پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز ۰۸:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۴
فرماندار سرپل ذهاب خبر داد:

راه‌ اندازی کارخانه یخ برای زائران اربعین حسینی در سرپل ذهاب

بازی دراز۱۴۰۴: فرماندار سرپل ذهاب از راه‌ اندازی کارخانه یخ برای زائران اربعین حسینی در سرپل ذهاب خبر داد.

به گزارش بازی دراز۱۴۰۴: صدراله بابلی در گفتگو با خبرنگار ما گفت : امسال با توجه به گرمای هوا در ایام اربعین حسینی کارخانه یخ شهرستان با ظرفیت تولید روزانه ۲۵۰۰ قالب یخ راه‌اندازی می‌شود و این یخ‌ها در اختیار موکب‌ ها نیز قرار خواهد گرفت.

وی افزود :  با توجه به تمهیدات صورت گرفته مشکل خاصی در تامین یخ مورد نیاز موکب های مستقر در شهرستان وجود نخواهد داشت.

وی در ادامه گفت : علاوه برآن یک واحد دیگر  تولید یخ مربوط به تیپ ۷۱ پ.م پادگان ابوذر با تولید روزانه ۶۰۰ قالب یخ درکنار واحد تولیدی بخش خصوصی فعالیت دارد لذا جادارد از فرماندهی پادگان ابوذر درخصوص برگزاری موکب و تامین بخشی از نیاز یخ موکب ها تقدیر و تشکر شود.

وی عنوان کرد : راه اندازی کارخانه یخ و سردخانه از الزامات مهم اربعین سال جاری در این شهرستان است.

وی گفت : اين واحد توليدي كه مجهز به آب شرب  است، در هر 24 ساعت 2500 قالب يخ توليد خواهد كرد كه به طور روزانه در اختيار شهروندان و موکب داران قرار خواهد گرفت.

بابلی افزود : مردم سرپل ذهاب همواره در دفاع از ارزش‌های اسلامی و اعتقادی پیشگام بودند و این امر را چه در قبل از انقلاب و چه در پس از انقلاب به اثبات رساندند.

وی با اشاره به نقش ستاد بازسازی عتبات عالیات در اربعین حسینی  افزود: در ایام اربعین این ستاد از نظر تأمین موادغذایی و آب برای زوار بسیار خوب عمل کرد و اقدامات این ستاد در اربعین ماندگار شد.

وی در ادامه گفت : یکی از چالش‌های سال گذشته در ایام اربعین مشکل گرمازدگی و تأمین یخ مورد نیاز زائران بود که به خوبی مدیریت شد.

وی افزود : با پیگیری های استاندار کرمانشاه مقادیر زیادی نیز آب معدنی برای پذیرایی از زائران اربعین حسینی در شهرستان نیز ذخیره‌سازی میشود.

لازم به ذکر است در اربعین سال قبل کارخانه یخ این شهرستان  به صورت شبانه روز فعالیت داشته و روزانه بیش از  ۲۵۰۰ قطعه یخ تولید نموده است.

شهرستان سرپل ذهاب در غرب استان کرمانشاه دارای بیش از ۹۰ هزار نفرجمعیت و 48 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد.

استان کرمانشاه ۳۷۱ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد و سرپل ذهاب یکی از شهرستان های مسیر مرز خسروی است که  مورد استفاده برای تردد زوار عتبات عالیات قرار می گیرد.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که  این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی  - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.

زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت»  ملقب کرده است.