پربازدیدترین ها

کد خبر: 213423 ۱۴:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰

مافیای موادمخدر قوی تر می شود/ تجارت قاچاقچیان را باید به هم زد

رئیس بخش حمایت و اجرای واحد جرم سازمان یافته دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد گفت: متاسفانه مافیای موادمخدر در جهان هر روز قوی تر می شوند، به همین دلیل باید تحقیقات گسترده ای درباره علت قوی شدن آنها انجام دهیم.

مافیای موادمخدر قوی تر می شود/ تجارت قاچاقچیان را باید به هم زد

به گزارش بازی دراز، 

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، توفیق مرشدلو روز دوشنبه در مراسم افتتاحیه نشست گروه کارشناسی همکاری های مرزی در چارچوب ابتکار میثاق که با حضور هیات های نمایندگی بیش از ٣٠ کشور و سازمان منطقه ای و بین المللی در تهران برگزار شد، این مطلب را بیان کرد و افزود: قوی شدن مافیای موادمخدر به عنوان یک مشکل جدی است و باید با ارائه آموزش های لازم بتوانیم از این موضوع جلوگیری به عمل آورد.
وی تصریح کرد: ارائه آموزش های لازم در این زمینه بسیار مهم است و باید سطح آموزش را بالا برد و حتی برای نیروهای پلیس نیز دوره های آموزشی برگزار کرد.
وی با بیان اینکه ما به همکاری های بین مرزی و تلاش برای مقابله با موادمخدر تاکید جدی داریم، اظهار داشت: این مسایل بسیار دارای اهمیت است و خیلی مهم است که در این دو روز نشست با خطرات و ریسک های موجود در امر مبارزه با موادمخدر بیشتر آشنا شویم و بدانیم که چگونه باید با آنها روبرو شویم.
مرشدلو ادامه داد»ک درباره میثاق پاریس همیشه با شرکای مختلف برای همکاری وارد کار شویم چون موضوع موادمخدر یک تجارت بزرگ و غیرقانونی است و باید بدانیم چگونه وارد عمل شویم تا آگاهی لازم درباره مسایل مالی آنها به دست آوریم.

** تجارت قاچاقچیان را باید به هم زد
وی خاطرنشان کرد: باید در این نشست و نشست های آینده به گونه ای بحث و تبادل نظر شود تا آگاه شویم که پول موادمخدر کجا می رود چرا که ما درباره میلیارد ها میلیارد دلار آمریکایی صحبت می کنیم و باید بدانیم چگونه این تجارت قاچاقچیان را به هم بزنیم و گرنه موفق نخواهیم شد.
وی اضافه کرد: ایران به لحاظ وضعیت جغرافیایی و داشتن مرز مشترک با افغانستان دارای اهمیت فراوانی است و به طور یقین با مشکلات زیادی رو به رو است البته کارهایی که ایران در زمینه مبارزه با موادمخدر انجام داده است بسیار قوی بوده است و فعالیت های زیادی برای کنترل مرزها صورت گرفته است.
این مقام مسئول در سازمان ملل متحد افزود: باید ایران، پاکستان و افغانستان با هم همکاری های بیشتری داشته باشند و سازوکارهای برای این اعمال غیرقانونی در حوزه موادمخدر داشته باشیم و باید چارچوب های بین المللی برای ایجاد شبکه ای برای ارتباط بین مناطق در سطح بین المللی نیز وجود داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: درباره میثاق پاریس باید شرکا برای مبارزه با موادمخدر همکاری جدی داشته باشند و کار زیادی نیز صورت گیرد و از امکانات نیز به بهترین وجه استفاده شود.
ابتکار میثاق اروپا در سال 2003 در پاریس بوده است و در چارچوب آن اقداماتی همچون پیشگیری از پیش سازهای موادمخدر و روانگردان، کاهش میزان تولید موادمخدر، مقابله با موادمخدر با منشا افغانستان و افزایش مشارکت بین کشورها باید صورت گیرد.
نشست گروه کارشناسی همکاری های مرزی در چارچوب ابتکار میثاق با حضور هیات های نمایندگی بیش از ٣٠ کشور و سازمان منطقه ای و بین المللی امروز دوشنبه در محل هتل همای تهران آغاز به کار کرد.
در این نشست دو روزه سردار علی مویدی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر و خانم ماری آن منیر مسئول هماهنگ کننده میثاق پاریس از دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد سخنرانی کردند.
در این نشست درباره اطلاعات به روز پیرامون آخرین روندها و الگوها در تولید، قاچاق و تقاضای مواد افیونی، استفاده از روش های ویژه بازرسی از جمله روش های حمل و تحویل تحت نظارت و نقش مراکز همکاری نیروی انتظامی منطقه ای و بین المللی در حمایت و تسهیل همکاری های بین مرزی بحث و تبادل نظر می شود.
براساس میثاق پاریس و با سرمایه گذاری کشورهای اروپایی و همکاری های دیگر کشورها در مسیر قاچاق موادمخدر تلاش می شود که موادمخدر به سمت اروپا ترانزیت نشود.