حجت الاسلام سید محمدعلی ساداتی در خطبه های نماز جمعه این هفته شهرستان اظهارداشت : اصلاح الگوی مصرف، راهبردی مهم برای استحکام اقتصادی کشور می باشد .
وی افزود : اگر یک جامعهای بخواهد از لحاظ استحکام درونی اقتصاد خود به نقطهای برسد که آسیبپذیر نباشد یکی از کارهای واجبی که باید انجام بدهد این است که اسراف و زیاده روی و زیاد مصرف کردن و مانند این ها را کنار بگذارد .
ایشان با اشاره به اهمیت اصلاح الگوی مصرف برای رهبر انقلاب اذعان داشت : اصلاح الگوی مصرف به قدری برای مقام معظم رهبری مهم و مطمح نظر است که بارها در پیامهای نوروزی به ان اشاره فرمودهاند، در سال ۱۳۷۳ بر لزوم «صرفهجویی» ،در نوروز سال ۱۳۷۵ بر «ضرورت پرهیز از اسراف و حفظ ثروت و منابع عمومی کشور»، در سال ۱۳۷۷ تاکید بر «صرفهجویی و پرهیز از اسراف ، قناعت و پایداری بر مواضع اسلامی و انقلابی» و سال ۱۳۸۸ را سال «اصلاح الگوی مصرف» نامیدند.
خطیب جمعه شهرستان تصریح کرد : یکی از آسیبهای اجتماعی فرهنگی مهم در کشور عدم رعایت الگوی مصرف است که باید رعایت شود .
ایشان با اشاره به راهبرد اصلاح الگوی مصرف در سیاستهای کلی گفت : رهبر انقلاب در سال ۱۳۸۹ سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف را تعیین وابلاغ فرمودند که شامل ۱۰ می باشد .
ساداتی افزود : اصلاح فرهنگ مصرف فردی اجتماعی و سازمانی،آموزش همگانی الگوی مصرف مطلوب ، توسعه و ترویج فرهنگ بهرهوری ، آموزش اصول و روشهای بهینهسازی مصرف ، پیشگامی دولت در رعایت الگوی مصرف ، مقابله با ترویج فرهنگ مصرفگرایی، کاهش شاخص شدت انرژی کشور به دو سوم میزان کنونی تا پایان برنامه پنجم توسعه و یک دوم میزان کنونی تا پایان برنامه ششم توسعه ، ارتقاء بهرهوری و نهادینه شدن مصرف بهینه آب ، اصلاح الگوی مصرف نان کشور و ارتقاء بهرهوری سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف است .
وی تصریح کرد : این دغدغهها و پیگیریها عمدتا بدان جهت است که کشور پیش از آنکه در چالش و تهدید ناترازی انرژی گرفتار شود با اصلاح الگوی مصرف ، به فرصت استحکام درونی اقتصاد دست یابد و به نقطهای برسد که اقتصادش آسیبپذیر نگردد.
ایشان در ادامه با اشاره به مبانی دینی راهبرد اصلاح الگوی مصرف اذعان داشت : مسلمانان وظیفه دارند همواره قدردان نعمتهای خدا باشند، چرا که قدردانی از نعمتها از عوامل بقای نعمت و وظیفه بندگی است و خدا درقرآن بر این مطلب تأکید کرده است.
امام جمعه شهرستان افزود : یکی از نعمتهای الهی انرژی و مواد سوختی مانند برق، گاز، نفت و بنزین و... است، تا آنجا که به بیان روایات، مایه قوام زندگی و معیشت دنیوی است لذا وظیفه دینی و انسانی اقتضا میکند در مصرف آنها اعتدال رعایت و از اسراف به طور جدی و دقیق پرهیز شود که اسراف در همه امور به ویژه در مسائل مالی از گناهان بزرگ به شمار میآید و مانع استجایت دعا و عامل از دست دادن نعمت است.
وی با تاکید بر صرفهجویی در مصرف انرژی برق اذعان کرد : مصرف برق که از نعمتهای بزرگ مادّی است ،صرفهجویی بسیار شایسته و بایسته ای است و باید به اندازه نیاز از آن بهرهگیری کرد؛ همچنین در زمانهایی که نیازی به نور برق نیست از آن بهره نگیرند.
وی افزود : روشن کردن بیش از نیاز چراغ ضایع کردن مال است و همانطور که امام صادق (علیه السلام) فرمود: «دعای کسی که مال خود راضایع و فاسد کند و از خدا روزی بطلبد پذیرفته نمیشود» (أربَعَةٌ لا نُستجاب لیم دعَوةٌ... و رجَل کان له مَال فده فَیْْول: اللمُم اررَفْنی... (الکافی» ج۲» ص۵۱۱)).
ایشان در ادامه به پویش کاهش دو درجه دمای منازل اشاره کرد و گفت : پویش کاهش دودرجه ای دمای منازل و ادارات و مطالبه گری در این خصوص می تواند به کاهش ناترازی ها در حوزه انرژی کشور کمک کند .
امام جمعه شهرستان در بخش دیگری از سخنان خود به سنت دیرینه شب یلدا اشاره کرد و گفت : سنت دیرینه ایرانیان در بزرگترین شب سال موسوم به شب یلدا باعث ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان و صله رحم در میان اقوام و دوستان خواهد شد .
وی همچنین به ولادت باسعادت حضرت زهرا(س) اشاره کرد و افزود : روز ولادت با سعادت دخت نبی مکرم اسلام بنام روز مادر و روز زن نامگذاری شده که نشان از مقام والای مادران دارد .
ساداتی خاطرنشان کرد : بهشت زیر پای مادر است یعنی بهشت دم دست مادران است و این جمله نشان می دهد که مادران فرشتگان بهشتی هستند و خدمت به آنها می تواند بهشت را برای انسان به ارمغان آورد .