پربازدیدترین ها

کد خبر: 226170 ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱

گزارش:

شهرستان سرپلذهاب پس از گذشت سه سال از زلزله ۷ ریشتری/جای زخم های برجای مانده زلزله، بر تن این شهر زنده است

بازی دراز1404 :شهرستان سرپلذهاب پس از گذشت سه سال از زلزله ۷ ریشتری هنوز نیامند کمک دکلت برای ساخت واحدهای نیمه کاره است و علارغم آبادانی ، جای زخم های برجای مانده زلزله، بر تن این شهر زنده است.

شهرستان سرپلذهاب پس از گذشت سه سال از زلزله ۷ ریشتری/جای زخم های برجای مانده زلزله، بر تن این شهر زنده است

زمین لرزه ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال ۹۶ در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهر سرپل ذهاب رخ داد که ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت.

این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۲ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ۱۰۳ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزیی دید.

البته در زلزله ۶.۴ ریشتری یکشنبه چهارم آذر ۹۷ هم ۷۷۱ مصدوم و بیش از چهار هزار واحد مسکونی خسارت دیده، به این آمارها اضافه شد.

در سالروز زلزله مهیب سه و هفت دهم ریشتری ۲۱ آبان ماه سال ۹۶، باری دیگر شهرستان سرپلذهاب یادآور ویرانگی و آوارگی و از دست دادن صدهانفر از عزیزان خود شده است.

امروز یادبودی است از غم بزرگ و دردناک و دلخراشی که پس از گذشت سه سال هنوز جای زخم های برجای مانده زلزله، بر تن این شهر زنده است.

از همان روزهای ابتدا زلزله حضور پرخیر و برکت مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سرپلذهاب، دست یاری خیرین نیکوکار، کاروان کمکی های مردمی از سراسر کشور ، همدردی هم وطنان از جای جای ازاین سرزمین خون گرم، باعث امید به زندگی در بین مردمان زلزله زده شد .

زندگی جریان گرفت...

 

کمک های دولت در قالب تسهیلات و بلاعوض، مستقری ستادهای بازسازی بنیادمسکن استان های مختلف در سرپلذهاب،و آغاز آواربرداری و بازسازی ، جان و روح تازه ای به مردم داد و در تکاپوی ساخت و ساز و آبادانی منطقه همه دست به دست هم دادند.

در طی مراحل بازسازی ، مردمان شهر سرپلذهاب با سختی های بسیاری دست و پنجه نرم کردند ، تورم و گرانی در بازار ، کمبود مصالح ساختمانی، اسکان درچادر و کانکس در فصل سرما و گرما،وقوع سیلاب ها، آتش سوزی اسکان کانکس و چادر، اپیدمی بیماری های فصلی و روحی و روانی، از دست دادن زیرساخت های صنعت و تولید و .... نفس و نبض شهر را به شماره انداخته بود.

مسئولین کشوری،استانی و شهرستانی شبانه روز برای حل مشکلات پیش آمده با برنامه ریزی درحال ارائه خدمات در حوزه های مختلف بودند و در حال حاضر آبادانی و توسعه شهری به سرپلذهاب برگشته و جان و روح تازه ای گرفته است.

در ادامه امام جمعه شهرستان سرپلذهاب در گفتگو با خبرنگار ما ضمن گرامیداشت یاد و نام قربانیان زلزله و تشکر از اقدامات نیکوکارانه خیرین برای آبادانی شهر و همچنین سعه صدر مردم با تحمل تمام مشکلات و سختی که این بحران را پشت سر گذاشتند و استقامت کردند، گفت:  

استاندار، مسئولین دستگاه های اجرایی استانی،فرماندار سرپلذهاب و مدیران‌پرتلاش شهرستان،نماینده مجلس در شورای اسلامی، در این ایام شبانه روز زحمات زیادی کشیدند و پیگیر مشکلات بودند و دوباره سرپلذهاب آباد شد.

حجت الاسلام جواد فاطمی نسب ادامه داد: علارغم تلاش های صورت گرفته و رشد چشمگیر در ساخت و ساز شهری و روستایی و زیرساخت های مختلف در شهرستان هنوز منازل نیمه تمامی هستند که بنا به مشکلاتی نیمه کاره رها شده و مردم نیازمند کمک دولت هستند از این رو درخواست ما از استاندارکرمانشاه این است که همچون گذشته توجه ویژه ای نسبت به تکمیل واحدهای مسکونی و اتمام پروژه‌ها داشته باشند.

وی بیان کرد: گرانی و تورم در مصالح ساختمانی، عدم امهال وام های زلزله عمده مشکلات مردم منطقه بوده که نیازمند توجه جدی و پیگیری مسئولین است.

ایشان ادامه داد: انتظار می رود در این برهه از اوضاع اقتصادی و تورم ،افزایش اجاره بها در بازار مسکن، بیکاری و آسیب های بیماری کرونا،مسئکلین نیز با تدابیر اندیشیده شده و برنامه ریزی لازم، برای مستاجرین کانکس نشین واحدهای تخریبی این شهرستان مساعدتی در نظر گرفته شود که پس از گذشت سه سال از زلزله ، زیر سقف بروند و از سختی رهایی یابند.