پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت اعلام کرد

فعالیت داوطلبانه ۵۰۰۰ دانشجوی علوم پزشکی در زمینه مقابله با کرونا

مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت در نشست شورای مرکزی مجمع کانون‌های هلال احمر دانشگاه‌های علوم پزشکی عنوان کرد: علاوه بر انترن‌ها و رزیدنت‌ها که به طور مستقیم درگیر مقابله با کرونا بودند و در این حوزه زحمات زیادی را متحمل شدند، بالغ بر ۵۰۰۰ دانشجوی علوم پزشکی به صورت داوطلبانه در فعالیت‌های مقابله با کرونا حضور پیدا کردند. دانشجویان علوم پزشکی در زمینه مقابله با بحران همیشه داوطلب بوده‌اند.

دکتر حسن زائری لطف در نشست شورای مرکزی مجمع کانون‌های هلال احمر دانشگاه‌های علوم پزشکی ضمن بیان این مطلب، درباره فعالیت‌های اداره کل فرهنگی اشاره کرد: گستردگی فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور رسالت اداره کل فرهنگی را دشوار می‌کند. ما در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ۲۴۰ هزار دانشجو داریم و در بین نهادهای دانشجویی سراسر کشور بالغ بر ۷۰۰ کانون فرهنگی، حدود ۸۰۰ انجمن‌ علمی، ۱۶۸ تشکل اسلامی و ۱۲۰۰ نشریه وجود دارد. در ۱۶ سفر استانی که دکتر لاری به دانشگاه‌ها رفتند، دانشجویان درباره سلیقه‌ای عمل کردن در زمینه حمایت از نشریات دانشجویی اتفاق نظر داشتند. ما سعی کردیم هم با کمک مالی در حوزه رفاهی و تجهیز فضاهای فرهنگی و هم با ایجاد سامانه نشریات و کانون‌های فرهنگی این مشکلات را مرتفع کنیم.

مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به کمک ۳۰ میلیارد ریالی وزارت بهداشت برای تجهیز فضاهای فرهنگی درون دانشگاهی عنوان کرد: لازمه حضور در فعالیت‌های فرهنگی فراهم کردن عرصه مناسب برای فعالیت‌ است تا دانشجویان بتوانند فعالیت‌های علمی و تشکیلاتی خودشان را داشته باشند و آزادانه نقطه نظرات خود را بیان کنند. برای فراهم کردن بستر مناسب برای فعالیت فرهنگی نیازمند فعالیت در دو عرصه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری هستیم. در ابتدا دانشجویان باید برای فعالیت‌های فرهنگی فضای مناسبی داشته باشند و لازم است متناسب با آن تجهیزات مناسبی در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار دهیم تا مشارکت حداکثری دانشجویان محقق شود و دانشجویان با طیب خاطر بتوانند در این عرصه دست به فعالیت بزنند.

وی درباره حضور دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی در فعالیت‌های مربوط به کرونا عنوان کرد: علاوه بر انترن‌ها و رزیدنت‌ها که به طور مستقیم درگیر مقابله با کرونا بودند و در این حوزه زحمات زیادی را متحمل شدند، بالغ بر ۵۰۰۰ دانشجوی علوم پزشکی به صورت داوطلبانه در فعالیت‌های مقابله با کرونا حضور پیدا کردند. "پویش دانشجویی مقابله با کرونا" در دانشگاه‌ها اتفاقات بسیار مثبتی را رقم زد. این تجربه مؤثر، ما را بر آن داشت که با محوریت خود دانشجویان، تکنیک‌ها و شرایط عمومی حضور در بحران‌ها را تهیه و تدوین و همچنین اصول فنی و تکنیکی دانشجویان علوم پزشکی را در این کار روشن کنیم.

زائری‌لطف  دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی را جزو اولین گروه‌های داوطلب در مواقع بروز بحران دانست و گفت: تشکل‌ها، کانون‌های فرهنگی و انجمن‌های علمی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی در زمینه مقابله با بحران همیشه داوطلب بوده‌اند. تلاش داریم با برگزاری دوره‌های آموزشی و تدوین «هندبوک مداخله در بحران»به این تلاش‌های داوطلبانه انسجام ببخشیم.

مشارکت گسترده کانون‌های هلال احمر در سازمان جوانان هلال احمر

اشکان کاظمی دبیر مجمع کانون‌های هلال احمر وزارت بهداشت و عبدالوهاب ولی‌پور نائب دبیر مجمع کانون‌های هلال احمر وزارت بهداشت در این مراسم درخواست‌هایی از معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و رئیس سازمان جوانان هلال احمر داشتند. اختصاص فضای فیزیکی به کانون‌ هلال احمر در دانشگاه‌های علوم پزشکی، شفاف‌سازی معیارهای اعزام نیرو به مجامع بین‌الملل، بهره‌گیری از پژوهشگران برتر دانشگاه‌های علوم پزشکی، تخصصی کردن دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های کمک‌های اولیه، درخواست کارت برای بهره ‌گرفتن دبیران و نائب دبیران مجمع کانون‌های هلال احمر از امکانات فرهنگی و ورزشی هلال احمر، در نظر گرفتن بسته‌های حمایتی ‌از دبیران کانون و... از جمله مهم‌ترین خواسته‌های مطرح شده در این نشست بود.

همچنین مقرر شد کانون‌های هلال احمر از سوی جمعیت جوانان سازمان هلال احمر از نظر چادر و کیف کمک‌های اولیه تجهیز شوند.

اختصاص فضای فیزیکی به کانون‌ هلال احمر در دانشگاه‌های علوم پزشکی، شفاف‌سازی معیارهای اعزام نیرو به مجامع بین‌الملل، بهره‌گیری از پژوهشگران برتر دانشگاه‌های علوم پزشکی، تخصصی کردن دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های کمک‌های اولیه، درخواست کارت برای بهره ‌گرفتن دبیران و نائب دبیران مجمع کانون‌های هلال احمر از امکانات فرهنگی و ورزشی هلال احمر، در نظر گرفتن بسته‌های حمایتی ‌از دبیران کانون و... از جمله مهم‌ترین خواسته‌های مطرح شده در این نشست بود

کاظمی اظهار داشت: آموزش داوطلبان و دبیران کانون‌های هلال احمر به عنوان سفیران اهدای خون، مشارکت گسترده کانون‌های هلال احمر در سازمان انتقال خون از جمله درخواست‌های شورای مرکزی مجمع کانون‌های هلال احمر دانشگاه‌های علوم پزشکی از مدیر داخلی سازمان انتقال خون بود.

دبیر مجمع کانون‌های هلال احمر وزارت بهداشت با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه مشترک بین سازمان جوانان جمعیت هلال احمر و معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در هفته هلال احمر توضیح داد: در جریان این تفاهم‌نامه درخواست‌هایی مطرح شد و قول‌هایی به ما داده شد که مهمترین آن‌ها عبارتند از: عضویت دانشجویان علوم پزشکی در تیم‌های BHCU هلال احمر، تجهیز کل کانون‌های هلال احمر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به چادر امدادی و کیف کمک‌های اولیه و کاور، اختصاص  باکس تخصصی در سایت سازمان جوانان هلال احمر برای مجمع و اختصاص فضای فیزیکی مستقل برای کانون‌ها.

نائب دبیر مجمع کانون‌های هلال احمر وزارت بهداشت نیز عنوان کرد: استفاده از کارت‌های باشگاه‌های هلال احمر و امکانات تفریحی و تصویب طرح تقدیر از کانون‌های برتر به صورت سالیانه از جمله درخواست‌های مورد موافقت در جریان این نشست بود.

دانشجویان علوم پزشکی پرچم هلال احمر را در دانشگاه‌ها بلند کردند

قائم مقام و معاون دانشجویی و جوانان سازمان جوانان هلال احمر ضمن ابراز خرسندی از حضور در این جلسه بیان کرد: ۱۹ سال پیش من با لباس کانون‌های دانشجویی فعالیتم را در سازمان جوانان آغاز کردم و ماهیت فعالیت‌های دانشجویی را درک می‌کنم. اخیرا بازدیدی از دانشگاه اردبیل داشتم و کانون علوم پزشکی اردبیل را بسیار فعال و منسجم یافتم. بلافاصله تلاش کردم تا با وزارت بهداشت وارد تعامل شوم که اگر ۴۰ کانون شبیه کانون اردبیل در کشور وجود داشته باشد، باید کاری گسترده و منضبط در این حوزه انجام داد.

دکتر سیدعلی منیری با اشاره به این که سازمان جوانان هلال احمر در زمینه همکاری با کانون‌های هلال احمر  دانشگاه‌های علوم پزشکی ثابت قدم است، عنوان کرد: زندگی حرفه‌ای و خانوادگی من مرهون کانون‌ دانشجویی هلال احمر است و اگر در این بخش کمک‌هایی داشته باشم در واقع احترام گذاشتن به ارزش‌های خودم محسوب می‌شود. باید برای رفع موانع و ارائه تسهیلات کارهای اولیه را انجام دهیم و به سرعت از حداقل‌ها فاصله بگیریم. دانشجویان فعال در کانون‌ها و مجامع هلال احمر پرچم ما را در دانشگاه‌ها بلند کردند.

وی همچین اشاره کرد: ما باید با همکاری و برگزاری جلسات منظم به نقشه راه مشترک برسیم تا یکی از اهداف هلال احمر که تسکین آلام بشری است، محقق شود. آماده هستیم برای دو ترم تحصیلی و با توجه به اقتضائات کرونا زمینه را برای بخش‌های هویتی، توانمندسازی و... را فراهم کنیم.

برای خون‌گیری نیرو کم داریم و نیازمند کمک دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی هستیم

مدیر داخلی روابط عمومی سازمان انتقال خون نیز در صحبت‌های کوتاهی درباره زمینه مشترک برای برقرار تفاهنامه بین معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و این سازمان گفت: در مواقعی مانند شیوع ویروس کرونا سازمان انتقال خون می‌تواند از دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی استفاده کند. در این شرایط برای خون‌گیری نیرو کم داریم و این هم‌افزایی می‌تواند مفید فایده باشد.

مرجان فقیری افزود: تربیت افراد برای اهدای خون نیز زمینه خوبی برای فعالیت مشترک است. ما بنا داریم در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۴۰۰ سفیر اهدای خون معرفی کنیم که در این زمینه دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی بسیار اثرگذار خواهند بود.

مجمع هلال احمر در آذرماه سال گذشته موفق به اخذ مجوز رسمی شد. دریافت این مجوز با همت و تلاش دکتر سیماسادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و مرحوم حجت‌الاسلام محمدمهدی صالحی معاون وقت فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری صورت گرفت. این مجمع در زمینه «پویش سهم من» برای حمایت از دانشجویان نیازمند و فعالیت در راستای مقابله با ویروس کرونا نقش فعال و پررنگی ایفا کرده است.

به گزارش مفدا، اعلام آمادگی کانون‌های هلال احمر علوم پزشکی با توجه به شیوع ویروس کرونا طی نامه‌ای خطاب به دکتر سعید نمکی،  کارگاه توانمندسازی دبیران و نایب دبیران به صورت وبینار، برگزاری مسابقه اینستاگرامی به مناسبت هفته جهانی هلال احمر ویژه دانشجویان سراسر کشور، ایجاد ربات تلگرامی پویش دانشجویی اهدای خون با عنوان «قرار مهربانی»، تقدیر و تشکر از ۱۹ معاون فرهنگی  و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی، زمینه‌سازی برای انعقاد تفاهم‌نامه مشترک بین سازمان جوانان جمعیت هلال احمر و معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بخشی از فعالیت‌های این مجمع در ماه‌های گذشته و همزمان با شیوع کرونا در کشور بوده است.