پربازدیدترین ها

سرویس: اجتماعی کد خبر: 213414 ۲۳:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹

میزگرد فرهنگی:

استرس و اضطراب بعد از فجایعی مانند زلزله باید کنترل و درمان شود

بازی دراز1404:بعد از بروز هر فاجعه ای مانند زلزله علاوه بر توجه به مسائل و مشکلات جسمی و اجتماعی که برای افراد پیش می آید بر پیامدهای روانشناختی و روانپزشکی این فجایع هم باید دقت کنیم.

استرس و اضطراب بعد از فجایعی مانند زلزله باید کنترل و درمان شود

به گزارش بازی دراز،پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز با برپایی میزگردی با حضوراساتید علم جامعه شناسی و روانشناسی سعی کرد تا رفتار هیجانی مردم زلزله شهرستان سرپل ذهاب را در شرایط بحرانی تحلیل کرده و از این اساتید خواست تا راهکارهای مناسب را برای کمتر شدن این رفتار هیجانی ارائه کنند.

 

یکی از اساتید دانشگاه پیام نورشهرستان سرپل ذهاب دراین میزگرد با تاکید بر اینکه استرس و اضطراب بعد از فجایعی مانند زلزله باید کنترل و درمان شود،گفت: بعد از بروز هر فاجعه ای مانند زلزله علاوه بر توجه به مسائل و مشکلات جسمی و اجتماعی که برای افراد پیش می آید بر پیامدهای روانشناختی و روانپزشکی این فجایع هم باید دقت کنیم.

 

نصرت اله عزیزی افزود: مهارناپذیری و غیرقابل پیش بینی بودن، ویژگی های اصلی زلزله هستند که باعث می شود دامنه آسیب مردم تا مدت ها باقی بماند.

وی با بیان اینکه سلسله اتفاقاتی که بعد از هر حادثه می افتد در دامنه ای از کنترل پذیری قرار دارد، اظهار کرد: یکی از راههای مقابله شیوه «مساله مدار» است و در مورد رویدادهایی اتفاق می افتد که می توان با سبک و سنگین کردن راه حل های گوناگون آنها را حل و فصل کرد. اما بخش مهمتر مقابله با حادثه، مقابله های «هیجان مدار» است به این معنا که حتی اگر تمام جوانب منطقی داستان را حل کنیم، غم و اضطراب ناشی از حادثه را نمی توان به راحتی حل کرد.

 

در ادامه مدرس دانشگاه و کارشناس ارشد تعلیم و تربیت بیان داشت: سازمان های مسئول باید در مواقع عادی به مردم آموزش دهند که قبل، حین و بعد از زلزله چه اقداماتی انجام دهند توان واقعی مدیریت بحران باید شناسایی شود طوری که شاهد ترافیکی تا چند کیلومتر در مناطق زلزله زده نباشیم. همه افرادی که برای کمک به مناطق زلزله زده می روند توسط ارتش و سپاه مدیریت شوند تا کمک ها منصفانه بین همه مردم حادثه دیده توزیع شود.

محمد صدیقی افزود: ناچیز جلوه دادن موقعیت خطر یا اطمینان خاطر دادن کورکورانه به این مضمون که همه چیز درست خواهد شد، ممکن است بدتر ازعدم حمایت باشد و دیگران را دچار اضطراب بیشتری کند.

 

وی تصریح کرد: افرادی که در معرض حوادثی مانند زلزله بوده اند ممکن است دچار آسیب های جدی شوند که در این میان لازم است پس از بروز فجایعی مثل زلزله توجهات اساسی در زمینه ارائه خدمات روانشناختی و روانپزشکی به افراد در معرض آسیب انجام شود.

 

صدیقی در خاتمه اظهار کرد: نباید فراموش کرد که بحران ها موقتی هستند. مرم باید در مورد احساسات خود با مشاوران و روانشناسانی که به منطقه اعزام شده اند صحبت کنند و حامی نزدیکان خود باشند. یقینا دنیا به همان چیزی که در گذشته بوده بازنمی گردد اما غم و اضطراب نیز عمیق باقی نخواهد ماند.

زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه تاکنون 579 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشته است.

این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرده و براساس ارزیابی  های صورت گرفته 77 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیز آسیب کلی و جزئی دیده است.

انتهای پیام/*