پربازدیدترین ها

کد خبر: 222683 ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۰

گزارش:

دوسال پس از گذشت زلزله مهیب آبان ماه سال 96 روند کانکس نشینی در سرپل ذهاب ادامه دارد/ لزوم پیگیری و مساعدت مسئولین برای تسریع در روند ساخت و ساز

بازی دراز1404: دوسال پس ازگذشت زلزله مهیب آبان ماه سال 96 می گذرد و روند کانکس نشینی در سرپل ذهاب ادامه دارد، برای تسریع در روند ساخت و ساز پیگیری و مساعدت مسئولین لازم و ضروری است

دوسال پس از گذشت زلزله مهیب آبان ماه سال 96 روند کانکس نشینی در سرپل ذهاب ادامه دارد/ لزوم پیگیری و مساعدت مسئولین برای تسریع در روند ساخت و ساز

به گزارش بازی دراز، زلزله هفت و سه دهم ریشتری در عمق 32کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب درروز21 آبان ماه سال 96 خاطره ای تلخ وکابوسی ماندگار برای مردم شهرستان رقم زد، 620جانباخته،بیش از17هزار و 800واحد مسکونی آوارشده، 12هزار و 386مصدوم و قطع نخاع های به جا مانده،ماشین های له شده زیرآوار، فرزندانی بی سرپرست و بی خانمان شدن هزاران خانوار...

آن روزهای اول پس از زلزله حضور رهبرمعظم انقلاب که با قدوم مبارکشان برای دلجویی به این منطقه آمدند تا رئیس جمهور،هیات دولت،نهادهای مختلف سپاه،ارتش و دیگرنهادهای نظامی و ملت برزگ و شریف اسران اسلامی که زلزله زدگان را در این مصیبت بزرگ تنها نگذاشتند و امیدی برای بازسازی و ادامه زندگی دردل مردم زنده شد.

اما دو سال ازگذشت زلزله مهیب سال96 می گذرد زخم های مردم زلزله زده هنوز با کم لطفی و سهل انگاری برخی مسئولین تازه است و همچنان منتظر تحقق وعده های امیدبخش مسئولین هستند.

مشکلاتی نظیر تورم و گرانی مصالح ساختمانی ،رکود وضعیت اقتصادی ،بازار کساد و بیکاری، تخریب و تعطیلی واحدهای تولیدی، رها شدن ساختمان های احداثی نیمه کاره، کانکس نشینی، پرداخت قبوض مصرفی، کاغذبازی اداری و فرارسیدن موعد بازپرداخت وام های بازسازی ، نفس مردم را گرفته است.مستاجرینی که به امید وعده های مسئولین و در اختیارگذاشتن زمین دوسال پس از گذشت زلزله هنوزکانکس نشین هستند و این عدیده ای دیگر از آسیب های اجتماعی برجای مانده زلزله در شهرستان سرپل ذهاب است .

ساکنین کمپ های زلزله زدگان سرپل ذهابی کماکان برای دومین پاییزسرد ، در کنارشعله های گرم آتش با سوزاندن چوب، شب های تلخی به سپیدی صبح می رسانند و چشم به تحقق وعده وعیدهای مسئولین دوخته اند .

این روزها با فرارسیدن دومین سالگرد زلزله مردم به یاد جانباختگان غمی بزرگ برایشان تداعی می شود و سختی ها و مشقت های که روزهای پس از زلزله مردم را متحمل کرده است حال روز خوش را از زلزله زدگان گرفته است.
با این توصیف از اوضاع و احوال مردم زلزله زده شهرستان سرپل ذهاب خبرنگارپایگاه خبری بازی درازدر ادامه به سراغ جمعی ازمسئولین شهرستان رفته تا ازآخرین وضعیت نتایج پیگیری مطالبات مردم گزارشی تهیه کند:

فرماندار شهرستان سرپل ذهاب درگفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: 9هزار و535واحد شهری و 8هزار و278واحد روستایی سرپل ذهاب در اثر زلزله تخریب شده که کاربازسازی 5هزارو 670واحد شهری و 7هزار و890واحد روستایی در دست اقدام است.

محبت جمالی نیا افزود: ازمجموع واحدهای درحال ساخت 4هزار و 545واحد شهری و 7هزار و 876واحد روستایی تاکنون به بهره برداری رسیده است.

وی تصریح کرد: برای پرداخت وام تکمیلی 12میلیون تومانی بازسازی واحدهای احداثی تاکنون 4هزارو21واحد به بانک معرفی شده اند ودر این راستای  یک هزار و200واحد موفق به دریافت این وام تکمیلی شده اند.

وی درپایان بیان کرد: کارتعمیرات 17هزار واحد تعمیری شهری و روستایی به پایان رسیده است.

فرماندار سرپل ذهاب در ادامه گفت: پس از وقوع زلزله با هدف تبدیل تهدید به فرصت، دولت برای حمایت از زلزله دگان مستاجرواحدهای تخریبی نیز به منظور خانه دارشدن آن ها و حمایت ازاین قشرکم درآمد با واگذاری زمین موافقت کرد و قرارشد با حمایت مسئولان در صورت وجود زمین در شهر برای واگذاری و تامین اعتبار برای پرداخت تسهیلات برای ساخت سرپناه برخوردار شوند.

وی گفت: پیگیری های استاندارکرمانشاه ،فرمانداری سرپل ذهاب و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای شهرسرپل ذهاب برای به تحقق رساندن این امرادامه دارد اما تاکنون به نتیجه قطعی نرسیده است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان سرپل ذهاب در ادامه با ما گفت:بیمارستان شهدای شهرستان سرپل ذهاب که براثر زلزله آبان ماه سال گذشته تخریب شد با اعتبار 20میلیارد تومان مقاوم سازی و تجهیز شد و فاز دوم بیمارستان نیز در مساحت 6هزارمترمربع در 81تختخواب توسط خیرین کاشان درساخت است و تاکنون 40درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.


وی افزود: از مجموع 23 خانه بهداشت تخریبی روستایی 19 خانه بهداشت به بهره برداری رسیده است و 4واحد آن با پیشرفت فیزیکی 80درصد در حال ساخت است.

ایشان ادامه داد:ساخت مرکز بهداشت درمانی روستایی در ریزه وند نجف و قره بلاغ توسط خیرین دانشگاه تبریز با 40درصد پیشرفت فیزیکی ، شماره 2 شهری توسط خیرین مشهد با 90درصد پیشرفت فیزیکی و در روستای گرده نوه در دست اقدام است.
 
طهماسبی گفت: یک پایگاه سلامت شهری  توسط خیرین مشهد و پایگاه فوریت های پزشکی توسط بانک سامان در حال ساخت هستند.

وی درپایان افزود: 22 خانه بهداشت روستایی در زمره تعمیری قرار گرفت که با اعتبار 350میلیون تومان عملیات تعمیرآن به پایان رسید.

رئیس آموزش و پرورش سرپل ذهاب در ادامه اذعان داشت: در اثر زلزله سال 96در شهرستان سرپل ذهاب 32باب مدرسه تخریب شد که با همت خیرین و دولت حوزه بازسازی توسعه یافت و امروزه 57مدرسه در حال بازسازی و یا به اتمام بازسازی رسیده اند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی سرپل ذهاب در ادامه گفت: در اثر زلزله 46مسجد روستایی در زمره تخریبی و 48مسجد در زمره تعمیری و همچنین یک مسجد شهری در زمره تخریبی و 7مسجد در زمره تعمیری قرارگرفت.

حجت الاسلام علی اکبری افزود: تاکنون مساجد الزهرا(س)،محله پاونار،مسکن مهرشهید شیرودی و حسینیه حضرت ابوالفضل العباس(ع) به بهره برداری رسیده اند و همچنین ساخت مساجد روستاهای رضالک،برزلک ،گنجوره و ساخت مسجد شهری صاحب الزمان(عج) درحال انجام است وکاربازسازی و مقاوم سازی دیگر مساجد شهری و روستایی در دست جذب بودجه و اقدام می باشد.