صدراله بابلی در پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته در شهرستان سرپلذهاب ضمن گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، اظهار داشت: سیاست دولت سیزدهم و نگاه رئیس جمهور، یک نگاه مردم محور است و به تعبیری گفتمان خدمت و تقوای سیاسی و آرامش سیاسی ایجاد کردند.
وی افزود: زمانی که آقای رئیسی، دولت سیزدهم تحویل گرفتند، حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان دولت بدهی داشت، که اکنون این بدهی پرداخت شده و تنها دولتی که منویات مقام معظم رهبری را سرلوحه کار قرار داده دولت سیزدهم است.
وی در ادامه به بخشی از کارهای دولت در سطح بین المللی اشاره کرد که باعث افزایش عزت و سربلندی شده، شامل مذاکرات دولت سیزدهم با کشورهای منطقه با روش کارشناسی و دیپلماسی، موافقت نامه جامع بیست ساله ایران و روسیه، عضویت ایران به صورت دائم در شانگهای بعد از ۱۵ سال، اجرای طرح رتبه بندی معلمان بعد از ۱۱ سال، آزادی پولهای بلوک شدهایران در کشور عراق، پیگیری آزادی پولهای بلوک شده در کره جنوبی، اجرای بیمه رایگان سه دهک پایین جامعه، افزایش ۴۰ درصدی حقوق کارگران، مذاکرات و توافقات با کشور عربستان، عضویت ایران در بریکس که معاملات بین المللی و سازمانهای اقتصادی در پیش دارد، که سران کشورهای برزیل، ایران، سوریه، چین، آمریکای جنوبی جزء آن هستند، ایجاد سیاستهای تنش زدایی در منطقه و کشورهای همسایه، در دولت سیزدهم مقتدرانه اتفاق افتادهاست ک از افتخارات دولت سیزدهم بشمار میرود.
وی تصریح کرد: اقتدار نظام جمهوری اسلامیبرگرفته از هدایت حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب و وجود نیروهای مسلح و هوشمند دقیق است و در بُعد نظامیدارای قدرت جهانی هستیم. فرماندار سرپلذهاب به خدمات دولت سیزدهم در شهرستان مرزی سرپلذهاب اشاره کرد و گفت: در حوزه طرح هادی انقلاب و نهضت مهمی در سطح روستاها مشاهده میکنیم، ۲۰ پروژه هم اجرا و یا در حال انجام است، ۱۸ میلیارد تومان در حال هزینه است.
همچنین حدود ۸۴ فقره تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی برای بهسازی مسکن روستایی داریم، اخیرا هم ۱۷۰ فقره وام ۳۰۰ میلیونی برای بهسازی مساکن روستایی اختصاص پیدا خواهد کرد.
وی گفت: بحث مسکن ملی دغدغه مردم است، در این راستا ضمن پیگیریهای مستمر به نتایج خوبی دست پیدا کردیم و ۶۰ هکتار زمین تغییر کاربری پیدا کرده، همچنین مشکلات تعاون مسکن فرهنگیان، طلاب، کارمندان، نیز پیگیر هستیم.
وی ادامه داد: در بحث راهداری کار بزرگ و جهادی انجام شده، در سال گذشته در امر بهسازی، روکش، آسفالت و. . . حدود ۶۰ کیلومتر در شریانهای اصلی و راههای فرعی با اعتبار ۶۰ میلیارد تومان انجام شدهاست.
بابلی گفت: در اعتبارات شهرستانی بیش از ۲۱ میلیارد تومان برای راههای روستایی اعتبار تخصیص پیدا شده و در مرحله اول اعتبارات کمیته بودجه و برنامه ریزی، بیش از ۹۱ میلیارد تومان بوده که بعد از استان کرمانشاه، تنها شهرستانی بودیم که بیشترین اعتبارات در مرحله اول اخذ کردیم.
وی افزود: در بحث گازرسانی، در طی سال جاری، ۱۳ روستا بخش مرکزی بعد از هشت سال گازدار شدند، حدود ۹۲ روستا متاسفانه از نعمت گاز برخوردار نبودند که ضمن پیگیریهای بعمل آمده، ۷ پیمانکار با چهارده جهت کاری با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان در حال هزینه و اجرای پروژه گازرسانی هستند که طبق قول شرکت گاز استان تا آخر شهریورماه جاری این ۹۲ روستا گازدار میشوند.
بابلی بیان کرد: در بحث برق رسانی، دو روستا در دشت ذهاب و سرقلعه فاقد برق بودند، ۴ میلیارد تومان هزینه شد و برق دار شدند. همچنین در بحث قطعی برق در شهرستان، در فصل تابستان نیز با حوزه برق استان، مکاتبات بسیاری بعمل آمده، دلیل قطعی برق مصارف بالا، و فشار به نیروگاههای برق عنوان شده، که انتظار داریم مردم ضمن صبوری، در مصرف برق صرفه جویی بعمل آورند.
وی گفت: در بحث اقتصادی و کشاورزی، سرپلذهاب به دلیل وجود با عظمت نظام جمهوری اسلامی تحت عنوان سامانه گرمسیری قطب کشاورزی است، این سامانه از ۲ هزارهکتار تحت پوشش به ۲۷ هزار هکتار رسیده و اعتبارات بالای ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه شدهاست و امسال با برکت نگاه ویژه مقام معظم رهبری، که فرمودند از محل صندوق توسعه ملی باید این پروژه تامین اعتباد شود.
وی یادآور شد: امسال در سال زراعی گندم حدود ۱۰۰ هزارتن برداشت شد، حدود ۸۰ هزار تن چغندر قند و ۸۰ هزار تن ذرت برداشت شده، در این راستا دنبال صنایع تبدیلی در منطقه هستیم، کارخانه قند، کارخانه ماکارونی، کارخانه تولید روغن ذرت نیاز ضروری است و تحول عظیمی در منطقه میتواند ایجاد کند.
وی همچنین گفت: در حوزه جهاد کشاورزی در سال گذشته، ۵ میلیارد تومان هزینه در پروژه عمرانی داشتیم، حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان در طرحهای اشتغالزایی، در این حوزه صرف شده که کار ارزشمندی بشمار می آید.
وی ادامه داد: در بحث آبرسانی، تقریبا ۶۲۵ روستا در استان کرمانشاه با مشکل قطعی یا افت فشار آب روبرو هستند، در سرپلذهاب نیز ۷۶ روستا با این مشکلات روبرو هستند که برای رفع مشکلات موجود قرارداد منعقد شده و پیمانکار قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) است، مجتمع آبرسانی تپه ماران، رمکی، تپانی، جوانمیری، مجتمع رضالک، انزل، قلعه شاهین ضلع شمالی و جنوبی شامل این قرارداد میشود که اعتبارات قریب به ۷۰ هزار میلیارد تومان در حال هزینه است، کار بسیار بزرگی است لذا انتظار داریم روستاها مصارف را به حداقل برسانند.
وی عنوان کرد: در بحث دستگاههای حمایتی کمیته امداد شهرستان ۴ هزار و ۷۱۲ خانواده جمعیت با ۱۱ هزار نفر تحت پوشش دارد، در امر اشتغال، معیشتی، ساخت مسکن، ودیعه مسکن، بیمه تامین اجتماعی، در طول این دوسال بالغ بر ۲۲۲ میلیارد تومان پرداخت شدهاست، همچنین بهزیستی ۳ هزار و ۱۸۵ خانوار دارد که پرداختی در سال گذشته، ۱۲ میلیارد تومان بوده و پرداختی سال جاری تاکنون ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.
فرماندار شهرستان گفت: در بحث اشتغالزایی در سال گذشته، ۲هزار ۳۵۳ نفر اشتغالزایی ایجاد شده، معادل ۱۱۵ درصد تعهد اشتغال ایجادی است و با وجود مشکل تسهیلات زلزله و ضامنین، جزء شهرستانهای برتر بودیم. و در حوزه مشاغل خانگی طبق تبصره ۱۶، مبلغ ۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون پرداختی داشتیم.
وی اظهار داشت: در هفته دولت ۵۰ پروژه فرهنگی و عمرانی در امور زیربنایی، اقتصادی، اشتغالزایی، امور اجتماعی با ۳۵۰ میلیارد تومان افتتاح خواهد شد.
وی در پایان گفت: طبقه گفته نماینده مردم سرپلذهاب در مجلس شورای اسلامی، قانون کوله بری در مجلس شورای اسلامی مصوب شده، طبق مکاتبات صورت گرفته با استاندار کرمانشاه، بحث بازارچه تیله کوه بعد از اربعین مقدمات این کار که فراهم شده، به مرحله اجرا برسانیم، بازارچه تیله کوه جهش اقتصادی و اشتغالی تحول عظیمی ایجاد میکند.
شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت و ۴۸ کیلومتر مرز با عراق، هشت دهستان و ۲۲۶ روستا دارد که تعدادی از روستاها در حریم مرز واقع هستند.