پربازدیدترین ها

سرویس: استانی کد خبر: 200661 ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۷

دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در اردوهای جهادی کرمانشاه/ بی مهری برخی نهادها به محرومیت زدایی های داوطلبانه

قریب به 200 نفر از دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه شهید بهشتی در قالب اردوهای جهادی به مردم منطقه محروم سرفیروز آباد کرمانشاه خدمت رسانی کردند.

دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در اردوهای جهادی کرمانشاه/ بی مهری برخی نهادها به محرومیت زدایی های داوطلبانه

به گزارش بازی دراز، به نقل از  شبکه اطلاع رسانی مرصاد، بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی (ره)،کانون جهادی منتظران مصلح(عج)، حرکت جهادی خود را از تاریخ 27 مردادماه 1395 به مدت ده روز در دهستان جلالوند بخش فیروزآباد استان کرمانشاه برگزار کرد.

 

در این اردوی جهادی قریب به 200 نفر از دانشجویان و فارغ التحصیلان در زمینه های فرهنگی،بهداشتی و درمانی خدمت رسانی کردند.

 

محمد امیری،مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی(ره) بیان کرد : امسال موفق شدیم 12 روستا از دهستان جلالوند را تحت پوشش قرار دهیم.

 

 

امیری افزود: تیم بهداشت و درمان گروه جهادی منتظران مصلح (عج) بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی(ره) با 11 گروه بهداشتی و درمانی دندانپزشکی، پزشکی، خانه گردی(Home Visit)، علوم آزمایشگاهی،بهداشت محیط،آموزش بهداشت ،تغذیه، فیزیوتراپی، کاردرمانی،بینایی سنجی و مامایی با تحت پوشش قرار دادن 6 هزار نفر مشغول به خدمت رسانی بود .

 

از اهدف اصلی اردو آموزش بهداشت،رواج فرهنگ پیشگیری و جلوگیری از گسترش فرهنگ دارو درمانی بوده هرچند درصورت لزوم داروهای مورد نیاز اهالی ، تهیه و تحویلشان می شد.

 

مردم زحمت کش روستایی معمولا به علت عدم اگاهی از شیوه صحیح تغذیه و وجود گیاهان دارویی فقط به دنبال دارو از تیم بهداشتی و درمانی هستند درحالیکه این تیم با معاینه و ارجاع به گروه های داخلی و پزشکان دعوت شده به گروه، تشخیص لازم را داده و روند درمان و دارو بر عهده خود بیمار است . در موارد اورژانسی نیز ارجاع به مرکز درمانی انجام گرفت.

 

 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: از جمله طرح های  ابتکاری گروه جهادی منتظران مصلح ، طرح خانه گردی(Home Visit) است که با مدیریت یک روحانی و 5 دانشجوی متخصص در رشته های مختلف علوم پزشکی به صورت خانه به خانه در تمام روستا ها در زمینه های فرهنگی، آموزشی، پیشگیری، ارجاع و سلامت افراد فعالیت می کنند.

 

در این طرح، تیم تخصصی به صورت خانه به خانه، فشار خون، بینایی سنجی، بهداشت محیط و همچنین غربال سبد دارویی و آموزش فرهنگ مصرف دارو را مورد بررسی قرار می دهد. حضور روحانی در کنار گروه به منظور ارائه مشاوره خانوادگی به اعضای خانواده و ترویج سبک زندگی اسلامی و ترویج عفاف، حجاب، زکات و مهیا کردن فضای لازم برای کار تخصصی گروه پزشکی است که تاثیرگذاری این گروه را چند برابر کرده است.

 

همچنین کارگروه بهداشت این گروه؛ محیط خانه ها را از لحاظ بهداشتی بررسی کرده و تذکرات و آموزش های لازم را در این موضوع می دهند.

 

 

امیری عنوان کرد: تیم دندانپزشکی به صورت تخصصی برای گروه های بزرگسالان و کودکان و نوجوانان فعالیت میکند. خدمات این تیم، برای گروه سنی نوجوانان و کودکان به صورت ویژه تری است و علاوه بر انجام کلیه کارهای درمانی دندانپزشکی، در خصوص آموزش بهداشت دهان و دندان برای پیشگیری از درمان های هزینه بر در آینده، خدمات رسانی میکند. فعالیت تیم های غربال بدین صورت است که در مراکز قابل استقرار هر روستا اسکان یافته و به معاینه ی کودکان و نوجوانان زیر 12 سال می پردازند و موارد لازم را به گروه درمانی محل اسکان مرکزی ارجاع می دهند. از جمله خدمات دندانپزشکی این گروه می توان به آموزش بهداشت دهان و دندان، جرم گیری و کشیدن دندان، پالپوتومی و پالکتومی، srp ، فیشور سیلانت، وارنیش فلوراید و ترمیم دندان اطفال اشاره کرد.

 

وی توضیح داد: این گروه چهل نفره از دندان پزشکان و دانشجویان دندانپزشکی باسرپرستی دکتر محمد نوروز منش متخصص جراحی فک و صورت و دکتر آزاده اسماعیل نژاد دانشیار بخش پریود نتیست و استاد بخش جراحی لثه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روزانه به حدود 160نفرخدمات ارائه می‌نمایند.

 

تیم های بینایی سنجی، فیزیو تراپی، کاردرمانی و تغذیه نیز ضمن آموزش های لازم جهت پیشگیری و کنترل طبق معاینات خود تشخیص لازم را داده و در صورت نیاز به مراکز درمانی ارجاع می دهند.

 

 

همچنین تیم آموزش بهداشت با استقرار در هر روستا ضمن توصیه های پیشگیرانه، آموزش کمک های اولیه در بروز حوادث غیر مترقبه و ... آگاهی لازم را در بروز مشکلات به اهالی می دهند.
   
 
مسئول اردوی جهادی منتظران مصلح بیان کرد: در بخش فرهنگی 60 نفر از دانشجویان در قالب 9 گروه فرهنگی به طور همزمان در 9 روستا خدمت رسانی می کنند که مخاطب آنها کودکان،نوجوانان و بزرگسالان روستاها می باشند. در مباحث فرهنگی ، با برگزاری کلاس های آموزشی،مطالبی در سه قالب احکام،اعتقادی و اخلاق اسلامی،متناسب با رده ی سنی مخاطب تدریس شد .علاوه بر این،به جهت جذاب سازی کلاس های آموزشی،از محتوای تصویری و پرداختن به برنامه های عملی مثل اجرای سرود و بازی ها و ساخت کاردستی و... استفاده شده است.

 

همچنین با اعزام مشاور خانواده به روستاها،در جهت حل مشکلات خانوادگی و مسائل مربوط به تربیت فرزند اقدام شده است.

در بخش درون گروهی،برنامه هایی جهت دانشجویان جهادگر برگزار شده است که شامل برگزاری مراسم توسل همچون دعای کمیل،مسابقات ورزشی و گعده های دانشجویی بوده است.

 

امیری عنوان کرد: علاوه بر موارد فوق ، مراسم اختتامیه در روز پایانی اردو برگزار می شود که شامل ارائه گزارشی تصویری از خدمات انجام شده،اجرای سرود توسط کودکان روستایی،برگزاری جشنواره ی غذا و فروش صنایع دستی تولید شده توسط روستاییان است.

 

وی افزود: گروه جهادی منتظران مصلح(عج) زیر نظر بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی(ره) پانزده دوره است که به برگزاری اردو های جهادی می پردازد و این حرکت بزرگ به صورت کاملا دانشجویی بوده است. حضور این تعداد از دانشجویان و اساتید پیشکسوت در این حرکت های خدا پسندانه بدون هرگونه چشم داشت یا امتیازی می باشد و جهادگران  به صورت کاملا رایگان  و با اخلاص کامل به نیت کمک و خدمات رسانی به مناطق کمتربرخوردار کشور بسیج می شوند و انتظار می رود این حرکت های خداپسندانه مورد حمایت بیشتر مسئولین استان ها قرار بگیرد.

 

 

محمد امیری با اشاره به عدم همکاری برخی نهاد های استان کرمانشاه تصریح کرد: در راستای منویات مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)، دانشجویان جهادی با تمام توان در امر خدمت رسانی به مناطق محروم هر ساله به کار خود ادامه می دهند و عدم همکاری برخی ادارات و نهاد ها تاثیری در انگیزه خدمت رسانی برای گروه های جهادی ندارد. برخی از مسئولین بدانند که مردمان محروم ، ولی نعمتان انقلابند و ما دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، حضور در کنار روستاییان را افتخار خود می دانیم و در این جهاد فی سبیل الله، ذره ای کوتاهی نخواهیم کرد.

 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد که  هزینه خدمات درمانی و فرهنگی ارائه شده در طول اردو بیش از 5 میلیارد ریال برآورد می شود و سپس به گزارش مختصری از گروه های خدماتی- درمانی اردو در طول 10 روز پرداخت:

 

گروه دندان پزشکی: 

 

در بخش اطفال : تعداد 670 نفر (کار های درمانی اعم از ترمیمی ،کشیدن دندان، فیشور سیلانت،  srp ، پالپوتومی و پالکتومی و فلوراید تراپی)

 

در بخش بزرگسال: تعداد 1200 نفر که بالغ بر 2000 عدد دندان کشیده شده است

 

در بخش آموزش بهداشت دهان و دندان: به حدود 1000 نفر از کودکان 5 سال تا 12 سال( آموزش، ارائه پک فرهنگی ، مسواک و خمیر دندان)

 

گروه علوم آزمایشگاهی : تعداد 400 عدد آزمایش خون به صورت ارجاعی از تیم گرفته شده است (تب مالت، تری گلیسرید و قند و ...)

 

گروه بینایی سنجی: 768 نفر معاینه شدند که  بیماری هایی از قبیل ناخنک و تنبلی چشم بسیار بود و ارجاع داده شدند 

 

گروه بهداشت محیط: 10 روستا بررسی شد( آزمایش آب و خاک و آموزش)  
گروه گروه مامایی: 740 نغر ویزیت شدند و تجویز دارو
گروه 5 نفره خانه گردی ( HOME VISIT): تعداد 670 خانواده ویزیت شدند  
گروه تغذیه: 60 مورد ( به صورت ارجاعی)
گروه فیزیوتراپی و کاردمانی: 700 نفر ویزیت و تجویز دارو
گروه آموزش بهداشت: برگزاری کلاس های اموزشی برای 10 روستا 

 

 

امیری در پایان افزود: از امام جمعه و نماینده محترم ولی فقیه استان کرمانشاه که با حمایت های  همه جانبه خود از اردو باعث دلگرمی جهادگران گردید ، تشکر می کنیم.

 

لازم به ذکر است که فرماندار کرمانشاه، بخشدار فیروز آباد، مسئول بسیج سازندگی استان و نمایندگانی از دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و مرکز بهداشت شهرستان نیز از این حرکت جهادی بازدید کرده و از اقدامات گسترده و تاثیر گذار اردوی جهادی منتظران مصلح در بخش فیروزآباد استان کرمانشاه تقدیر و تشکر کردند