پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 183334 ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۴

کمبود تجهیزات پیش بیمارستانی تهدیدی برای مصدومان دریای خزر

کمبود امکانات و تجهیزات امدادی پیش بیمارستانی برای ارائه خدمات به مصدومان حادثه دیده دریای خزر در استان های شمالی بوی‍ژه مازندران از مشکلات اساسی است که سال ها متولیان امر بهداشت و درمان در این منطقه با آن مواجه هستند.

به گزارش بازی دراز، به نقل از خبرنگار ایرنا ، آمارها نشان می دهد حدود 90 درصد از مسافران و گردشگران برای دیدن و استفاده از دریای خزر، مازندران را به عنوان مقصد سفرهای خود برمی گزینند که متاسفانه در این میان هرساله با آغاز فصل شنا به طور میانگین 200 نفر از مسافران به علت آشنا نبودن به فنون شنا در این دریا جانشان را از دست می دهند که بروز این اتفاقات تلخ و ناگوار بسیار نگران کننده است. 
حوادثی دیگری نیز از جمله سیل ، زلزله ، ریزش ، رانش کوه و نیز سوانح متعدد رانندگی در راه های سخت گذر و حادثه خیزاستان گردشگر پذیر این استان رخ می دهد و عده ای از افراد هم براثراین گونه حوادث می میرند. 
با توجه به وقوع این حوادث و افزایش آمار مرگ و میر در استان ، لازم است مسوولان کشوری با اعمال مدیریت منسجم، معیار سنجی درست و هدفمند در توزیع عادلانه اعتبارات، امکانات، تجهیزات بهداشتی و درمانی توجه وی‍ژه ای به این استان گردشگرپذیر و مسافر خیز داشته باشند.
شماری از مسوولان و دست اندرکاران امر در ستاد ساماندهی سواحل با اشاره به وقوع حوادث متعدد طبیعی و غیرطبیعی بویژه پدیده غرق شدگی در دریای خزر از کمبود امکانات و تجهیزات پیش بیمارستانی در این استان بویژه غرب مازندران انتقاد کردند.
تعدادی از مسافران و گردشگران ساحلی هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفتند که در کنار ساحل تنها ناجیان غریق حضور دارند ولی از امکانات امدادی نظیر آمبولانس ها و چادرهای امدادی خبری نیست.
آنان معتقدند با حضور چادرهای امدادی می توان به غرق شدگان در دریا کمک زیادی کرد تا آنان پس از نجات از دریا بتوانند از مرگ حتمی نجات یابند.
به گفته آنان ، مسوولان استانی و شهرستانی می توانند حداقل در مکان هایی که طرح سالم سازی دریا اجرا می شود چادرهای امدادی و آمبولانس مستقر کنند تا شاهد فوت گردشگران در کنار دریاها نباشند.
رییس هیات نجات غریق غرب مازندران در این باره گفت : انتقال فرد مصدوم و بیهوشی که در حین شنا در دریا دچار خفگی شده از دریا به خشکی و انجام اقدامات اولیه چون تنفس دهان به دهان و نیز ماساژ قلبی برعهده ناجیان غریق است، منتهی دراین فرآیند اگر مصدوم وضعیت تنفسی و ضربان قلبی ندارد باید در حدود کمتر از پنج دقیقه از طریق اور‍ژانس 115 به مراکز پیش بیمارستانی جهت احیا اعزام شود. 
حجت الله کیمیایی راد افزود : متاسفانه گاهی اوقات شاهد تاخیر در رسیدن بموقع اورژانس 115 برای اعزام این دسته از مصدومان جهت احیا قلبی و ریوی به بخش های سی پی آر مراکز درمانی هستیم که بسیار نگران کننده است. 
وی ادامه داد : هرچند از ابتدای فصل شنا تاکنون بیش از 500 نفر با همکاری ناجیان غریق و دیگر اعضای کمیته های 9 گانه ستاد ساماندهی سواحل از مرگ حتمی در حین شنا در دریا نجات یافتند اما باید برای کاهش غرق شدگی در منطقه یک اقدام اساسی صورت گیرد. 
کیمیایی راد شمار غرق شدگان در شهرهای ساحلی غرب مازندران را در فصل شنای سالجاری 33 نفر اعلام کرد و گفت : از این تعداد 12 نفر در ساحل نور ، شش نفر نوشهر ، دو نفر چالوس ، هشت نفر عباس آباد ، چهار نفر رامسر و یک نفر نیز در تنکابن به علت آشنا نبودن به فنون شنا قربانی دریای خزر شده اند.
رییس اداره ورزش و جوانان نوشهر هم گفت : ادامه درمان فرد مصدوم دچار خفگی شده در دریا یعنی اعزام بموقع به مراکز درمانی موضوع بسیارمهمی است که متاسفانه تاکنون کمتر به آن توجه شده است. 
شهرام کیاکجوری افزود : گاهی اوقات در یک مقطع زمانی چند نفر در حین شنا دچار خفگی می شوند که پس از انتقال از دریا به خشکی توسط ناجیان غریق و نیروهای امداد و نجات ، باید به مراکز درمانی اعزام شوند و در چنین زمانی با کمبود آمبولانس مواجه می شویم .
وی ادامه داد : هرچند خودروهای هلال احمر نیز در این حوزه همکاری لازم را دارند اما با توجه به شرایط اضطراری باید این دسته از افراد مصدوم با خودروهای آمبولانس 115 مجهز به امکانات و پزشک به مراکزدرمانی برای مداوا اعزام شوند.
رییس اداره ورزش و جوانان نوشهر با اشاره به برخورداری نوشهر از سه طرح سالم سازی دریا و استقبال چشمگیر مسافران و گردشگران برای استفاده از دریا گفت : طرح ساحلی، تفریحی و اقامتی ستیرا که در کشور نیز به عنوان طرح نمونه گردشگری انتخاب شده یکی از مقصدهای مهم گردشگری دریایی برای مسافران محسوب می شود که لازم است مسوولان ذیربط نسبت به استقرار یک پایگاه اورژانس 115 اختصاصی دراین منطقه اقدام کنند. 
وی فراهم نبودن امکانات و تجهیزات مخابراتی با هدف برقراری ارتباط میان ناجیان غریق با اعضای ستاد ساماندهی سواحل را از دیگر مشکلات موجود در این بخش برشمرد و گفت : ناجیان غریق به هنگام نجات و انتقال فرد آسیب دیده در دریا متاسفانه امکان برقراری ارتباط مخابراتی ندارند و این مشکل اساسی است که باید برای حل آن برنامه ریزی شود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان نوشهر هم گفت که امکانات و تجهیزات بهداشتی و درمانی موجود پاسخگوی نیاز بیماران بویژه مصدومان آسیب دیده ناشی از حوادث طبیعی از جمله غرق شدگی در سواحل شهرستان نیست.
سیدرحیم سیدپور افزود : مدیران سطوح کلان کشور در توزیع اعتبارات و تجهیزات بهداشتی و درمانی جمعیت بومی را شاخص مبنای سیاست گذاری خود قرار می دهند ولی جمعیت شناوری را که در تمامی فصول بویژه نیمه نخست سال وارد منطقه می شوند در این زمینه به حساب نمی آورند.
وی ادامه داد : اکنون شرایط به گونه ای است اگر همزمان حادثه غرق شدگی در محل اجرای طرح سالم سازی دریا در سی سنگان در فاصله 25 کیلومتری نوشهر و مجموعه سیترا رخ دهد، ناگزیریم به نخستین فرد تماس گیرنده با پایگاه اورژانس 115 خدمات ارائه دهیم و به دیگری نمی توانیم خدمات اورژانسی ارائه دهیم.‍ 
سیدپور گفت: ممکن است برخی از افراد آسیب دیده در این حوادث به علت عدم انتقال بموقع به مراکز پیش بیمارستانی جانشان را هم از دست بدهند.
مدیرشبکه بهداشت و درمان نوشهر اظهار داشت : هم اکنون دو پایگاه اور‍ژانس 115 ، یک تخت سی پی آر برای احیای مصدومان دچار ایست قلبی، یک پزشک و دونفر نیز به عنوان دستیار آماده ارائه خدمات در این شهرستان هستند که با توجه به جمعیت بومی و شناور منطقه این امر جوابگوی نیاز مصدومان نیست.
وی افزود: با این که از ابتدای فصل شنا تاکنون دستکم 30 نفر از مصدومان ناشی از خفگی در حین شنا در دریا به مراکز پیش بیمارستانی انتقال داده شدند و پس از مدت کوتاهی بستری و انجام عملیات احیا از مرگ حتمی نجات یافتند ، اما باید مسوولان ذیربط نسبت به افزایش تعداد پایگاه اور‍ژانس 115 دراین شهرستان گردشگرپذیر و در حین حال حادثه خیز تدابیر وی‍ژه ای بیندیشند.
فصل شنا هر سال از ماه خرداد آغاز می شود و تا پایان شهریور ماه ادامه می یابد. 
مازندران 338 کیلومتر از ساحل دریای خزر را در اختیار دارد که 140 کیلومتر آن در غرب استان واقع است.
هم اکنون در سواحل غربی دریای مازندران 315 ناجی غریق فعالیت دارند که حوزه استقرار 194 تن از آنان نقاط کور و شنا ممنوع است.
نور ، نوشهر ، چالوس ، سلمانشهر ، عباس آباد ، نشتارود ، کلارآباد ، تنکابن و رامسر از شهرهای ساحلی غرب مازندران هستند.