پربازدیدترین ها

سرویس: اجتماعی کد خبر: 204403 ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۵

معاون آب وخاک وزیرجهادکشاورزی :

باحرکت به سمت توسعه عمودی کشاورزی میزان بهره وری از آب را افزایش می دهیم / نقش استفاده از روشهای نوین آبیاری در صرفه جویی منابع آبی کشور

بازی دراز 1404 : معاون آب وخاک وزیرجهادکشاورزی باتاکید بر نقش استفاده از روشهای نوین آبیاری در صرفه جویی منابع آبی کشور گفت :باحرکت به سمت توسعه عمودی کشاورزی میزان بهره وری از آب در هر هکتار از اراضی کشاورزی را افزایش می دهیم .

باحرکت به سمت توسعه عمودی کشاورزی میزان بهره وری از آب را افزایش می دهیم / نقش استفاده از روشهای نوین آبیاری در صرفه جویی منابع آبی کشور

به گزارش بازی دراز، علیمراد اکبری در حاشیه بازدید از طرحهای در دست اجرای بخش کشاورزی در سرپل ذهاب اظهار داشت: خوشبختانه دولت تدبیر و امید بالغ بر 1 میلیون و 250 هزار هکتار از اراضی کشور در برنامه توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی و طرح سامانه گرمسیری قرار گرفته است که در این میان سهم استان کرمانشاه بالغ بر 100 هزار هکتار خواهد بود که در برنامه سه ساله آینده این کار صورت خواهد گرفت.

 

وی به عملیات اجرایی 63 هزار هکتار پروژه های منطقه گرمسیری استان کرمانشاه اشاره کرد و افزود: از این مجموع حدود 52 هکتار آن از محل صندوق ملی توسعه و بالغ بر 11 هکتار آن توسط بخش خصوصی و سرمایه گذاری در حال عملیات اجرایی می باشد.

 

معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه توسعه این اراضی یا در حال مطالعه و مناقصه و یاد درحال اجرا است یاداور شد: تاکنون توسعه 13 هزار هکتار ازاراضی مذکور به بهره برداری رسیده که با تکمیل شبکه های بالای دست اصلی می توانیم در اختیار بهره برداران قرار دهیم.

  

اکبری گفت: کشورایران در بخش استفاده از روشهای نوین آبیاری رویکرد جدیدی تعقیب می کند که در این بین استفاده از روشهای میکروب به دلیل افزایش راندمان آبیاری و مصارف آب در دستور کار قرار دارد.

 

وی با بیان اینکه در کشور ظرفیت توسعه افقی یا افزایش سطح زیرکشت دیگروجود ندارد گفت: بنابراین لاجرم به سمت و سوی توسعه عمودی حرکت خواهیم کرد و میزان بهره وری به ازای هر مترمکعب آب در کشور افزایش می دهیم و این امر قطعا در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی و معاونت آب و خاک قرار دارد.

 

اکبری خاطرنشان شد: در سال جاری توسعه روشهای نوین آبیاری 250هزارهکتار هدف گذاری شده است و 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای این پروژه تأمین اعتبار صورت گرفته است که در طی اقدامات اخیر 200 میلیون دلار به این طرح تخصیص یافته است.

 

وی یادآور شد: در طی هفته گذشته در استان کرمانشاه بیش از 24میلیارد تومان اعتبار مختص به توسعه روشهای نوین آبیاری تخصیص داده شده که امید است به نحوی بهینه از این منابع در توسعه روشهای نوین ابیاری و افزایش کارایی میزان مصرف بکار گیری شود.

 

معاون وزیرجهادکشاورزی  در پایان به بحث توسعه شبکه های آبیاری اشاره کرد و افزود: از مجموع تخصیص اعتبارات 570میلیارد تومان در کشور، 210 میلیارد تومان از این منابع در استان کرمانشاه جذب شده و این تخصیص 35 درصدی منابع، همکاری تعامل و مشارکت تمامی مسئولین استان و شهرستان در بخش کشاورزی برای رسیدن به اهداف مورد نظر را نیز می طلبد.

 

مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه اظهار داشت: شرایط اقلیمی شهرستان سرپلذهاب به لحاظ آب و هوای جزء مناطق صددرصد گرمسیری استان کرمانشاه بوده و بخش عمده محصولات این شهرستان به لحاظ مجاورت با کشورعراق و دسترسی مناسب به بازار این کشور از مزیت های بسیار بالای  برخوردار است.

وی با تاکید برعملیاتی شدن طرح توسعه منطقه ای در سرپلذهاب افزود:قطعا با اجرایی شدن این طرح بالغ بر 22 هزار هکتار از اراضی شهرستان آبی خواهد شد و کشت دیم رخت خواهد بست و اراضی شهرستان به سمت و سوی سیستم های آبی پیش خواهد رفت.

 

این مسئول تصریح کرد: با توجه به شرایط مناسب اقلیمی سرپل ذهاب طرح توسعه گلخانه ای در سطح 25هکتار با فراهم سازی تسهیلات بانکی و زمینه های لازم در دستور کار قرار دارد و در آینده این اراضی بخش عمده محصولات مورد نیاز کشور عراق و داخل کشور را تامین خواهد کرد.

 

وی در پایان به طرح توسعه باغات اشاره کرد و پیشنهاد داد: طرح ایستگاه تحقیقاتی محصولات و یا باغات دیم در سرپل ذهاب و قصرشیرین در برنامه ریزی قرار گیرد و به پایگاه مناسبی جهت توسعه سطح باغات تبدیل شود.

 

فرماندار سرپل ذهاب در ادامه اذعان داشت: با اجرای طرح توسعه در منطقه گرمسیری مهار و استفاده حداکثری از آبهای رودخانه های مرزی امکان استفاده بهینه از پتانسیل آّب ، توسعه اقتصادی،ارتقاء امنیت و ایجاد توسعه پایدار در منطقه ، ایجاد اشتغال و تولید بیشتر و مساعدت در اسکان و جذب جمعیت و ایجاد پراکنش در نقاط مرزی میسر می گردد.

 

جهانبخش حیدری افزود: باید پیشرفت عملیات اجرایی پروژه های آبیاری در افق زمانی مشخص به نتیجه برسد و در زمان مدیریت مورد نظر به اتمام برسد.

 

وی تصریح کرد: در تفاهم نامه این طرح توسعه قید شده است تا پایان سال1396 کشاورز حق کشت، داشت و برداشت را نیز ندارد که این امر حق اشتغال زایی و درآمدزایی از کشاورزان را نیز سلب می کند پس بنابراین باید با مدیریت و درایت این امر بررسی گردد وبه مشارکت و همکاری مردم دقت شود و ادامه فعالیت کشاورزی در طی عملیاتی شدن پروژه ها مورد توجه قرار گیرد.

حیدری در پایان یادآور شد: شهرستان سرپلذهاب دارای 30هزار هکتاراراضی کشاورزی می باشد که از این مجموع 13هزار هکتار آن اراضی آبی و مابقی را اراضی دیم تشکیل می دهند.

 

لازم به ذکراست جلسه پیگیری طرح آبیاری و زهکشی اراضی پایاب سامانه گرمسیری  با حضور معاون وزیرجهاد کشاورزی، مدیرکل سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه و فرماندارسرپل ذهاب، مدیرجهاد کشاورزی شهرستان و جمعی دیگر از مسئولان  در سالن جلسات قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) این شهرستان برگزار شد.

 

شهرستان سرپلذهاب در غرب  استان کرمانشاه 90هزار نفر جمعیت دارد و دارای 30هزار هکتاراراضی کشاورزی می باشد.

انتهای پیام/*