کد خبر: 227024 ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶

گزارش؛

زخم یادگار ماندگار جنگ تحمیلی برتن مردم مرزنشین سرپل‌ذهاب / وقتی میادین مین بعثی قتلگاه مردم می شود

بازی دراز۱۴۰۴:زخم یادگار ماندگار جنگ تحمیلی بعد از گذشت ۳۲سال از جنگ تحمیلی همچنان تن مردم مرزنشین سرپل‌ذهاب را می‌آزارد و میادین مین بعثی ها امروز به قتلگاه مردم تبدیل شده است .

زخم یادگار ماندگار جنگ تحمیلی برتن مردم مرزنشین سرپل‌ذهاب / وقتی میادین مین بعثی قتلگاه مردم می شود

قریب به ۳۲ سال از جنگ تحمیلی دنیای استکبار با ایران اسلامی گذشته ولی تلفات این جنگ همچنان ادامه دارد و هراز گاهی خبر تلفات انسانی از انفجار مین های بجامانده از جنگ تحمیلی در مناطق مرزی سرپل‌ذهاب باعث تألم خاطر مردم شهرستان میشود .

میدان های مین بجا مانده از دوران جنگ تحمیلی همچنان قربانی می گیرد و پاکسازی این میادین مین هم نتوانسته جلوی تلفات انسانی را بگیرد.

رئیس جمهور ملعون بعثی در آن زمان هم گفته بود که سربازان من سالهای سال بعد از اتمام جنگ هم در ایران قربانی می گیرند و در جواب کسی که این اظهارنظر را عجیب دانسته و از او توضیح بیشتر خواسته بود مین های کارگزاری شده درمناطق مرزی و  میادین مین را بعنوان سربازان خود معرفی کرده بود .

شاید آن روزها کسی فکر نمی‌کرد که صدام ملعون چرااینگونه سخن می گوید و شاید هم برخی این سخنان او را به استهزاء می گرفتند ولی امروز بعد از گذشت ۳۲سال از جنگ تحمیلی همه در حال مشاهده هستند که چگونه سربازان  بعثی همچنان در حال وارد ساختن تلفات به مردم ایران هستند .

پاکسازی مناطق مرزی آلوده به مین توسط شرکتهای پاکسازی وابسته به وزارت دفاع بعد از اتمام جنگ تحمیلی آغاز شد و دراواخر سال ۱۳۹۱ جشن پاکسازی ۷۰۰ هکتار از اراضی آلوده به مین در مناطق مرزی استان کرمانشاه برگزار شد اما از سال ۱۳۹۱ تاکنون چندین مورد برخورد مین با خودرو ، ادوات کشاورزی و انسان و انفجار و تلفات حاصل از آن گزارش شده است .

ویسی از اهالی روستاهای مناطق مرزی در گفتگو باخبرنگار ما اظهارداشت : مین های بجا مانده از جنگ تحمیلی همچنان در اراضی ما وجود دارد و باعث انفجار و مجروح شدن اهالی می شود ولازم است بازنگری دقیقی در پاکسازی این اراضی آلوده انجام شود .

 

ایجاد انفجار بعد از جشن پاکسازی موید این مطلب مهم است که پاکسازی یا با دقت کامل انجام نشده و یا اراضی آلوده ای وجود دارند که از چشم تیمهای پاکسازی دور مانده است .

بازنگری در پاکسازی اراضی و بررسی دقیق تر برای پاکسازی کامل زمینهای آلوده یک مطالبه مردمی ویک مطلب بسیار مهم است که باید در دستور کار وزارت دفاع قرار گیرد .

خانی زاد یکی دیگر از اهالی مرزنشین است که با خبرنگار ما همسخن شده است .

وی اظهارداشت : پدرم در اثر برخورد باهمین مین های بجامانده از جنگ مجروح شده است .

این عشایر حاضر در منطقه تصریح کرد : ما مجبوریم در فصل زمستان برای چرای دامها به این مناطق کوچ کنیم که متاسفانه باوجود این مین و مهمات دوران جنگ تحمیلی هرساله شاهد انفجار و وارد آمدن خسارت به دامها و ادوات کشاورزی و حتی تلفات انسانی هستیم که امیدواریم مسئولین برای پاکسازی کامل این مناطق برنامه ریزی مناسبی انجام دهند.

 

خبرنگار ما در ادامه با نماینده مردم سرپل‌ذهاب در مجلس شورای اسلامی همکلام شده است .

دکتر حیدری در این رابطه به خبرنگار ما گفت : پاکسازی مناطق آلوده به مین دومرحله دارد که یک مرحله آن بصورت سطحی و تا ارتفاع ۳۰ سانتیمتر و مرحله دوم آن بصورت عمقی و با دستگاههای تخصصی تا عمق ۲متری زمین انجام میشود.

وی افزود : استان کرمانشاه اولین استانی در کشور است که پاکسازی سطحی مناطق آلوده به مین در آن انجام شد و جشن پاکسازی برگزار گردید.

نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در استان کرمانشاه تقریبا ۹۵ درصد از عملیات سطحی پاکسازی مناطق آلوده به مین انجام گرفته است و عملیات پاکسازی عمقی این مناطق با اولویت مناطقی که دران زیرساخت یا صنایع و کارخانجات و بازارچه های مرزی و مناطق مسکونی ایجاد میشود در حال انجام است .

این نماینده مجلس اذعان داشت : در بودجه سال ۱۴۰۰ اعتبار مناسبی برای وزارت دفاع در نظر گرفته شده که وزارت دفاع با اولویت بندی که از وزارت کشور دریافت می کند پاکسازی مناطق آلوده به مین کشور را تکمیل کند .

حیدری خاطرنشان کرد: هیچ مقام مسئولی نمی تواند بصورت ۱۰۰درصدی تضمین کند که مناطق آلوده به مین پاکسازی کامل شده است و استان کرمانشاه در بین ۵استان کشور بعنوان اولین استان جشن پاکسازی سطحی باضریب ۹۵درصد را گرفته است.

نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی اذعان داشت : امروز تنها راه جلوگیری از وقوع انفجارات این است که مردم مناطق مرزی نهایت دقت و احتیاط و را داشته و درصورت اقدام برای شخم زدن زمین و یا امورات دیگر حتما قبل از اقدام با مرکز مین زدایی قصرشیرین هماهنگی لازم را انجام داده تا با همکاری تیمهای تخصصی مرکز مین نسبت به انجام امورات خود اقدام کرده و از وقوع انفجار و حوادث ناگوار جلوگیری کنند.

 

پاکسازی عمقی مناطق آلوده به مین یک اقدام هزینه بر و زمان بر است که بصورت تدریجی در حال انجام است ولی انجام پاکسازی عمقی به این صورت نمی تواند مانع وقوع انفجارات ناگوار بعدی شود .

خبرنگار ما در ادامه به سراغ فرماندار قصرشیرین یکی از شهرستانهای دارای مناطق آلوده به مین بسیار می باشد و در خصوص پاکسازی این مناطق با ایشان همسخن شده است ببر

مهندس تاتار در گفتگو باخبرنگار ما اظهارداشت : جنگ تحمیلی سالهاست که به پایان رسیده اما مین های بجامانده از آن دوران همچنان از مردم مرزنشین خصوصا عشایر حاضر در منطقه قربانی می گیرد.

فرماندار قصرشیرین تصریح کرد : پاکسازی مناطق آلوده بعد از اتمام جنگ شروع و در سال ۹۱ جشن پاکسازی در استان کرمانشاه برگزار شد ولی در همین ماه پایانی سال دومورد انفجار رخ داده است که باعث مجروح شدن تعدادی از مردم شده است.

وی افزود : شرکتهای پاکسازی هم اکنون در منطقه حضور دارند و اراضی پاکسازی شده را بادقت بیشتر بررسی و در آن بازنگری کنند.

نماینده عالی دولت در شهرستان قصرشیرین عنوان داشت : مین های بجامانده که خنثی نشده اند در اثر رانش زمین و جاری شدن سیل جابجا شده و باعث وقوع انفجار و حوادث ناگوار میشوند.

تاتار از مردم خواست در بخورد با هرگونه اشیاء نظامی از دستکاری و جابجا کردن آن خودداری کرده و بلافاصله با مراکز پاکسازی و یا یگانهای نظامی نزدیک ارتباط گرفته و موضوع را برای انجام اقدامات احتیاط تامینی و خنثی سازی آن به اطلاع آنها برسانند تا از وقوع حوادث ناگوار جلوگیری شود.

زخم یادگارهای ماندگار جنگ تحمیلی همچنان تن مردم مرزدار شهرستانهای غربی استان کرمانشاه را می آزارد و هراز گاهی اخبار حوادث ناگوار مجروحیت و یا جان دادن مرزنشینان در اثر انفجار مین و مهمات جنگی در منطقه به گوش می رسد و باعث ناراحتی و تألم خاطر مردم شهرستان میگردد .

امیدواریم این یادگاری‌های بجامانده از جنگ تحمیلی که خاصیتی برای جنگ زدگان نداشته و فقط سلامتی مردم را میگیرد و برخی را نقص عضو کرده و برخی دیگر را ازبین ما می برد هرچه سریعتر با همت مسئولین انقلابی و تلاش جهادی گروههای در صحنه پاکسازی بصورت کامل خنثی و پاکسازی شده و دیگر شاهد انفجار و حوادث تلخ و ناگوار حاصل از آن برای مردم نباشیم.