پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز ۰۵:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۳

طعم لذیذ چاشت های اصیل شهرستان سرپل ذهاب ماندگار است/ کلیره پیتزای محلی به قدمت تاریخ

بازی دراز1404: کلیره اگرچه بیشتر به عنوان یک نوع نان شناخته شده است اما در واقع یک وعده غذایی کامل است که مخصوص به مناطق کُردنشین است و از سلامت غذایی و غنی بودن از انواع ویتامین ها و فواید بهداشتی در زمره سالم ترین غذاها قرار دارد که در شهرستان سرپل ذهاب پخته می شود.

به گزارش بازی دراز، کلیره درقدیم مشهوربه (کلیره پیازی) بود چون فقط پیاز با خمیر کلیره مخلوط میکردند. روش درست کردنش به این صورت است که ابتدا پیاززیادی خرد میکنند. سپس پیازرا با آرد مخلوط میکنند وآنگاه آرد را تبدیل به خمیرمیکنند( خمیر بایستی شل نباشد و سفت باشد ) و بلافاصله بعدازدرست کردن خمیر آنرا بشکل دایره درمیارند و آنرا روی ساج میگذارن وکمی پخت میدهند و بعد طرف دیگر خمیر را نیز مقداری پخت میدهند .

بعد ازاینکه هردو روی خمیر سفت شد آنرا برمیدارند و برروی ساج دیگری که قبلا آماده کرده اند میگذارند البته این باردیگه خمیر ( کلیره) را برروی داخل ساج میگذارند و آنگاه از آتشی که قبلا با چوب درخت بلوط آماده کرده اند ( ذغال بلوط) برروی کلیره میریزند بطوریکه کاملا پوشانده شود و منتظر میشوند تا کاملا پخته شود( مغز پخت شود).

 

برروی یک طرف کلیره آتش ریخته میشود و طرف دیگر آن نیازی به آتش ندارد .چون هنگامیکه روی اجاق ( به قول کردی .کوانی ) میباشد زیرش آتش دارد وخود بخود ازحرارت آتش اون طرفش پخته میشود.

و بعد ازآنکه مطمعن شوند که کلیره کاملا پخته آتش را کنارمیزنند و آنرا پایین میارند و روغن حیوانی به مقدارلازم داخل کاسه ای میریزند وکمی آنرا روی اجاق میگذارند تا ازحالت اولیه خودش خارج وکمی روان شود و آنگاه کلیره را روی سفره میگذارند وهرکس هرمقدار که بخواهد برمیدارد وبا روغن آغشته میکند و نوش جان میکند .

 

ناگفته نماند این کلیره یک نوع پیتزای محلی میباشد که امروزه علاوه برپیاز، گردو و کشمش نیز با خمیرش مخلوط میکنند که خیلی خوشمزه و مقوی میباشد.

ضمنا این کلیره به سبک قدیم فقط درفصل زمستان وهنگامیکه هوا سرد باشد و برف هم ببارد درست میکنند که دراین صورت همه اعضای خانواده وفامیلاها دورهم جمع میشوند و یک روز ویا یک شب خودرا با کلیره درست کردن میگذرانند.

انتهای پیام/*