پربازدیدترین ها

سرویس: استانی کد خبر: 214924 ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۳

تلاش برای جذب اعتبار 5300 میلیارد تومانی زلزله کرمانشاه

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه گفت: پنج هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار تحت عنوان تسهیلات، کمک های بلاعوض و اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای برای موضوعات مرتبط با زلزله استان کرمانشاه مصوب شده که باید به سمت دریافت این اعتبارات پیش برویم.

تلاش برای جذب اعتبار 5300 میلیارد تومانی زلزله کرمانشاه

به گزارش بازی دراز، به گزارش خبرنگار ایرنا، طهمورث الیاسی روز پنجشنبه با حضور در دفتر ایرنا به تشریح وضعیت بودجه ای استان بخصوص در موضوع زلزله پرداخت.

به گفته او، بعد از زلزله اعتبارات خوبی برای استان کرمانشاه در نظر گرفته شده که برای ایجاد اشتغال، کمک های بلاعوض و طرح های خسارت دیده است.
آنچنان که او گفت: از مجموع اعتبارات در نظر گرفته شده برای استان، 2 هزار و 300 میلیارد تومان کمک بلاعوض به استان بعد از سفر بهمن ماه نوبخت رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ابلاغ شده است.
الیاسی اشاره ای به ابعاد خسارت زلزله کرد و بیان داشت که نیمی از مساحت استان تحت تاثیر زلزله قرار گرفته است و اگر خدمات دولت در زمینه مقاوم سازی منازل مسکونی در گذشته انجام نشده بود باید شاهد خسارت های بیشتری در استان می بودیم.
وی با دفاع از عملکرد دولت در موضوع زلزله کرمانشاه به حضور مسئولان عالی رتبه کشور به فاصله 2 روز از وقوع زلزله در کرمانشاه و تاکیدشان بر امدادرسانی اشاره کرد و افزود: در کوتاه ترین زمان نیمی از اعتبارات مصوب شده برای پرداخت کمک های بلاعوض در زمینه اسکان و تامین وسایل زندگی و نیز بازسازی واحدهای مسکونی تخصیص داده شده است.

**اعتبارات تخصیص یافته 
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در ادامه تاکید کرد که دولت هیچ گونه محدودیتی برای کمک رسانی به زلزله زدگان کرمانشاه قائل نشده است به گونه ای که تاکنون 281 میلیارد تومان کمک بلاعوض و نیز 680 میلیارد تومان تسهیلات به استان کرمانشاه اختصاص داده شده است.
الیاسی ادامه داد که 21 میلیارد تومان نیز برای جبران خسارت تلفات دام های سبک و سنگین روستاییان و عشایر نیز تخصیص داده شده است.
او همچنین از تخصیص 30 میلیارد تومان برای بازسازی استخرهای پرورش ماهی و جبران تلفات ماهی ها خبر داد.
تامین بودجه 12 هزار کانکس (هر دستگاه کانکس هشت میلیون تومان) دیگر موضوعی بود که الیاسی به آن اشاره کرد.
رییس سازمان برنامه و بودجه استان به موضوع سود بانکی تسهیلات پرداختی بانک ها نیز اشاره کرد و گفت: این سود 18 درصد است و دولت نیز برای کاهش این سود به چهار یا 6 درصد تقبل کرده است که هزار و 800 میلیارد تومان مابه تقاوت سود را بپردازد.
الیاسی ادامه داد که 500 میلیارد تومان نیز در چارچوب تملک دارایی های سرمایه ای برای بازسازی طرح های دولتی و زیرساخت های آسیب دیده از زلزله اختصاص داده شده است.
به گفته وی، در ارتباط با اعتبارات تملک دارایی های استان تخصیص 100 درصدی و نقدی است.
در موضوع ساخت واحدهای تخریبی نیز الیاسی بیان داشت که قرار است تا پایان خرداد 97 سفت کاری واحدهای تخریبی تمام شود و تا یک و نیم سال آینده دولت کل واحدها را خواهد ساخت.
وی با اعلام اینکه در کمک های بلاعوض مشکل اعتبار نخواهیم داشت، افزود: از نظر تسهیلات نیز مشکلی نداریم و تضامین نیز به صورت زنجیره ای خواهد بود.
اما مساله استمهال وام های بانکی زلزله زدگان موضوع دیگری بود که الیاسی در خصوص آن گفت: فقط وام های واحدها و افراد خسارت دیده که به تایید مدیریت بحران استان برسد به مدت 2 سال استمهال خواهد شد.
او در خصوص محدودیت های ایجاد شده استمهال وام های مناطق زلزله زده توضیح داد که کل مانده بدهی تسهیلات در استان 12 هزار میلیارد تومان است که پرداخت آن توسط دولت به مدت 2 سال مبلغی بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان می شود.

**برنامه ششم توسعه در استان کرمانشاه
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برنامه ششم توسعه گفت: طبق این برنامه باید 79 هزار میلیارد تومان منابع در استان تجهیز شود که بخشی از آن دولتی و از محل صندوق توسعه ملی خواهد بود و 30 درصد نیز برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در نظر گرفتته شده است.
به گفته الیاسی، برای توسعه شهرستان های استان در برنامه ششم توسعه 22 هزار میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است.
او در پایان با بیان اینکه استان کرمانشاه از نظر زیرساخت وضعیت مناسبی برای فعالیت بخش خصوصی دارد؛ تاکید کرد که توسعه ساختنی است و باید تلاش کنیم تا این موضوع برای استان کرمانشاه اتفاق بیافتد.