پربازدیدترین ها

کد خبر: 196472 ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۱

سرپرست فرمانداری: مرزنشینان قصرشیرین در سود مبادلات مرزی کوله بری سهیم می شوند

سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: ساکنان این شهرستان که دارای کارت الکترونیکی مرزنشینی هستند در سود مبادلات مرزی فعالیت های کوله بری سهیم می شوند.

سرپرست فرمانداری: مرزنشینان قصرشیرین در سود مبادلات مرزی کوله بری سهیم می شوند

به گزارش بازی دراز، 

مرادعلی تاتار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون در قصرشیرین حدود 10 هزار و 500 کارت مرزنشینی برای مرزنشینان ساکن در این شهرستان صادر شده است.
وی بیان کرد: این افراد عضو تعاونی مرزنشینان هستند و با توجه به اینکه از سهمیه آنها برای واردات کالاهای کوله بری استفاده می شود، با تمهیدات صورت گرفته به حساب این افراد مبلغی به عوان سود واریز می شود.
وی اظهار کرد: متولی اجرای این طرح فرمانداری قصرشیرین است و از روز جاری در مرز رسمی پرویزخان این شهرستان عملیاتی می شود.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: انجام مبادلات مرزی در قالب تعاونی مرزنشینی به منظور ساماندهی این فعالیت از مرز رسمی پرویزخان برای ارتقای وضع معیشت مرزنشینان انجام می شود.
تاتار گفت: همچنین سه هزار و 200 تن از شهروندان این شهرستان که در گذشته در قالب فعالیت کوله نسبت به حمل کالاهای وارداتی اقدام می کردند و سود واردات تنها به جیب آنها می رفت، در این چرخه و اجرای ساز و کار جدید در قالب کارگر فعالیت می کند که به آنها دستمزد پرداخت می شود و علاوه بر آنها مرزنشینان نیز در این سود سهیم هستند.
وی افزود: وارد کنندگان کالا علاوه بر پرداخت دستمزد به کارگرانی که نسبت به حمل کالاهای آنها از عراق به داخل کشور اقدام می کنند، باید مرزنشینانی را که از سهمیه آنها برای واردات استفاده می کنند نیز در سود خود سهیم کرده و نسبت به واریز سود به میزان یک میلیون و 450 هزار ریال اقدام کنند.
این مقام مسوول اضافه کرد: با پیگیری های صورت گرفته شمار کالاهای وارداتی از طریق فعالیت کوله بری از مرز رسمی پرویزخان این شهرستان از 71 قلم به 100 قلم افزایش یافت و کولرگازی، تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی، ماشین لباس شویی، انواع لوازم خانگی و آشپزخانه، پوشاک از جمله کالاهایی است که از طریق مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین بدون پرداخت هرگونه عوارضی در قالب فعالیت کوله بری از اقلیم کردستان عراق وارد کشور می شود.
تاتار، از تشکیل گروه نظارت بر فعالیت کوله بری در قصرشیرین خبر داد و گفت: چگونگی بر روند فعالیت کوله بری و نحوه اجرای آن و همچنین فروش کالاهای وارداتی در شهر قصرشیرین برای رونق بازار این شهر از فعالیت های این گروه است.
تاتار با بیان اینکه هر کوله بر روزانه مجاز به واردات 25 میلیون ریال کالا از طریق فعالیت کوله بری است، اضافه کرد: خرید کالاهای کوله بران برای مصارف شخصی و خصوصی مسافران و گردشگران ممنوعیت ندارد و محدود نیست.
فعالیت کوله بری که از 31 مرداد ماه سال 94 در قصرشیرین ممنوع شده بود از روز شنبه چهارم اردیبهشت ماه امسال در مرز رسمی پرویزخان از سرگرفته شد تا کوله بران طبق روال سابق بتوانند نسبت به واردات کالاها و فروش آنها در این شهرستان اقدام کنند.
از فروردین تا پایان تیر ماه سال گذشته در مجموع سه هزار کوله بر با انجام 30 هزار تردد مرزی در مجموع یک هزار و 483 میلیارد و 800 میلیون ریال کالا از طریق مرز پرویزخان وارد کشور کردند.
مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال 86 تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه کردستان عراق قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه و همچنین موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می شود.
نزدیکی فرهنگ دو منطقه مرزی استان کرمانشاه و سلیمانیه عراق به دلیل همزبان بودن از مهمترین عوامل رونق اقتصادی و تجاری این بازارچه مرزی است.
پرویزخان اکنون یکی از مرزهای راهبردی و مهم کشورمان است که 54 درصد صادرات غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص داده و نقش کلیدی و حیاتی در جذب بازار این کشور همسایه دارد.
مرز پرویزخان که در مسیر راه ابریشم قرار داشته نزدیکترین راه ارتباطی از طریق عراق و سوریه به طول 900 کیلومتر به کشورهای اروپایی است و در زمان کنونی که کشور عراق در زمینه زیرساخت ها و اقتصاد وضعیت خوبی ندارد بهترین مسیر برای سرمایه گذاری در این کشور و کردستان عراق است.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از 27 هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه با عراق 186 کیلومتر مرز مشترک دارد که در امتداد این مرز دو معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این دو مرز انجام می شود.
روازنه 800 تا یک هزار و 200 دستگاه کامیون کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان به اقلیم کردستان عراق و همچنین 500 دستگاه کامیون کالا از طریق مرز رسمی خسروی به حوزه حکومت مرکزی عراق (بخش مرکزی) صادر می شود.
همچنین روزانه به طور میانگین 600 دستگاه تانکر سوخت رسان عراقی و ایرانی از مبدا اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شود.