سرویس: استانی کد خبر: 215231 ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۷

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کرمانشاه:

پنج هزار واحد ساختمانی مناطق زلزله زده برای تهیه نقشه معرفی شدند

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کرمانشاه گفت: تاکنون 2 هزار و 410 پلاک مناطق زلزله زده استان که معادل پنج هزار واحد ساختمانی است برای تهیه نقشه به نظام مهندسی ارجاع شده که 450 پلاک در مرحله صدور پروانه قرار دارند.

 پنج هزار واحد ساختمانی مناطق زلزله زده برای تهیه نقشه معرفی شدند

به گزارش بازی دراز، علی محمدپناه روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: هر دستور نقشه یک پلاک دارد و هر پلاک می‌تواند شامل 2 تا سه واحد یا بیشتر باشد و 450پلاک مذکور، یک هزار واحد مسکونی را در بر می گیرد.
وی با تاکید براینکه مهندسان توانمندی در استان به ویژه در زمینه امور مربوط به ساخت و ساز وجود دارند، افزود: این مهندسان با وجود تلاش شبانه روزی، حق الزحمه ای دریافت نکرده اند.
به گفته وی، با وجود توانمندی و پای کار بودن مهندسان بومی، شایسته است که برای ایجاد اشتغال زایی از مهندسان داخل استان برای تهیه نقشه و بازسازی استفاده شود.
محمدپناه اظهار داشت: نظام مهندسی ساختمان وظیفه ای در خصوص پای کار آوردن مردم برای بازسازی ندارد اما مهندسان ما در ارتباطی چهره به چهره از مالکانی که واحدهای مسکونی آنان تخریب شده خواهان بازسازی می شوند.
وی با تاکید براینکه نظام مهندسی ساختمان در زمینه خدمت رسانی در مناطق زلزله زده همه تلاش و توان خود را به کار بسته اظهار داشت: هم اکنون 88 دفتر مهندسی در زمینه رسیدگی به مناطق زلزله زده فعالیت دارند که در این میان بیش از یک هزار مهندس مشغول به خدمت رسانی هستند. 
وی با بیان اینکه برخی مالکان مناطق زلزله زده بنا به دلایلی تصمیم به بازسازی ندارند و یا آن را به تاخیر می اندازند، اظهار داشت: به میزان تقریبی 500 تا 600 مالک در مناطق زلزله زده تمایلی برای بازسازی ندارد و ساخت و ساز را برای بعد از عید موکول کرده اند.
به گفته محمدپناه، بسیاری از منازل تخریب شده سرپل ذهاب، براساس نقشه های قدیم ساخته شده بود که برای بازسازی همراه با مشکلاتی است.
وی با بیان اینکه پرداخت وام بازسازی منوط به اجرای نقشه مصوب است، افزود: عمده تخریبی ها مربوط به ساختمان هایی است که پروانه نداشته و یا اصول فنی را رعایت نکرده اند.
محمدپناه، از تعرفه کار و زمان بر بودن اعلام نتایج کارشناسی آزمایشگاه خاک به عنوان یکی دیگر از دلایل تاخیر در بازسازی یاد کرد و گفت: نتایج آزمایشگاه خاک در 28 دی ماه اعلام شد و عملا تا تعیین شدن این نتیجه نمی شد هیچ اقدامی برای تهیه نقشه انجام دهیم. 
وی به اعمال تخفیف ها در تعرفه تهیه نقشه در مناطق زلزله زده اشاره کرد و افزود: هر متر مربع تهیه نقشه به قیمت 40 هزار ریال، هر متر مربع نظارت به قیمت 60هزار ریال است که توسط وزیر راه و شهرسازی تصمیم گیری شده است.
رییس نظام مهندسی ساختمان کرمانشاه از تبدیل کروکی به نقشه کارشناسی شده به عنوان یکی دیگر از عوامل زمان بر برای آغاز بازسازی یاد کرد و گفت: در صورت همکاری مالکان تا 2 ماه آینده کار تهیه نقشه 2 هزار و 410 پلاک پایان می یابد.
هم اکنون بیش از 13 هزار مهندس عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه هستند که از میان آنها نزدیک به 6 هزار عضو پروانه دار وجود دارد.
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله و 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشته است. 
این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بیش از 100 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دیده اند.