باز هم موسم عاشورا و اربعین حسینی از راه رسید و تلاش و تکاپو برای برگزاری بزرگترین راهپیمایی و گردهمایی مردمی در کربلای حسینی آغاز شده است.
زیارت خانه خدا و سپس زیارت ائمه اطهار (ع) با پای پیاده دارای اجر و ثواب است، راهپیمایی اربعین حسینی نیز بر اساس روایات موجود برگرفته از زیارت اربعین کاروان اسرای کربلا است که در برگشت از شام و رفتن به مدینه در اربعین شهادت سیدالشهدا (ع) در کربلا توقف کرده و زیارت خود را انجام میدهند ضمن اینکه در روایتی زیارت اربعین اباعبداللهالحسین (ع) یکی از نشانههای مومن واقعی است لذا مردم بسیاری سعی میکنند در روز اربعین خود را به کربلا رسانده و زیارت کنند.
راهپیمایی اربعین همواره در عراق مرسوم بوده و شیعیان عراق مسیر نجف تا کربلا را پیاده طی میکردند که ۲۰ صفر مصادف با اربعین حسینی در جوار ضریح ششگوشه اباعبداللهالحسین (ع) باشند اما این کار در زمان رژیم بعث عراق با محدودیتهایی روبهرو شد و مجدداً از سال ۱۳۸۱ با سقوط صدام از سر گرفته شد.
راهپیمایی اربعین حسینی امروزه به اذعان دوست و دشمن بزرگترین راهپیمایی و گردهمایی خودجوش مردمی است که یک ظرفیت بسیار عظیم برای وحدت مسلمانان جهان است و برخی آن را به عمل حج خانه خدا تشبیه میکنند.
امام حسین (ع) مظهر آزادگی و خرید است لذا حضرت فقط مختص به دین خاصی نیست و تمام آزادیخواهان جهان با هر دین و مذهبی به آن حضرت ارادت دارند و در مراسم راهپیمایی اربعین حسینی افراد با گرایش و ادیان مختلف و حتی از سایر مذاهب اسلامی غیر از شیعه نیز حضور دارند.
مردم ایران نیز همواره به این امر که آن را از مقدمات ظهور قائم آل محمد (عج) میدانند اهتمام داشتهاند که در سالهای حکومت بعث عراق این کار نه تنها برای ایرانیان که بعدها در جنگ تحمیلی و پس از آن نیز شدت بیشتری گرفت حتی برای شیعیان عراق نیز محدودیت داشت و حتی جان و سلامت زائران به خطر میافتاد اما هیچوقت این کار ترک نشد بلکه کم و بیش انجام میگرفت.
استان کرمانشاه طبق مستندات تاریخی یکی از شاهراههای اصلی سفر به عراق بوده که میتوان به امکانات پایانه خسروی در قصرشیرین با ظرفیت پذیرش ۵ هزار زائر در روز بهعنوان بزرگترین و مهمترین پایانه مسافرت به عراق و عتبات عالیات اشاره کرد که در قیاس با سایر مرزهای موجود کشور کمترین فاصله را نیز با کربلای معلی دارد، این مرز رسمی و بینالمللی حتی در زمان بعد از جنگ تحمیلی نیز که روابط بسیار سردی بر دو کشور حاکم بود بهعنوان مرز رسمی سفر به عراق و بالعکس توسط تیمهای ورزشی و… مورد استفاده قرار میگرفت که نشان از اهمیت آن در مناسبات مرزی دو کشور دارد.
مرز رسمی خسروی در ایام ظهور داعش در عراق و به دلیلعدم وجود امنیت در قسمتی که به مرز خسروی منتهی میشد به علت وجود احتمال به خطر افتادن سلامت و امنیت زائران وعدم وجود اطمینانی که طرف عراقی برای تأمین امنیت مسیر باید میداد بسته شده و زائران به مرزهای دیگر کشور در استانهای ایلام و خوزستان هدایت شدند که چند سالی است با تلاشهای بسیار هم در میدان و هم در دیپلماسی مرز رسمی خسروی باز هم به روی زوار اربعین حسینی باز شده و مردم غرب استان کرمانشاه نیز توفیق میزبانی و پذیرایی از زائرین اباعبداللهالحسین (ع) را پیدا کردهاند.
مردم استان کرمانشاه همواره به خونگرمی و مهماننوازی شهرت داشتهاند و حتی در زمانی که از مرزهای استان کرمانشاه برای سفر به عتبات عالیات استفاده نمیشد اما شهرهای شمالی استان از کنگاور و صحنه تا اسلامآبادغرب که در مسیر منتهی به استان ایلام و مرز مهران قرار داشتند به خوبی از زوار گرامی پذیرایی و میزبانی شایستهای میکردند و امروزه نیز با بازگشایی مرزهای استان بیشتر در خدمت زوار قرار گرفتهاند و خدمت به زائران اباعبدالله (ع) را برای خود توفیق بزرگی میدانند.
شهرستان سرپلذهاب نیز که در مسیر سفر زائران به مرز خسروی و در نهایت عتبات عالیات قرار گرفته از دیرباز خدمت به زوار را برای خود توفیق دانسته و همواره بهصورت شایسته از این عزیزان میزبانی کرده است.
خدمت به زوار اربعین حسینی توفیق بزرگی است
مرادی از شهروندان سرپلذهابی در گفتگو با خبرنگار بازی دراز 1404 اظهار داشت: خدمت به زوار اباعبداللهالحسین (ع) برای ما توفیق بزرگی است که چندین سال بود به دلیل بسته شدن مرز خسروی از آن محروم بودیم و خدا را شاکریم که بار دیگر با بازگشایی این مرز رسمی این توفیق شامل حال مردم خوب سرپلذهاب شده است.
با نزدیک شدن به اربعین حسینی تلاش و تکاپو مسئولان کشور برای تمهید مقدمات لازم خدماتدهی به زوار اربعین حسینی در استانهای مرزی بیشتر شده و امور مختلفی همچون راهسازی و ترمیم جادهها و رفع نقاط حادثهخیز محورهای مختلف، هماهنگی موکبهای خدمت و جانمایی آنها در مسیر، انجام هماهنگی با طرف عراقی، راهاندازی مراکز درمانی در مرزها، ایجاد پارکینگها، سازماندهی سیستم حمل و نقل عمومی، تمهید لازم برای تسهیل عبور زائران از مرز و ... را در دستور کار خود قرار داده است تا بتواند به نحو شایسته به زائران خدماتدهی کرده و در راه برگزاری بزرگترین اجتماع خودجوش مردمی در اربعین حسینی موثر باشد.
در شهرستان سرپلذهاب نیز اقدامات آغاز شده و تلاش مسئولان شهرستان برای خدماتدهی شایسته به زائران در حال انجام است.
۲۵ موکب مردمی برای خدمت به زوار اعلام آمادگی کردهاند.
حجتالاسلام والمسلمین ساداتی امام جمعه سرپلذهاب در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز؛ اظهار داشت: سرپلذهاب آماده پذیرایی از زائرلن اربعین حسینی است.
وی افزود: امسال بیش از ۲۵ موکب مردمی در راستای خدمترسانی به زائران اربعین حسینی اعلام آمادگی کردهاند.
ساداتی تصریح کرد: سرپلذهاب موقعیت مهمی از نظر پشتیبانی برای زوار دارد و وجود مردمی عاشق اباعبداللهالحسین (ع) باعث شده که در این شهر از مدتها قبل برای این کار اقدامات را بهصورت خودجوش آغاز کنند.
امام جمعه شهرستان سرپلذهاب گفت: مجموعه دستگاههای اجرایی این شهرستان با تلاش جهادی پای کارهستند تا اربعین امسال زائران بتوانند بهصورت روان و در امنیت و سلامت کامل عازم کربلا و کشور عراق شوند.
ساداتی افزود: تمام کمیتهها پای کار هستند و اقدامات اسکان، پذیرایی از زوار، اقدامهای بهداشتی و درمانی، برنامههای فرهنگی و آموزشی همگی از مجموعه خدماتی است که به زوار در این مواکب ارائه میشود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: امسال در بحث فضاسازی شهر، متفاوتتر از سالهای قبل عمل خواهیم کرد و از ورودی شهرستان تا نقطه خروجی با فضاسازی و برپایی مواکب به یک حسینیه بزرگ تبدیل خواهد شد.
ساداتی در پایان افزود : برگزاری جلسات هماهنگی مواکب از ماهها قبل، جمعآوری نذورات مردمی، برگزاری جلسات مسئولان و انجام اقدامات زیرساختی در شهر و ... انشاءالله همه و همه باعث شود که به یمن این حرکت میزبانی شایسته برای زوار حضرت سیدالشهدا (ع) باشیم.
موکبهای مردمی در راستای خدماترسانی به زوار اربعین حسینی نقش بسیار مهمی دارند، بسیاری از مردم سرپلذهاب به جای قرار گرفتن در مسیر، حضور شبانهروزی در مواکب را انتخاب کرده و با عشق به زائران اباعبداللهالحسین (ع) خدمت میکنند که قطعاً اجر و ثواب بسیاری خواهد داشت.
سرپلذهاب قدمت تاریخی ویژهای در میزبانی از زوار عتبات عالیات دارد.
سید محمدجعفر امامیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز؛ اظهار داشت: با عنایت سیدالشهدا (ع) و همت مردم و مسئولان استان آمادگی لازم برای خدمت به زائران اربعین حسینی در استان فراهم شده است و امسال شاهد حضور بیشتر و دو برابری زوار در استان برای تردد از مرز خسروی خواهیم بود.
دستیار استاندار و دبیر ستاد اربعین استان کرمانشاه گفت: این آمادگی در شهرستانهای مختلف استان وجود دارد و ما با سفر به شهرستانهای مختلف و برگزاری جلسات هماهنگی موانع و مشکلات این شهرستانها در مسیر خدماترسانی را بررسی میکنیم.
وی تصریح کرد: سرپلذهاب هم قدمت تاریخی ویژهای در میزبانی از زوار عتبات عالیات دارد و هم در چند سال گذشته میزبانی شایستهای را از خود نشان داده و انشاءالله امسال نیز شاهد خدماترسانی شایسته و بیشتر مردم خوب این شهرستان به زوار عزیز خواهیم بود.
دبیر ستاد اربعین استان گفت: همجواری سرپلذهاب با شهرستان قصرشیرین، وجود حرم مطهر احمد ابن اسحاق (ره) در این شهر و ... از موارد مهم و ظرفیتهای ویژه سرپلذهاب است که باید با همت مسئولان این شهرستان از آنها نهایت استفاده شود.
وی در پایان افزود: تاکنون ۳۰۰ موکب مردمی در استان کرمانشاه برای خدمت به زائران اعلام آمادگی کرده و ثبت شدهاند و ما امیدواریم که در روزهای مانده تا ایام اربعین حسینی این تعداد افزایش یابند.
شهرستان سرپلذهاب طبق مستندات تاریخی و چون یکی از شهرهای قدیمی و باستانی است همواره در مسیر عتبات عالیات قرار داشته و از زائران حسینی میزبانی کرده و این نقش همچنان ادامه دارد و پررنگتر نیز شده است.
سرپلذهاب آماده میزبانی شایسته از زائران اربعین حسینی
صدرالله بابلی؛ فرماندار سرپلذهاب نیز در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز؛ اظهار داشت: پیادهروی اربعین حسینی یکی از بزرگترین رزمایشهای فرهنگی و مردمی جهان است و مورد استقبال خیل عظیمی از عاشقان و دلدادگان حسینی قرار گرفته است
وی افزود: سرپلذهاب آماده میزبانی شایسته از زائران اربعین حسینی است و همه زیرساختهای لازم برای انجام میزبانی شایسته از زوار فراهم است.
بابلی با بیان اینکه سال گذشته ۲۱ موکب مردمی در شهرستان فعال بود، اذعان کرد: امسال ۲۵ موکب مردمی برای خدماترسانی به زائران اربعین حسینی اعلام آمادگی کرده و جانمایی برای این موکبها هم در مسیر رفت و هم در مسیر برگشت انجام شده است.
وی تصریح کرد: میزبانی و خدماترسانی به زوار گرامی نسبت به سال قبل متفاوت خواهد بود و قطعاً این خدمات بهتر و بیشتر از سالهای گذشته است و مشکلی در این راستا در شهرستان وجود ندارد.
نماینده عالی دولت در شهرستان سرپلذهاب گفت: شهرستانهای غربی استان که در مسیر عتبات عالیات قرار دارند ظرفیتهای بسیار خوبی دارند که ما میخواهیم از تمام ظرفیتها بهرهمند شویم.
وی اظهار داشت: امسال قطعاً با وجود زیرساختهای مناسب مرز خسروی حجم مسافران چندین برابر خواهد شد و ما باید آمادگی کامل برای میزبانی از زوار را داشته باشیم.
فرماندار سرپلذهاب گفت: امسال هم با برنامهریزیهای خوب ستاد اربعین استان و دستگاههای اجرایی استان امیدواریم پشتیبانی مناسبی برای تهیه کالاهای اساسی و پذیرایی مواکب در اربعین امسال انجام شود.
بابلی در پایان افزود: ما پیشبینیهای لازم را برای خدمت به زوار از لحظه ورود تا خروج و حتی در داخل شهر کردهایم و از زوار اربعین حسینی دعوت میکنیم که در تردد خود از داخل شهر نیز عبور کرده و ضمن زیارت حرم مطهر احمد ابن اسحاق (ره) استراحتی نیز داشته و از خدمات در داخل شهر نیز بهرهمند شوند.
مرز بینالمللی خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات و در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
این مرز طی دو سال گذشته میزبان شایسته و مناسبی برای زائران اربعین حسینی بوده به نحوی که طی سال گذشته بیش از یک میلیون زائر در مسیر رفت و برگشت از پایانه خسروی تردد کردند و بسیاری از زوار از شرایط ایجاد شده، خشنود بودند.
خبرنگار: سیروس صدیقی