پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز ۱۳:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۷
کارشناس تغذیه:

مصرف «تخم‌مرغ» را حذف نکنید

بازی دراز 1404:کارشناس تغذیه با اشاره به ارزش غذایی بالای تخم‌مرغ، گفت: نباید مصرف «تخم‌مرغ» در هیچ گروه سنی حذف شود.

فرشاد رشیدی در آستانه روز جهانی تخم‌مرغ از تخم مرغ به عنوان ارزان‌ترین منبع پروتئین در دسترس یاد کرد و گفت: تخم‌مرغ منبع بسیار خوب پروتئین است، ارزش بیولوژیکی پروتئین تخم‌مرغ نسبت به سایر منابع پروتئینی مانند لبنیات، گوشت‌ها  وحبوبات بالاتر است.

وی افزود: کیفیت پروتئین تخم‌مرغ در حدی بالا است که در منابع علمی  از این ماده غذایی به عنوان پروتئین رفرنس یا مرجع یاد می‌شود و کیفیت پروتئین سایر مواد غذایی در مقایسه با تخم‌مرغ سنجیده می‌شود.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه پروتئین تخم‌مرغ دارای تمامی اسیدهای آمینه‌ ضروری برای سلامتی بدن است، تصریح کرد: تخم‌مرغ به خاطر دارا بودن پروتئین بسیار با کیفیت، تمام اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز را برای بدن تأمین کرده و درصد جذب بالایی هم در بدن دارد.

رشیدی با بیان اینکه تخم‌مرغ منبع خوبی از ویتامین‌های گروه «ب» و ویتامین «آ» است، اضافه کرد: تخم‌مرغ حاوی «ید» و «فسفر» بوده و املاح مهم دیگری مانند «روی»، «سلنیم»، «آهن» و «کلسیم» نیز در این ماده ارزشمند غذایی وجود دارد. 

وی یاداور شد: کلسترولی هم که بر اثر خوردن تخم‌مرغ در بدن تولید می‌شود، از نوع کلسترول خوب است.

این کارشناس تغذیه در ادامه با بیان اینکه مصرف تخم‌مرغ در کودکان و نوجوانان، زنان باردار و شیرده، ورزشکاران و همه بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری به دلیل ارزش غذایی بالا توصیه می‌شود، افزود: مصرف یک تخم‌مرغ در روز در افراد سالم توصیه می‌شود، ضمن اینکه مصرف ۱/۵ عدد تخم مرغ در روز هم در افراد سالم مشکلی ایجاد نمی‌کند.

رشیدی سپس با بیان اینکه نباید مصرف تخم‌مرغ در هیچ گروه سنی حذف شود، گفت: در افراد دارای بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماران قلبی عروقی نیز مصرف تخم مرغ تا حدود سه عدد در هفته پیشنهاد می‌شود.

منبع: ایسنا کرمانشاه