پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 191219 ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۰

پست های اینترنتی که حکم اخراج ما را صادر می کنند

فعالیت در فضای مجازی در زندگی ما به امری بدیهی تبدیل شده است، پست هایی که هر روز ارسال و نظرهایی که داده می شود. اما گاهی همین پست های معمولی حکم اخراج ما را صادر می کنند.

به گزارش بازی دراز،  معلم مدرسه "مونته سوری" در جنوب سوئد به دلیل اظهارات نژاد پرستانه در اینترنت اخراج شد.  خانم مهماندار به خاطر فعالیت های متعدد در دنیای مد و انتشار عکس های نامناسب و نیمه عریان از کار اخراج شد. پست فیسبوکی با این عنوان که " بعضی وقت ها آرزو میکنم کاش اخراج شم، تو خونه موندن از کلنجار رفتن با این کار راحتره" با عث اخراج "امی مککلنثن" شد. اینها و بسیاری از اخبار مشابه حکایت از تاثیر شبکه های اجتماعی بر زندگی حرفه ای ما دارد.

 
برای خیلی از ما فعالیت در فضای مجازی به یکی از بدیهی ترین فعالیت ها در زندگی روزمره تبدیل شده است. لذا عدم مرز بندی میان فعالیت های شخصی و حرفه ای می تواند تبعاتی را متوجه کاربران کند.
 
رسانه های اجتماعی علاوه بر تبادل نظر و ایجاد ارتباط میان دوستان و آشنایان، نقش مهمی در روند استخدام و یا ادامه فعالیت حرفه ای شغلی دارد. چراکه ممکن است بر اساس رزومه کاری ارایه شده، شما فردی ایده آل برای کارفرما باشید اما موارد و سوابق غیر کاری ( آنلاین )، این روند خوب را مختل کند.
 
 
 
 
فعالیت در فضای مجازی آسیب ها و تهدیدهایی را ایجاد می کند و می تواند آینده شغلی هر فردی را تحت تاثیر قرار دهد. لازم  به ذکر است که این آسیب ها و مشکلات، تنها مربوط به ایران نمی شود و در کشورهای دیگر نیز موارد متعددی پیش آمده که فرد به دلیل آنچه که در صفحه های اجتماعی خود منتشر کرده از کار اخراج و خانه نشین شده است.
 
در چند هفته گذشته شاهد بروز اتفاق های مشابه برای افراد مشهور ایرانی نیز بودم که طی آن انتشار عکس های خصوصی و مطالب آن در فضای مجازی، آینده شغلی آنها را تحت تاثیر قرار داد.
 
این مطالب ذکر شده تنها برای افراد شاغل نیست، چراکه جویندگان کار هم باید به این نکته توجه داشته باشند افراد و سازمان هایی که قصد استخدام دارند فقط به رزومه کاری ارائه شده توسط  متقاضی اکتفا نکرده و ممکن است از طریق گوگل یا شبکه های اجتماعی مانند Linked in و ... نیز جستجو شود.
 
 
 
این بدان معناست که عکسها و تصاویری که اصطلاحا لایک شده اند همینطور پست ها و نظرهای متقاضی در نظر گرفته می شود لذا دقت در انتشار مطالب و تصاویر در شبکه های اجتماعی تاثیر مستقیم بر روی تایید یا عدم تایید خواهد داشت.
 
بر پایه برخی گزارش ها از هر ده جوان جویای کار، یک نفر به دلیل آنچه که در شبکه های اجتماعی خود منتشر کرده است از دستیابی به شغل مورد نظر خود باز می ماند. اگر چه این مسئله تازگی ندارد و گهگاه اخبار مشابه در خروجی های خبرگزاری ها قرار می گیرد، اما انگار تلنگرهای بیشتری باید اهمیت استفاده از فضای مجازی برای ما روشن کند. برخی بر این باورند که این امر باعث می شود جوانتر ها بیشتر مراقب مطالب ارسالی خود باشند اما انگار علی رغم نمونه های متعدد ذکر شده در استفاده نادرست از فضای سایبری و عدم نظارت بر فعالیت آنلاین خود ادامه دارد و ما را به یاد این ضرب المثل می اندازد که مرگ برای همسایه است.
 
با این وجود هستند کسانی که در اقصی نقاط دنیا برای رفتارشان در فضای مجازی مجازات می شوند، اما خیلی از ما بی توجه به اینکه چه کسانی ممکن است به پست ها و تصاویر ما دسترسی داشته باشند، دقت لازم را اعمال نمی کنیم لذا باید توجه داشت برای جلوگیری از لطمات احتمالی به زندگی حرفه ای خود باید بیشتر محتاط باشیم چرا که ممکن است یک پست اینترنتی حکم اخراج ما را از کار صادر کند!
 
 
 
تنها با چند راه کار ساده می توان آینده شغلی را حفظ کرد:
 
- در صورت عضویت در شبکه های اجتماعی از وارد کردن اطلاعات غیر ضروری خودداری کرده و تا حد امکان تنها در شبکه های تخصصی که بیانگر مهارت های شغلی شما باشد، عضو شوید.
 
- تنظیمات امنیتی می تواند یکی دیگر از راه های جلوگیری از دسترسی افراد غیر مرتبط به اطلاعات شخصی باشد اما دانستن این نکته ضروری است که هر کسی می تواند به پیامی شما در فضای اینترنت ارسال می کنید دسترسی داشته باشد.
 
- یکی از بهترین و موثر ترین روش های حفظ اطلاعات شخصی، دقت در ارسال مطلب است. به عبارت دیگر؛ از انتشار مطالبی که می تواند بحث برانگیز باشد و یا آینده شغلی شما را تهدید کند پرهیز شود.