آخرین مطالب

پربازدیدترین ها

کد خبر: 228264 ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴

رئیس جاده کشاورزی شهرستان سرپل ذهاب تشریح کرد:

گزارش عملکرد مزارع چغندرقندپاییزه شهرستان سرپلذهاب

بازی دراز 1404:رئیس جاده کشاورزی شهرستان سرپل ذهاب گزارش عملکرد مزارع چغندرقندپاییزه شهرستان سرپلذهاب را تشریح کرد.

گزارش عملکرد مزارع چغندرقندپاییزه شهرستان سرپلذهاب

مهندس اردشیر  نورمحمدی در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت؛ با توجه به پیگیری ها کارشناسان این مدیریت خوشبختانه در سال زراعی 1399-1400 سطح زیر کشت چغندرقندپاییزه شهرستان یک هزار و ۷۰ هکتار با عملکرد تولید 52 هزار تن که کمترین امکانات برداشت و به کارخانه های قند اسلام آباد غرب ، بیستون و همدان تحویل داده شد.

وی با بیان اینکه در سنوات گذاشته تا کنون ۲بار چغندرکار نمونه کشوری از شهرستان سرپلذهاب بوده گفت: پیش بینی می شود امسال نیز چغندر کار نمونه با عملکرد  140 تن در هکتار از این شهرستان انتخاب گردد.

وی افزود ؛  با عنایت به استراتژیک بودن محصول چغندر قند و درآمد زایی  640 میلیارد ریال برای کشاورزان  شهرستان در سال زراعی ۱۳۹۹_۱۴۰۰ جهت رفع مشکلات حمل و نقل و خرید محصول ، احداث کارخانه قند در شهرستان مهم و ضروری می باشد .

وی ادامه داد: با توجه به برنامه های این مدیریت جهت کشت چغندر قند در سال زراعی آتی پیش بینی می شود نیازمند تهیه بذر حداقل در سطح 2500 هکتار باشیم و به منظور سهولت در برداشت نیازمند تامین اعتبار جهت خرید 12 دستگاه ست برداشت چغندر قند در شهرستان هستیم که می تواند کمک شایانی به توسعه کشاورزی در سطح شهرستان باشد.  

نورمحمدی با اشاره به افزایش بهره‎وری آب و اهمیتی که کشت چغندرقند در تناوب زراعی دارد، افزود: افزایش کشت چغندرقند پاییزه را در سال زراعی جدید در دستور کار داریم، زیرا در کشت پاییزه چغندر قند نسبت به کشت بهاره مصرف آب کمتر، میانگین عملکرد بالاتر و جهت اصلاح خاک از کشت های مناسب می باشد. و توسعه کشت آن از سیاست‎های وزارتخانه در سالهای آتی عنوان نمود.

وی اضافه کرد؛ کاهش هزینه‎های تولید و کاهش جمعیت آفات وبیماری‎ها را دیگر مزیت‎های کشت چغندر قند پاییزه برشمرد.

وی در پایان گفت ؛ کارشناسان پهنه نکات فنی و لازم را درخصوص مبارزه باعلف های هرز ، تغدیه و تنک کردن مزارع چغندرقند شهرستان در بازدید های دوره ای به کشاورزان چغندر کار ارائه می نمایند.