پربازدیدترین ها

کد خبر: 224828 ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰

گزارش:

برخورد قاطع با مزاحمت های نوامیس درشهرستان سرپل ذهاب / مزاحمت خیابانی اختلال روانی است

بازی دراز 1404 : مزاحمت های نوامیس موضوعی است که درشهرستان سرپل ذهاب باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و این موضوع بنظرکارشناسان اختلال روانی است که باید بفکر چاره ای برای جلوگیری و برخورد قاطع با مسببان آن بود.

برخورد قاطع با مزاحمت های نوامیس درشهرستان  سرپل ذهاب / مزاحمت خیابانی اختلال روانی است

مزاحمت آن هم از نوع خیابانی و ناموسی واژه آشنایی است که در همه اذهان مردود است. وقتی در خیابان برای انجام امور خود با ظاهری مناسب بیرون میروید خیلی دور از ذهن نیست با این رفتارهای بیمار گونه مواجه شوید(خانم میتونم چند لحظه وقتتون رو بگیرم؟) از این جملات زیاد است و به گوش همه ما آشنا، لباس تن و چگونگی آرایش در بروز این رفتار مؤثر است اما دلیل اصلی آن نیست، البته که سادگی ظاهر میتواند عاملی مهم در جلوگیری از این رفتار باشد، اما مزاحمت نتیجه یک اختلال رفتاری و بیمارگونه فرد مزاحم است که برای درمان آن راهکارهای فراوانی تعریف شده است. از این رو باید به دنبال علت این اتفاقات باشیم تا سلامت رفتاری در جامعه با تکیه بر آموزش های خانواده گسترش پیدا کند.

 

و مزاحمت نوامیس، جرمی که مدتهاست با آن در خیابان‌های شهرستان سرپل ذهاب رو به رو هستیم و عاملان آن همیشه دست به این جرم می زنند و در مواقعی که نیروی انتظامی طرحی را برای برخورد با آنها انجام می دهد، سایه‌شان از خیابان‌های شهر جمع می شود. مجرمان این جرم بهار و زمستان را نمی‌شناسند و با خودروهای خود اقدام به هنجارشکنی و و مزاحمت برای زنان و دختران شهر ایجاد مزاحمت می کنند.

 

چند تن از خانم های سطح شهرستان سرپل ذهاب در رابطه با این موضوع در گفتگو با خبرنگارما اظهار داشتند: پیشگیری اجتماعی بسیار می تواند در این رابطه کمک کننده باشد، نصب دوربین های مداربسته در سطح خیابان، یا معرفی افرادی به صورت نا محسوس برای کشف این جرم یا ایجاد شماره هایی برای اطلاع رسانی در مواجهه با چنین رفتارهایی، باعث می‌شود دستگاه های امنیتی و قضایی بتوانند با کسانی که ناقض قانون هستند برخورد شود.

 

عده ای دیگر معتقدند تسهیلات و امکانات را برای ازدواج جوانان را فراهم شود تا زمینه ارتکاب این وقایع را مهیا نشود. با تمام این تفاسیر مزاحمت های خیابانی ریشه ای عمیق دارد که مستلزم یک کار کارشناسی شده و برنامه دقیق آموزشی هم برای فرد مزاحم هم فرد آسیب دیده است.

 

اجرای گشت های نظارتی پلیس و برخورد با مزاحمین خیابانی در شهرستان سرپل ذهاب

 

سرهنگ منوچهر رضایی درادامه پیگیری و گفتگو با خبرنگار ما گفت : پلیس شهرستان دراجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی نسبت به گشت زنی در سطح شهرستان اقدام و با مزاحمین خیابانی برخورد می کند.

 

وی افزود : دراین گشت و نظارت با مزاحمین خیابانی و اراذل و اوباش ، مزاحمین نوامیس مردم و افراد بدپوشش و بدحجاب برخورد شده و تعداد ۱۵نفر از هنجارشکنان اخذ تعهد و تعداد ۵۵نفر تذکر لسانی دریافت کرده و با ۳۶ نفر از اراذل و اوباش هم برخورد شد .

 

مزاحمت خیابانی اختلال روانی است

 

سارا زاع استاد دانشگاه و متخصص ارتقای سلامت در مورد علل مزاحمت های خیابانی با ما گفت: از بعد روانشناختی، روانشناسان معتقدند مزاحمت خیابانی یک اختلال روانی است که از سرخوردگی‌های دوران کودکی نشات می‌گیرد. به نظر می‌رسد افرادی که مزاحمت خیابانی ایجاد می‌کنند دارای شخصیتی ناپخته هستند. یک فرد سالم که دارای سلامت است هرگز به خودش این اجازه را نمی‌دهد که در کنار خیابان التماس یک زن را بکند که سوار ماشین من شو یا پیشنهاد خاص دیگری را مطرح کند.

 

وی ادامه داد:مزاحم خیابانی که به خودش اجازه می دهد بدون درنظر گرفتن فرد مقابل وارد حریم شخصی او شود و پیشنهاد خاصی دهد دارای رفتار ناسالم است. مزاحمت خیابانی تجاوز به حریم خصوصی افراد محسوب می شود. نکته جالب این است که ورود به حریم شخصی افراد در جوامع دیگر پدیده‌ای ناشایست تلقی شده و برای آن تنبیه سختی درنظر گرفته می شود. به نظر می‌رسد از این بعد در جامعه ما نیز باید برای رعایت حریم شخصی در خانواده‌ها و مدارس فرهنگسازی شود. ورود کلامی به حریم شخصی هر فرد نیز می تواند نوعی مزاحمت تلقی شود.

 

به گفته این استاد دانشگاه، باید از کودکی به فرزندانمان یاد دهیم که درخواست کردن و سوال کردن از افراد شرایط مختلفی را دارد. کسی که در خیابان از یک خانم درخواستی را دارد در کودکی به او یاد نداده اند که تو حق نداری هر درخواستی را از طرف مقابل در شرایط نامناسب داشته باشی. به نظر می رسد باید در تربیت کودکانمان این موضوع را یاد دهیم که نباید در هرکجا هر موضوعی را مطرح کرد.