پربازدیدترین ها

سرویس: استانی کد خبر: 213219 ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۳۰

یک متخصص اعصاب و روان:

استرس و اضطراب بعد از فجایعی مانند زلزله باید کنترل و درمان شود

بازی دراز1404: یک متخصص اعصاب و روان گفت: بعد از بروز هر فاجعه ای مانند زلزله علاوه بر توجه به مسائل و مشکلات جسمی و اجتماعی که برای افراد پیش می آید بر پیامدهای روانشناختی و روانپزشکی این فجایع هم باید دقت کنیم.

استرس و اضطراب بعد از فجایعی مانند زلزله باید کنترل و درمان شود

به گزارش بازی دراز، دکتر حبیب الله خزایی روز سه شنبه در گفت و گو باما افزود: با بروز فجایعی مانند زلزله افراد دچار مشکلات و واکنش های روانشناختی می شوند که برخی اوقات بروز این موارد طبیعی است و انتظار می رود با گذشت زمان از این علایم کم شود.
وی اظهار کرد: افرادی که در معرض حوادثی مانند زلزله بوده اند ممکن است دچار آسیب های جدی شوند و نیاز به اقدام های تخصصی روانپزشکی دارند.
وی از جمله اختلالاتی را که بر اثر زلزله می تواند ایجاد شود را 'اختلال استرس حاد' (ASD) دانست و گفت که در این اختلال فرد واکنش های روانشناختی حاد را به صورت اضطراب شدید، تجربه مجدد اتفاقات و صحنه هایی که هنگام بروز حادثه ایجاد شده و حتی استرس از مواجه شدن شرایط تداعی کننده، بروز می دهد.
وی تاکید کرد: این اختلال اگر خوب درمان نشود می تواند به سمت اختلال مزمنی به نام 'اختلال سندروم استرس پس از سانحه' (PTSD) منجر شود که این اختلال ها می تواند سال ها ادامه پیدا کند و منجر به اشکالات اساسی در عملکرد شغلی، خانوادگی و اجتماعی فرد شود.
وی افزود که لازم است پس از بروز فجایعی مثل زلزله توجهات اساسی در زمینه ارائه خدمات روانشناختی و روانپزشکی به افراد در معرض آسیب انجام شود. 
وی تاکید کرد این اقدام ها لازم است در چارچوب پروتکل های علمی قابل قبول بی المللی و توجهات و شرایط بومی اعمال شود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: اکنون ستاد مداخلات روانشناختی و روانپزشکی در حوزه معاونت بهداشتی این دانشگاه تشکیل شده و ریاست و دبیر آن نیز مشخص گردیده است.
دکتر خزایی اظهار کرد: از جانب این ستاد هماهنگی های لازم با مدیرکل دفتر سلامت روانی اجتماعی وزارت بهداشت و نیز انجمن روانپزشکی ایران و دفتر استانی آن به عمل آمده است و تیم های متعددی با هماهنگی این ستاد به مناطق زلزله زده استان کرمانشاه اعزام شده اند.
وی اظهار کرد: علاوه بر این اقدامات با همکاری حوزه معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی استان و ستاد مذکور، روزهای دوم و سوم آذرماه کارگاه آموزشی برای آموزش کارشناسان سلامت روان در این دانشگاه با حضور اساتید با تجربه برگزار می شود.
زلزله ای به بزرگی 7.3 ریشتر 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه روی داد که تاکنون 437 کشته و 10 هزار و 179 مصدوم داشته است.
این زلزله به هفت شهرستان و بیش از یک هزار روستای استان کرمانشاه خسارت وارده کرده است.
در این زلزله حدود 30 هزار واحد مسکونی به طور کامل تخریب و یا دچار خسارت کلی و جزئی شده است.