پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۸
یک کارشناس ارشد تغذیه: در وعده سحری از غذاهای دیرهضم استفاده شود / خوردن میوه تشنگی را کاهش می دهد
یک کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، استفاده از غذاهای دیر هضم در وعده سحری را به روزه داران پیشنهاد کرد و گفت: مصرف غذاهای کربوهیدارت دار از گرسنه ماندن شدید روزه داران جلوگیری می کند.
ˈصفورا مقصودیˈ روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: روزه داران باید از یک رژیم غذایی سالم و با کیفیت بالا استفاده کنند تا بدن خود را با این شرایط تطبیق دهند چرا که در ایام روزه داری، برنامه غذایی افراد به دو وعده اصلی سحری و افطار محدود می شود.
وی با مهم ارزیابی کردن وعده سحری و لزوم توجه به این وعده، خاطر نشان کرد: پس از وعده سحری است که ساعات روزه داری شروع شده و بدن انرژی دیگری دریافت نمی کند به همین خاطر بهتر است از غذاهای دیر هضم مانند غذاهای حاوی کربوهیدارت پیچیده (قندهای مرکب) و فیبر نظیر میوه، سبزی، غلات کامل و حبوبات مثل جو، گندم، عدس، لوبیا و نان های سبوس دار در این وعده استفاده شود.
مقصودی یادآور شد: وعده سحری در ماه رمضان مانند صبحانه در روزهای عادی است و مهمترین وعده غذایی به حساب می آید و به فرد روزه دار کمک می کند که در طول روز دچار افت قند خون، کاهش تمرکز و پائین آمدن توان کاری وی نشود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: روزه داران باید سحری را مانند صبحانه کامل یا یک ناهار سبک مصرف کنند و خوردن سالاد و میوه در سحری فراموش نشود، زیرا برای کاهش احساس گرسنگی و تشنگی بسیار موثر است.
وی افزود: بهترین سبزی که می توان بعنوان سالاد در سحر مصرف کرد، کاهو است چرا که این سبزی در مقایسه با سایر سبزی ها دارای آب بسیار بالایی است و به همین دلیل می تواند از احساس تشنگی در طول روز بکاهد و فیبر بالای آن مانع ابتلای روزه داران به یبوست می شود.
مقصودی در ادامه گفتگوی خود با ایرنا با بیان اینکه، بهترین رژیمی که برای افطار می توان استفاده کرد، رژیمی است که حاوی مایعات و قندهای ساده قابل جذب سریع باشد، خاطر نشان کرد: در زمان افطار قند خون در پایین ترین حد خود قرار گرفته و می تواند یکی از علل سردردهای نزدیک افطار باشد.
وی اضافه کرد: توصیه می شود شروع افطاری با خرما، آب گرم، چای کم رنگ و شیر باشد که نیاز شدید به مواد قندی به سرعت برطرف می شود و بدن آمادگی بهتری برای استفاده از مواد غذایی دیگر را پیدا می کند.
مقصودی تاکید کرد: در وعده افطار نباید یکباره حجم زیادی از غذا یا مایعات وارد معده شود، زیرا اتساع ناگهانی معده باعث اختلال در جریان خون دیگر اندام ها و اعضای بدن شده و از طرفی باعث بروز سوء هاضمه نیز می شود.
وی همچنین با بیان اینکه باید غذای اصلی در وعده افطار کم کم و به تدریج صرف شود، روزه داران را از مصرف نوشیدنی های سرد در لحظات ابتدایی صرف افطار نیز برحذر داشت و گفت: این کار ممکن است علائم ناراحت کننده گوارشی را در فرد روزه دار به وجود آورد.
این کارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه روزه داری از فواید زیادی برای سلامتی شخص برخوردار است، اظهار کرد: روزه باعث می شود که اعضای بدن بخصوص دستگاه گوارش (معده و روده ها) در طول 11ماه که کاملا مشغول انجام فعالیت هستند بمدت یک ماه استراحت کرده و نیروی تازه ای بگیرند و از سوی دیگر، ذخایر چربی های مضری که بویژه در ناحیه شکم تجمع پیدا کرده و می تواند مشکلات زیادی ایجاد کند، کاهش یافته و سموم بدن نیز دفع می شود.