرمانشاه در سال 94 خبر داد.

دهیاری های استان کرمانشاه امسال 610 میلیارد ریال بودجه دارند

به گزارش بازی دراز، 

جلیل بالایی روز شنبه به مناسبت 14 تیر، روز دهیار در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: در مقایسه با سال گذشته، بودجه دهیاری های استان کرمانشاه دارای 37 درصد افزایش می باشد.

وی همچنین از تخصیص 300 میلیارد ریال اعتبار به دهیاری های استان از محل بند ح تبصره 9 قانون بودجه (آلایندگی، جرائم رانندگی و ارزش افزوده) برای سالجاری خبر داد که تاکنون افزون بر 80 میلیارد ریال از این اعتبارات در اختیار دهیاری ها قرار گرفته است.

بالایی گفت: برای اجرای طرح های هادی روستایی نیز اعتبار 92 میلیارد ریالی در اختیار بنیاد مسکن استان کرمانشاه قرار گرفته که قرار است اولویت در اجرای این طرح ها را به روستاهای واقع در حاشیه بزرگراه های استان از جمله بزرگراه کربلا اختصاص دهند.

وی پیش بینی کرد که با این حجم از اعتبارات 154 روستا در استان کرمانشاه دارای طرح هادی شوند.

احداث و تکمیل 16 باب مسجد در روستاها با تامین اعتبار هفت میلیارد و 500 میلیون ریال از سوی بنیاد برکت از دیگر فعالیت های عمرانی برای سال 94 است که بالایی به آن اشاره کرد.

وی افزود: قرار است 12 مسجد نیمه کاره در روستاها تکمیل و چهار مسجد جدید نیز با همین اعتبارت تکمیل و احداث شوند.

 

** برنامه هایی برای تحول اقتصادی در روستاهای استان کرمانشاه

 

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه با اشاره به طرح های اشتغالزا که در دستور کار معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری در سراسر کشور قرار گرفته است، از ایجاد کمیته اجرایی بدین منظور در استان کرمانشاه خبر داد و گفت: قرار است با اعطای تسهیلات کم بهره یا بدون بهره، راه اندازی واحدهای روستایی با اهدافی چون مشارکت مردم در تولید و کسب درآمد برای روستاییان و نیز تکمیل زنجیره ارزش در دستور کار قرار گیرد.

بالایی گفت: تاکنون 2 طرح اشتغالزا در زمینه تولید فرش در سنقر و نیز تولید گیوه در پاوه به تصویب رسیده و برای دریافت تسهیلات نیز به بانک عامل معرفی شده اند.

وی همچنین از در دست بررسی بودن 25 طرح دیگر در همین زمینه، خبر داد.

تخصیص 70 خودروی ون برای جابجایی دانش آموزان روستایی که به روستاهای همجوار یا شهرها تردد می کنند از دیگر برنامه های دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه است.

بالایی در این مورد اظهار کرد: این 70 دستگاه خودرو با تسهیلات چهار درصد در اختیار روستاییان قرار می گیرد.

برگزاری نمایشگاه توانمندی های روستاییان استان کرمانشاه در مهر آینده در راستای اقتصاد مقاومتی با عرضه محصولات تولیدی مردم روستا و نیز حضور روستاییان کرمانشاه در قالب 14 غرفه در نمایشگاه روز روستا در همین ماه در تهران از دیگر برنامه هایی است که به گفته بالایی برای کمک به اقتصاد روستانشیان استان کرمانشاه در دستور کار قرار خواهد گرفت.

 

** اخذ مجوز 198 دهیاری جدید و مهمترین رویکردهای امسال

 

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه همچنین از اخذ مجوز برای ایجاد 198 دهیاری جدید در استان تا پایان سالجاری خبر داد و گفت: در این صورت شمار دهیاری های استان کرمانشاه که هم اکنون یک هزار و 422 مورد است به یک هزار و 620 دهیاری افزایش خواهد یافت.

وی در عین حال گفت: از مجموع سه هزار و 163 روستای دارای سکنه استان کرمانشاه تاکنون کمتر از نیمی از آنها دارای دهیاری شده اند.

وی با اشاره به سرشماری نفوس و مسکن سال 1390 خورشیدی، گفت: براساس این آمار، 28 درصد از کل جمعیت استان کرمانشاه معادل 536 هزار نفر را روستاییان تشکیل می دادند اما با توجه به اینکه 15 روستای پرجمعیت استان به شهرها ملحق شده اند یا برخی از روستاها مانند ریجاب هم به شهر تبدیل شده اند، ضریب جمعیتی روستاییان نسبت به کل جمعیت استان کاهش یافته است.

بالایی در مورد روستاهای بدون دهیاری گفت: امسال برای احداث پروژه ها و نیز توزیع عادلانه منابع، 83 میلیارد ریال به این روستاها تخصیص یافته است.

وی در مورد رویکردهای این دفتر در سال 94 گفت: نهادسازی و تشکیل 28 تعاونی دهیاری، یک شرکت هلدینگ استانی و یک شرکت هلدینگ گردشگری برای مدیریت 14 روستای هدف گردشگری استان در دستور کار قرار دارد.

وی همچنین از تصمیم استان برای واگذاری اموری چون آب، برق، گاز و.. به دهیاری ها با هدف کاهش تصدی دولت و ایجاد فرصت های برابر در نقاط روستایی خبر داد.

ساماندهی و جمع آوری فاضلاب روستایی با مشارکت مردم روستا از دیگر برنامه های در دستور کار است که به گفته مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه، تاکنون شرکت آب و فاضلاب شهری زیربار اجرای چنین طرح هایی نرفته است و در کل کشور هم فقط 60 روستا دارای سامانه جمع آوری فاضلاب می باشند.

بالایی افزود: در طرحی ابتکاری که ویژه استان کرمانشاه است، تصمیم بر آن شده تا استانداری مصالح مورد نیاز از جمله سیمان، لوله و.. را تامین کند، شرکت آب و فاضلاب روستایی هم کار مطالعه، طراحی و نظارت را داشته باشد و اجرا و کار فیزیکی آن را به اهالی روستا بسپاریم.

 

** برنامه های روز روستا در استان کرمانشاه

 

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه در مورد برنامه های روز روستا در استان کرمانشاه گفت: قرار است در این روز، عملیات اجرایی 767 پروژه عمرانی در سطح روستاهای استان که شامل طرح هایی چون بهسازی معابر روستایی، سنگفرش، مدیریت پسماند، جمع آوری آب های سطحی و جمع آوری فضولات حیوانی در روستاها می باشد، آغاز شود.

وی همچنین اعلام کرد که مصادف با روز روستا از پایگاه اطلاع رسانی دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری به نشانی www.roostaksh.ir رونمایی خواهد شد.

برگزاری 14 همایش در شهرستاهای استان با موضوع برجسته سازی جایگاه دهیاران و نیز تجلیل از دهیاری های نمونه، حضور بر مزار شهدای روستاییان از سوی دهیاران هر روستا و... از دیگر برنامه های روز روستا در استان است که بالایی به آنها اشاره کرد.

لازم به یادآوری است که از شمار افزون بر سه هزار روستای استان کرمانشاه هم اکنون به دلیل مشکل بی آبی و خشک شدن سرچشمه ها و قنات ها، به صورت سیار به 200 روستا آبرسانی سیار می شود و در این مورد هم مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری از تشکیل نشستی در ستاد بحران استانداری و اتخاذ تصمیم هایی برای بازیابی و احیای سرچشمه های آبی روستاها و نیز تداوم آبرسانی سیار خبر داد.