پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹

قلیان مادر تمام دخانیات است

بازی دراز 1404/یکی از صحنه های تاسف باری که در اکثر مناطق تفریحی و برخی از محافل خانوادگی که ما امروزه  شاهد آن هستیم استعمال قلیان توسط جوانان ما ا از روی نا آگاهی است که با دست خود دوران طلایی زندگی خود را تباه میکنند، غافل از خطرات سوء ی که  ثانیه به ثانیه عمر آنها را به مرداب نابودی می کشاند و علاوه بر آنها شاهدان بی گناه این عمل نیزنا خواسته گرفتار این مرداب می شوند.

می توان به راحتی گفت امروز قلیان مادر تمام دخانیات است . طی گزارشی که از سازمان بهداشت جهانی اعلام شد در جهان طی هر شش ثانیه یک نفر در اثر بیماری های مرتبط با دخانیات از جمله قلیان جان خود را از دست می دهند.

متاسفانه بو و طعمهای به ظاهر متنوع و لذت بخش و جدید توتونهای قلیان باعث شده است که برخی از افراد جامعه بدون توجه به اثرات سوء آن به عنوان یک وسیله ی تفریحی از آن استفاده کنند.

از باورهای غاط جوانان در مصرف قلیان قیاس نا آگاهانه آن با سیگار است،  باور بیشتر جوانان این است که دود قلیان در مقایسه با دود سیگار بسیار کم خطر تر است و مصرف قلیان هیچگاه اعتیاد نمی آورد یا کشیدن قلیان سالم تر از کشیدن سیگار است .

در حالی که دود قلیان به همان اندازه دود سیگار و بسی بیشتر از آن عواقب و مضرات دارد، و همچنین دود قلیان حاوی ماده اعتیاد آور نیکوتین است و مصرف یک ساعت  قلیان  فرد را  در معرض چیزی در حدود 100 تا 200 برابر مضرات مصرف یک نخ سیگار قرار می دهد.

از دیگر باورهای نادرست مصرف کنندگان قلیان این است که تمام مواد مضر قلیان از طریق آب فیلترو تصفیه می شود و همچنین به علت مرطوب بودن دود قلیان ریه ها را نمی سوزاند در حالی که مواد سرطانزای توتون قلیان از طریق اب تصفیه نمی شود و همچنین خنک شدن این دود هیچگاه اثر زیان بار آن را از بین نمی برد.

اما ضررهای استعمال  قلیان فقط به این موارد ختم نمی شود، برونشیت و سرطان ریه ، بیماری های قلبی و عروقی ، بیماری های حاد تنفسی ،  چروکیدگی پوست، پیری زودرس، تیرگی زیر چشم و لبها، زردی و فساد دندان‌ها، ایجاد نشت وریدی در دستگاه تناسلی مردان و سبب آسیب به قدرت باروری مردان و عملکرد جنسی آنها و همچنین کم بودن وزن نوزادانی که مادران آنها در دوران بارداری در معرض دود قلیان قرار گرفته اند برخی دیگر از اثرات خفته ی قلیان می باشد.

سوال اینجاست آیا با این همه آثار سوء مصرف قلیان چرا باید باز شاهد وجود قلیان در محافل خانوادگی مخصوصا در بین جوانان باشیم؟؟؟

با وجود اینکه یکی از مصوبه های مجلس شورای اسلامی در سال 85 ممنوعیت استعمال قلیان در اماکن عمومی بوده اما جو موجود در جامعه نشان دهنده عملکرد ضعیف مسئولان مربوطه در این راستا می باشد، و همچنین طرح جمع آوری قلیان و برخورد با متخلفان به صورت قاطع از سوی دستگاههای اجرایی صورت نگرفته است و فضاهای عمومی مانند پارکها که جایگاه تفریح سالم خانواده ها و جایی برای فارغ شدن از مشکلات روزمره می باشد به  فضایی برای استعمال قلیان تبدیل شده است.

در همین راستا سایت بازی دراز 1404 قصد دارد که برای پیگیری عملکرد نهادها و همچنین جایگاه این شهرستان در مصرف قلیان به سراغ مسئولان مربوطه برود.

منتظر پی گیری ما باشید...

قققققققققق