پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۴
مجری طرح شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور:

طرح مهارآب های مرزی استان کرمانشاه 88 درصد پیشرفت دارد

بازی دراز1404: مجری طرح شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور در جمع خبرنگاران در شهرستان سرپل ذهاب گفت: میانگین پیشرفت فیزیکی طرح های مربوط به مهار آبهای مرزی درکشور 74 درصد بوده که استان کرمانشاه با پیشرفت فیزیکی 88 درصد رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

به گزارش بازی دراز، مهندس سجادی در حاشیه بازدید خبرنگاران کشوری از طرح سامانه گرمسیری در دشت ذهاب سرپل ذهاب گفت: طرح شبکه های فرعی آبیاری در غرب و شمال غرب کشور در سطح ۲۲۷هزار هکتار در حال اجراست که ۶استان مرزی در آن قرار دارند و مجری  طرح،  وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو می باشند.

وی با اشاره به اینکه ۵هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح مهار آبهای مرزی غرب و شمال غرب کشور اختصاص یافته افزود: محل پرداخت این اعتبار از صندوق توسعه ملی بوده که پیشنهاد دولت تدبیر و امید و از عنایت های رهبر معظم انقلاب است.

 

وی خاطرنشان کرد: برای اجرای طرح تاکنون ۳۲۰۰میلیارد تومان تخصیص یافته که هزینه شده و در حال حاضر ۴۷کارگاه فعال داریم.

سجادی تصریح کرد: ۸۱۵۰نیرو به صورت مستقیم در طرح مشغولند  و ۲۴۲۰ دستگاه ماشین آلات بکار گرفته شده است.

 

وی اضافه کرد: ۸۵درصد نیروی بکارگیری در اجرای طرح شبکه های اصلی و فرعی پروژه سامانه گرمسیری بومی هستند.

سجادی گفت: در حال حاضر ۱۱۳هزار هکتار از کار شبکه های فرعی آبیاری در طرح آماده بهره برداری شده و منتظر پایان یافتن طرح توسط وزارت نیرو هستیم.

 

سجادی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه در اجرای طرح شبکه های آبیاری طرح بسیار عملکرد خوبی داشته از دکتر شهبازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و عوامل اجرای طرح در استان تشکر کرد.

سجادی خاطرنشان کرد: در طول اجرای طرح مهار آبهای مرزی کتابی که شامل تجربیات پیمانکاران و مشاورین پروژه هست جمع آوری و چاپ می شود.

 

سجادی با بیان اینکه حادثه زلزله باعث شد در مراحلی طرح عقب بیافتد افزود: خوشبختانه چون در استان کرمانشاه، پیشرفت فیزیکی طرح با سرعت خوبی پیش رفته استان کرمانشاه از اجرای طرح عقب نیفتاده است.

در ادامه دکتر شهبازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اجرای سیستم‌های آبیاری در استان کرمانشاه گفت: در حال حاضر 73 هزار هکتار از اراضی استان کرمانشاه مجهز به سیستم‌های نوین آبیاری می باشد.

شهبازی تصریح کرد: در طرح سامانه گرمسیری 52 هزار هکتار در دست اقدام است که ان شاءالله تا شهریور ماه به اتمام میرسد.

 

وی خاطرنشان کرد: با اتمام این پروژه مجموع اراضی استان کرمانشاه که به شبکه های نوین آبیاری مجهز می شوند به 125 هزار هکتار میرسد.

وی افزود: به منظور اجرای سیستم های آبیاری از طرف وزارت جهاد کشاورزی حمایت بسیار خوبی صورت گرفته به نحوی که از محل صندوق توسعه ملی بیش از 700 میلیارد تومان به استان اختصاص یافت.

 

شهبازی در ادامه با اشاره به بخشی از قابلیت‌ها و پتانسیل های بخش کشاورزی کرمانشاه گفت: در بخش دامپروری، استان کرمانشاه یکی از قطب‌های کشور بوده و ایستگاههای تحقیقاتی  همچون ایستگاه تحقیقات گوسفند نژاد سنجابی فعال بوده و برنامه داریم با همکاری مؤسسه اقتصادی کوثر، پروژه تکثیر و تولید نژاد دام را به زودی در دینور کرمانشاه عملیاتی کنیم.

وی افزود: استان کرمانشاه در تولید چغندرقند با ثبت رکورد تولید 75 تن چغندرقند در هکتار توانست رکورد کشوری را بشکند ؛ حتی این رکورد بالاتر از رکورد اتحادیه اروپا می باشد.

 

شهبازی با اشاره به موفقیت استان در تولید کلزا افزود: با پیگیری های انجام شده و برنامه ریزی مناسب، سطح زیر کشت کلزا در استان طی سه سال از 1000 هکتار به 8000 هکتار رسیده است.

وی افزود: همچنین میزان عملکرد کلزا در استان کرمانشاه از 1/2 تن به 2/4 تن در سال گذشته رسید و پیش بینی می کنیم که امسال به 3 تن در هکتار برسد.

 

شهبازی با اشاره به تولید  171 تن پیاز در هکتار با میزان نیترات در حد نرمال افزود: با پیگیری های انجام شده توسط سازمان جهاد کشاورزی و ترویج کاهش مصرف کود و سم، میزان مصرف کودهای شیمیایی و سموم شیمیایی 280 تن در استان کرمانشاه کمتر شده است.

 

گفتنی است در پایان خبرنگاران حاضر سئوالات خود را مطرح نمودند که توسط مهندس سجادی و دکتر شهبازی پاسخ های مناسب ارائه شد.

انتهای پیام/*