پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 10899 ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷

ناامنی در آمریکا از تراژدی «سندی هوک» تا ماراتن انفجاری «بوستون»

ناامنی در آمریکا از تراژدی «سندی هوک» تا ماراتن انفجاری «بوستون»
چند ماه از تراژدی تیراندازی دبستان «سندی هوک» نگذشته بود که دو انفجار سهمگین خط پایان ماراتن «بوستون» را لرزاند و ۳ نفر جان خود را از دست دادند و صدها نفر دیگر مجروح و نقص عضو شدند. این ناامنی همچنان در هاله‌ای از ابهام است. 13920127000064_PhotoL اواخر شب گذشته بود که دو انفجار سهمگین در نزدیکی خط پایان مسابقه ماراتن در «بوستون» آمریکا به وقوع پیوست و جنجال زیادی برپا شد. رسانه‌های آمریکایی، تصاویر ویدئویی بسیار زیادی از افرادی منتشر کردند که در صحنه حاضر بودند که این تصاویر افرادی را نشان می‌دهد که در حالیکه آغشته به خون بودند روی زمین افتاده بودند.
برخی گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که مواد منفجره که احتمالاً دست‌ساز بوده درون سطل زباله‌ای در نزدیکی خط پایان مسابقه ماراتن جاسازی شده است. جمعیت در محل حادثه به اندازه‌ای زیاد بود که آمبولانس‌ها نمی‌توانستند در پیست مسابقه حاضر شوند و بنابراین در پی وقوع انفجار، دوندگان زخمی به چادرهایی منتقل شدند که برای کمک‌های اولیه پزشکی به شرکت کنندگان در ماراتن در نظر گرفته بودند. بسیاری از زخمی‌ها با استفاده از ویلچرهایی به آمبولانس انتقال داده می‌شدند زیرا بسیاری از آنها اعضای بدنشان را از دست داده بودند و برخی از شاهدان ماجرا می‌گفتند که شدت جراحات به انداز‌ه‌ای زیاد بود که استخوان برخی افراد کاملا مشاهده می‌شد.
لحظاتی بعد از دو انفجار در خط پایان ماراتن بوستون، انفجار سومی در کتابخانه «جان اف کندی» در چند کیلومتری محل واقعه روی داد اما هنوز ارتباط انفجار سوم با دو انفجار اول مشخص نشده است. دو انفجار اول درست دو ساعت پس از آن به وقوع پیوست که نفر اول از خط پایان ماراتن عبور کرد و هنوز شرکت‌کنندگان در حال رساندن خود به خط پایان بودند و تماشاچی‌ها برای تشویق آنها ایستاده بودند.
بیمارستان‌های محلی بوستون از حضور زخمی‌ها پر شده بود حدود ساعت 23:00 به وقت محلی اعلام شد که حدود 144 نفر به بیمارستان منتقل شده‌اند که حال 17 نفر از آنها بسیار وخیم گزارش شده است. حادثه مسابقه ماراتن بوستون، 3 کشته به همراه داشت که یکی از آنها یک کودک 8 ساله به نام «مارتین ریچاردز» بود و اخباری که از بیمارستان کودکان بوستون منتشر شده نشان می‌دهد در میان مجروحان حادثه بوستون یک کودک 2 ساله که از ناحیه سر زخمی شده، یک دختر 9 ساله که از ناحیه پا مجروح شده و شش کودک زیر 15 سال به چشم می‌خورند.
انفجارهای بوستون موجی از ترس و نگرانی را در مردم این شهر و همچنین دیگر شهرهای آمریکا و همچنین نیروهای امنیتی به وجود آورد و در شهرهای مختلف آمریکا از جمله «نیویورک» و «واشنگتن» و «لس آنجلس»، تدابیر شدید امنیتی به اجرا گذاشته شد. فرماندار ایالت «ماساچوست» از مردم خواست در خانه‌های خود بمانند و پلیس فدرال آمریکا موسوم به «اف بی آی» از شهروندان بوستون خواست که هرگونه رفتار مشکوکی را گزارش کنند. «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا درست ساعاتی پس از وقوع انفجار‌های بوستون در سخنرانی کوتاهی تأکید کرد که این انفجارها «برنامه‌ریزی شده» بوده است اما از مردم خواست که هنوز مشخص نیست که چه کسانی عامل این انفجارها بوده‌اند و از مردم خواست که زود قضاوت نکنند. وی ضمن ابراز همدردی با مردم کشورش اعلام کرد که مراسم همدردی با قربانیان و زخمی‌های این حادثه برگزار خواهد شد.
برخی رسانه‌های آمریکایی اینگونه گزارش کردند که حادثه بوستون نشان داد هر اندازه هم که امنیت تأمین باشد باز از وقوع چنین حملاتی نمی‌توان جلوگیری کرد. در یک جلسه خبری که مقامات ایالت ماساچوست برگزار کردند، رئیس پلیس بوستون و نماینده اف بی آی اعلام کردند که هیچ مظنونی ندارند اما اعلام کردند که در حال بازجویی از افراد هستند. اخبار دیگری هم منتشر شده است مبنی بر آنکه، مأموران پلیس حکم تفتیش منازل دریافت کرده‌اند و به منظور تکمیل تحقیقات خود، تفتیش از آپارتمانی که در نزدیکی محل حادثه بود را آغاز کردند. رسانه‌های آمریکایی نیز به نقل از منابع خود از مظنونی خبر دادند که شهروند عربستان سعودی است و پلیس از او در بیمارستان بازجویی کرده است.
برخی از مقامات ایالت «ماساچوست» اعلام کرده‌اند که از امروز، سه‌شنبه، پلیس به صورت اتفاقی از افراد که در خیابان رفت و آمد می‌کنند، بازجویی خواهد کرد. پزشکان بیمارستانهای بوستون مجبور شده‌اند دست و پای بسیاری از مجروحان را قطع کنند تا بتوانند فرایند درمان آنها را تکمیل کنند.
 
انفجارهای بوستون واکنش مقامات را به همراه داشت و کاخ سفید در اولین واکنش خود اعلام کرد که با انفجار بوستون به عنوان «اقدام تروریستی» برخورد خواهد شد. وزیر امور خارجه استرالیا نیز درباره وقوع انفجار در آمریکا و رشد تروریسم بومی در اروپا و آمریکا ابراز نگرانی کرد و  «بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل نیز ضمن ابراز همدردی با قربانیان این حادثه، بمب‌گذاری‌های بوستون را اقدامی احمقانه و وحشتناک خواند. «دیوید کامرون» نخست‌وزیر انگلیس نیز صحنه‌های انفجار را تکان‌دهنده و وحشتناک خواند. مجلس نمایندگان آمریکا نیز پس از وقوع این دو انفجار یک جلسه فوری تشکیل داد و یکی از اعضای کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان  انفجار بوستون اقدامی هماهنگ شده دانست. این حادثه منجر شد علاوه بر مقامات آمریکایی، مقامات انگلیسی نیز دچار ترس و وحشت شوند به طوریکه در پی وقوع دو انفجار در جریان برگزاری مسابقه دو ماراتن در شهر بوستون آمریکا، مقامات پلیس انگلیس از بازنگری در تدابیر امنیتی ماراتن لندن خبر دادند. این مسابقه قرار است یکشنبه آینده برگزار شود. در برزیل هم، برگزار کنندگان المپیک «ریو» گفته‌اند که برای برگزاری مسابقات المپیک، تدابیر امنیتی را بیشتر رعایت می‌کنند. انفجارهای رخ داده در مسابقات مارتن بوستون منجر شد تا آسمان بوستون برای پرواز هواپیماها بسته شد، اما بعد از چند ساعت پروازها از سر گرفته شد. سازمان هواپیمایی کشوری آمریکا گفت که پروازها به فرودگاه بوستون دوباره از سر گرفته می شود اما برای مدتی بر فراز بوستون محدودیت‌های پروازی اعمال می شود. تراژدی ماراتن بوستون درست چند ماه پس از آن رخ داده است که تراژدی هولناک تیراندازی در دبستان «سندی هوک» رخ داد که در آن یک جوان 20 ساله با یک سلاح نیمه‌خودکار به دبستانی حمله کرد و 20 کودک 6 تا 7 سال و 7 فرد بزرگسال را کشت.   تراژدی سندی هوک موجی از نگرانی‌ها از ناامن بودن فضا در ایالات آمریکا را به  وجود آورد به طوریکه اوباما خواستار وضع قوانینی در جهت محدود شدن مالکیت سلاح برای مردم آمریکا شد که لابی قوی سلاح در آمریکا مانع از تصویب چنین قوانینی تاکنون شده است. آمریکا همواره مدعی تأمین امنیت برای شهروندان خود بوده است و حال رخ دادن چنین تراژدی‌های پی در پی می‌تواند نشان از ضعف دستگاههای امنیتی آمریکا و عدم نظارت کافی مسئولان دانست و اینکه آزادی سلاح در آمریکا و ناتوانی قدرت‌مردان این کشور در وضع قوانینی برای کنترل سلاح و قوانین امنیتی با رخ دادن چنین حوادثی برجسته می‌شود.