پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز ۲۳:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۵
مسکوت‌ماندن طرح جامع و دریافت جریمه به‌جای تخریب؛

تخریب نمای پلکانی پاوه و ترویج معماری غربی!

در خواب غفلت شهرداری پاوه در این شهر تاریخی شاهد تخریب نمای پلکانی و ترویج روزافزون معماری غربی و نماهای رومی هستیم.

در سال‌های اخیر با توجه به افزایش قیمت مسکن و همچنین کسب سود بیشتر، بعضی از صاحبان ملک مصمم به ساخت طبقات اضافی بر روی ملک خود شده‌اند که شاید یکی از دلایل عمده آن نیز نبود زمین در محدوده شهر بوده در نتیجه مردم مجبور به ساخت و سازهای غیر مجاز یا طبقات اضافی شده‌اند.

گاهی اوقات نیز مالکین یا سازنده‌ها به دلایل گوناگونی از جمله سودآوری مالی درخواست اضافه طبقات می‌کنند، به گونه‌ای که سازنده یا مالک در وهله اول یک پروانه ساخت معین از شهرداری محل مسکونی خود دریافت کرده است؛ اما بعد از چند مدت چه ساختمان آماده شده باشد و چه در حال ساخت باشد به فکر اضافه کردن طبقه یا طبقاتی به وضع موجود می‌افتد.

سازندگان پیش از اینکه با اقدامات سخت‌گیرانه شهرداری در توقف پروژه یا تخریب آن مواجه شوند می‌توانند نسبت به دریافت مجوزهای لازم در صورت صلاحدید اقدام کرده و با استفاده از آنها ساخت طبقات جدید را آغاز کنند. 

شهر پاوه به‌دلیل توپوگرافی خاص خود و ساخت منازل مسکونی بر محیطی شیب‌دار، عملا دارای خیابان‌ها و کوچه‌های تنگ بوده که با پارک خودروها در دو طرف این کوچه‌ها، تردد را با مشکل مواجه ساخته است به طوری که خدای نخواسته اگر شاهد وقوع یک زلزله‌ای در این شهر باشیم امکان خدمات‌دهی به مردم میسر نخواهد بود.

متاسفانه از چندین سال گذشته ساخت و سازهای غیر مجاز در شهر پاوه نمود بیشتری پیدا کرده است و مالکین برای کسب سود بیشتر یا نبود زمینی مناسب در محدوده شهری، به ساخت طبقات بیشتر اقدام کرده‌اند.


به اعتقاد شهروندان پاوه‌ای نیز متاسفانه در یک دهه اخیر آن بافت اصلی شهر پاوه که به صورت پلکانی بود، به مقدار قابل توجهی از بین رفته و ساختمان‌های چندین طبقه، نمای جدیدی را به این شهر داده است.

البته اکثر این ساختمان‌های جدید نیز با ساخت نمای رومی همراه بوده است که خود نیز باعث سنگین شدن بناها و منازل شده و با وقوع زلزله، ریختن آوار به داخل کوچه‌ها شده سبب مسدود شدن این معابر و جلوگیری از امداد رسانی خواهد شد.

 

تخریب نمای پلکانی پاوه و ترویج معماری غربی!

 

اقدام موثری در جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز در پاوه نمی‌بینیم

نوید صحرایی در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد، اظهار داشت: حرکت رو به جلو و موثری در جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز در پاوه نمی‌بینیم و شاهد گستردگی حجم آن هم هستیم و مردم هم از این خلا آگاه و هم سوء استفاده می‌کنند.

دادستان عمومی و انقلاب پاوه گفت: مردم از مشکلات شهرداری در مواجه با ساخت و سازها آگاه هستند و با استفاده از این موضوع به سرعت ساخت و سازهای غیر مجاز خود را تکمیل می‌کنند و عملا همه ما چشم خود را با وجود کمیسیون ماده ۱۰۰ می‌بندیم.

وی ادامه داد: از سمت شرقی پاوه، چهار روستای الحاقی به پاوه، با انبوه و کوهی از مشکلات با ساختمان‌های چندین طبقه همراه هستند که هیچ ضمانتی وجود ندارد اگر فردا زلزله‌ای رخ دهد این ساختمان‌های غیر مجاز بر سر مردم ویران نشود.

به گفته صحرایی در روستای نوریاب در ورودی غربی پاوه هم در نبود نظام مهندسی و مهندس ناظر، شهرداری، دهیاری و بنیاد مسکن، افراد منفعت‌طلب ساختمان‌های چندین طبقه احداث می‌کنند و این ساختمان‌های ناایمن را به مردم می‌فروشند و مردم هم با هزار مشکل و بدهکاری به امید آنکه این ساختمان‌ها ایمن هستند آنها را خریداری می‌کنند.

دادستان عمومی و انقلاب پاوه با اشاره به ساخت و ساز های غیر مجاز و با بیان اینکه پس از سال ۱۳۹۶هر ساختمانی احداث شود به هیچ نحوی نمی‌تواند صاحب انشعاب شود، گفت: در بستر و حریم رودخانه و در اراضی ملی تحت هیچ شرایطی حتی موقت نباید انشعابی واگذار شود بلکه این موضوع ممنوع است و در این میان برخی در بستر رودخانه ساختمان احداث کرده و ما اگرچه حکم تخریب داده‌ایم اما بعد از یک هفته، با صاحب ملک به صورت عرفی و در بین خود توافق ایجاد شده است.

نوید صحرایی اضافه کرد: هیچ چیز بالاتر از قانون نیست با این حال بسیاری از دستورات و آیین‌نامه‌هایی که مدیران ارائه می‌دهند خلاف نص صریح قانون است .

وی گفت: از سال ۱۳۹۰ تاکنون، یک فقره از آرای کمیسیون ماده ۹۹ مبنی بر قلع و قمع ساخت و ساز غیر مجاز توسط دهیاری‌ها اجرا نشده است.

تأخیر ۴ساله راه و شهرسازی در تهیه طرح جامع جدید پاوه
 
سالم مرادی؛ شهردار پاوه نیز در این خصوص در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد، اظهار  داشت: طرح جامع جدید پاوه بعد از گذشت حدود چهارسال از تاریخ اتمام عمر ده ساله، هنوز توسط راه و شهرسازی به‌عنوان کارفرما تهیه و ابلاغ نشده طی این چند سال حتی یک متر به محدوده قانونی شهر اضافه نشده است.

وی افزود: برابر آمار موجود، جمعیت شهر هفت سال پیش یعنی چهارسال زودتر، به جمعیت پیش‌بینی افق طرح جامع رسیده است و طبیعتا محدوده قانونی موجود در طرح جامع فعلی به هیچ وجه پاسخگوی تقاضای مسکن جمعیت شهر نیست.

مرادی ادامه داد: به‌منظور تامین مسکن، سازندگان به بلندمرتبه سازی روی آورده‌اند و از آنجا که عرضه تابع تقاضا است تأمین این تقاضای فراوان به دلیل افزایش جمعیت در محدوده قانونی موجود در طرح جامع فعلی مقدور نیست در نتیجه از طریق بلندمرتبه‌سازی تأمین می‌شود.

شهردار پاوه تصریح کرد: اهرم‌های بازدارنده در اختیار شهرداری قرار دارد و جرائم نسبتا سنگین کمیسیون ماده۱۰۰ و برخورد و درگیری پلیس چندان موثر نخواهد بود بلکه تنها موردی که می‌تواند تا حدود زیادی مانع بلندمرتبه‌سازی شود تسریع در روند تصویب طرح جامع جدید پاوه است که همت دستگاه‌های متولی امر را می‌طلبد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، استمرار وضعیت فعلی پاوه که حرکت چراغ‌خاموش آن از سال‌ها پیش نیز آغاز شده تهدیدی جدی برای آینده این شهر است چرا که گذشته از تخریب نمای خاص منطقه، در صورت وقوع بلایای طبیعی نظیر زلزله با مشکلات خدمات‌رسانی نیز مواجه خواهیم بود بنابراین چاره‌اندیشی عاجل مسئولان پیش از اینکه بیش از این دیر شود، ضروری است.