پربازدیدترین ها

کد خبر: 201935 ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷

به بهانه آغاز سال تحصیلی جدید؛

فراز و نشیب های حضور در خوابگاه های دانشجویی/ از مشکلات زندگی با افراد جدید تا فرصتی برای آموزش همزیستی

زندگی در خوابگاه های دانشجویی سختی ها و شیرینی هایی که می تواند برای فرد دانشجو تجربه های فراوانی را به دنبال داشته باشد.

فراز و نشیب های حضور در خوابگاه های دانشجویی/ از مشکلات زندگی با افراد جدید تا فرصتی برای آموزش همزیستی

به گزارش بازی دراز، 

به نقل از چشم نیوز، شروع سال تحصیلی و آغاز هر ترم در دانشگاه سرآغاز فصل جدیدی از زندگی بسیاری از دانشجوهاست. ممکن است برای بسیاری از دانشجویان سال اول دانشگاه مصادف با اولین تجربه زندگی دور از خانواده آن هم به مدتی طولانی باشد و این روند برای بیشتر دانشجویان هیجان انگیز و در عین حال تنش زاست.

 

سارا 31 ساله دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق  دانشگاه آزاد در این خصوص به خبرنگار چشم نیوز گفت: در سنین جوانی زندگی اجتماعی با همسالان فرصتی برای اندوختن تجارب و مهارت های زندگی است، درعین حال که تجربه های متفاوتی از زندگی با افراد دیگر به دست می آورید فرصت می یابید که خود را در ارتباط با دیگران بشناسید و توانایی ها و مهارت های سازشی خود را محک بزنید و با مسئولیت ها و وظایفی روبرو می شوید که شما را برای یک زندگی مستقل آماده می سازد. چه بسا تجربه ای که از تعامل با هم اتاقی به دست می آورید از تمامی آنچه که در کلاس های درس می آموزید کاربردی تر باشد چرا که هیچ کس مانند یک هم اتاقی نمی تواند مانند یک آینه تمام تصویر شما را برای خودتان نمایان سازد.

 

وی افزود: زندگی خوابگاهی مشکلات خاص خودش را دارد چرا که در واقع دانشجو باید شخصا تمامی کارهای خود را انجام دهد و دیگر مادر مهربان نیست که بار مشکلات او را به دوش بکشد و دانشجو در یک محیط آرام و به دور از هرگونه دغدغه ای تحصیل کند.

 

او ادامه داد: به نظر من زندگی خوابگاهی و آموختن زندگی در خوابگاه برای دانشجویان کارشناسی بیشتر مهم است چرا که دانشجویان ارشد و دکتری تنها یک یا دو روز از هفته را در خوابگاه سپری می کنند (البته اگر مسافت خیلی دور نباشد) و نیز اینکه قبلا تجربه دانشگاه را داشته و دارای سن بیشتری هستند.

 

مریم 21 ساله اهل تهران دانشجوی ترم اول زبان هم به خبرنگار چشن نیوز گفت: من عاشق رشته ام هستم و به خاطر همین هم دو سال پشت کنکور ماندم تا دانشگاه دولتی و زبان قبول شوم که خداراشکر امسال توانستم پذیرفته شوم اما تنها مشکل من این است که دور از خانواده ام هستم و مجبورم در خوابگاه زندگی کنم.

 

وی اضافه کرد: البته من خیلی وابسته به خانواده نیستم و سعی می کنم در محیط های ناآشنا خودم را وفق بدهم ضمن اینکه سعی می کنم بیشتر حواسم به درسم باشد تا اینکه غم دوری را داشته باشم، برای رسیدن به این رشته زحمت زیادی متحمل شدم و نمی خواهم با فکر و خیال خرابش کنم.

 

مهنا 28 ساله و اهل لرستان نیز دانشجوی خوابگاهی است. او که دانشجوی رشته شیمی است در خصوص زندگی خوابگاهی گفت: من الان دانشجوی ترم پنجم هستم و دو سال است تجربه زندگی خوابگاهی را داشتم، البته لرستان خیلی از کرمانشاه دور نیست و من سعی می کنم حداقل دو هفته یک بار به خرم آباد بروم اما واقعیت این است که دانشجوی خوابگاهی باید خیلی چیزها را یاد بگیرد و به کار ببندد وگرنه دچار مشکل می شود.

 

وی افزود: سال گذشته یکی از بچه هایی که رتبه خوبی هم داشت در دانشگاه با افت تحصیلی مواجه شد چرا که شدیدا دلتنگ خانواده بود و اصلا نمی توانست به درسش فکر کند.

 

او در ادامه تصریح کرد: دانشجویان باتجربه زندگی خوابگاهی استقلال پیدا می کنند، آشپزی می کنند و لباس شان را خودشان کوک زده و می شویند. وقتی انسان در نیاز قرار بگیرد، خلاقیت و تلاشش شکوفا می شود. تحت تأثیر جمع خیلی از شیوه ها و عادت های خوب مثل نماز صبح و ورزش های صبحگاهی را دنبال می کنند. وقتی بچه های هم رشته ای دور هم حلقه می زنند و درس می خوانند، فرد نیز تحت تأثیر قرار گرفته و درسخوان می شود این یک حقیقت انکار ناپذیر است که ۷۰درصد دانشجویان ممتاز خوابگاهی هستند.

 

گلایول دانشجوی فیزیک و اهل سنندج یکی دیگر از دانشجویان خوابگاهی است. او به خبرنگار چشم نیوز گفت: ترم های یک و دو بچه ها با روحیات هم آشنا می شوند و همدیگر را می شناسند. اندک اندک بچه هایی که دارای سبک زندگی مشابه ای هستند، جذب یکدیگر شده و هم اتاقی می شوند، اینگونه در ترم های آخر هر اتاق در خوابگاه حکم یک خانواده را دارد که اغلب بچه های هم اتاقی دارای سبک زندگی مشابه ای هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: در کل زندگی خوابگاهی بد نیست اما باید بدانی چطور زندگی می کنی. به هرحال ما برای درس خواندن آمده ایم و باید سعی کنیم به هدفمان برسیم.

 

یک روانشناس هم در این باره به خبرنگار چشم نیوز گفت: دانشجویان خوابگاهی باید مهارت ارتباط با همسالان و زندگی در محیط جدید را فرا بگیرند و گرنه با مشکلاتی روبروخواهند شد که اصلا خوشایند نیست.

 

سمیرا فلاح در ادامه تصریح کرد: احترام متقابل، رعایت حریم دوستان، ادب در رفتار وکردار، نظافت خوابگاه و ... مواردی است که مشترک میان دانشجویان است و بایستی همه آن را بیاموزند. به هرحال دانشجویان خوابگاهی از فرهنگ ها و آداب و رسوم متفاوتی به دانشگاه آمده اند که اگر احترام متقابل و درک وجود نداشته باشد محیط خوابگاه به یک محیط سخت برای فرد بدل می شود.

 

 

وی تاکید کرد: زندگی خوابگاهی البته شیرینی های منحصر به فردی هم دارد که تا سال ها، طعم و خاطره اش از ذهنتان محو نمی شود. برنامه های فرهنگی متنوع برای خوابگاهی ها، جشن ها، همایش ها، نشست های فرهنگی و سیاسی، احیای شب های قدر، بازارچه های جمع و جور برای ارائه کسب و کارهای کوچک دانشجویی و ... از این دست موارد است.

 

این روانشناس در پایان گفت: مدیریت پول و وقت نیز نکته مهمی است که باید مد نظر قرار گیرد، همچنین در اغلب دانشگاه ها مراکز مشاوره وجود دارد که در موارد لازم دانشجویان به آنها مراجعه می کنند و مشکلشان مرتفع می شود و بایستی دانشجویان در صورت بروز مشکل در این خصوص به روانشناسان دانشگاه مراجعه کنند.