پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز ۱۶:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۶
رئیس اداره جهاد کشاورزی سرپل‌ذهاب:

سرانه تولید هر سرپل‌ذهابی‌ ۸ تن است

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان سرپل‌ذهاب گفت: در سرپل‌ذهاب سالانه ۷۰۰ هزار تن محصولات زراعی، باغی، آبزیان، دامپروری و سایر محصولات و فرآورده‌ها تولید می‌شود و سرانه تولید هر فرد در این شهرستان سالانه ۸ تن است.

به گزارش بازی دراز به نقل از خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ ایرج بهرامی صبح امروز یک‌شنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک، که در دبیرستان دخترانه تلاش شهرستان سرپل‌ذهاب، برگزار شد اظهار داشت: خاک مخلوطی از مواد آلی، معدنی، مایعات، گازها و تولیدات زنده است که در زندگی ما انسان‌ها نقش بسیار مهمی دارد. 

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان سرپل‌ذهاب عنوان کرد: خاک از دو بخش، زنده و مرده تشکیل شده است؛ بخش مرده خاک شامل مواد فرسایش‌یافته و هوموس است که آب و هوای موجود در خاک نیز در این بخش قرار می‌گیرد؛ اما بخش زنده خاک، بخشی است که دارای جانوران کوچک همچون حشرات و کرم‌هاست و علاوه بر آن گیاهان، قارچ‌ها، باکتری‌ها و سایر میکروب‌ها نیز در بخش زنده قرار دارند. 

بهرامی خاطرنشان کرد: برای تشکیل یک سانتی‌متر خاک، ۱۰۰ سال زمان نیاز است تا این منبع ارزشمند در دسترس قرار گیرد و ۹۵ درصد مواد خوراکی از خاک تشکیل می‌شود، لذا بدون خاک حیات ممکن نیست. 

این مقام مسئول اظهار کرد: خاک یکی از ارزشمندترین سرمایه‌های ملی است که با مدیریت صحیح آن، می‌توان گامی مهم در ارتقای سلامت و کیفیت محصولات غذایی و دستیابی به امنیت غذایی برداشت. 

وی در ادامه تصریح کرد: در سرپل‌ذهاب سالانه ۷۰۰ هزار تن محصولات زراعی، باغی، آبزیان، دامپروری و سایر محصولات و فرآورده‌ها تولید می‌شود و سرانه تولید هر فرد در این شهرستان سالانه ۸ تن است، بنابراین سرپل‌ذهاب شهری خودکفا بوده و نیاز سایر شهرها را نیز تأمین می‌کند. 

    
۹۵ درصد از غذای روزانه انسان از خاک تأمین می‌شود

در ادامه این مراسم مرزبان بساطی اظهار داشت: خاک یکی از منابع مهم و ارزشمند طبیعی است، لذا بدون داشتن خاک سالم حیات و زندگی روی زمین امکان‌پذیر نخواهد بود؛ چرا که ۹۵ درصد غذای روزانه انسان از طریق زمین (خاک) تهیه می‌شود. 

معاون عمرانی فرماندار سرپل‌ذهاب عنوان کرد: مدیریت پایدار خاک برای تولید مواد غذایی در صنایعی مانند آبزی‌پروری، ماهی‌گیری و همچنین برای بخش‌های محیط‌زیست و بهداشت از اهمیت بالایی برخوردار است. 

وی در ادامه افزود: در راستای امنیت خاک و به تبع آن امنیت غذایی محصولات کشاورزی باید اقدامات لازم برای بالابردن کیفیت خاک و مقابله با آفت‌های آن به‌کار برد. 

انتهای خبر/