پربازدیدترین ها

سرویس: سیاسی کد خبر: 14373 ۱۹:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۹

پشت پرده لشکرکشی دولت در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها

پشت پرده لشکرکشی دولت در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها
کمتر از یک ماه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یازدهم وقت باقی است و تا قبل از اتمام موعد ثبت نام نامزدهای ریاست جمهوری برای احراز و تایید صلاحیت توسط شورای نگهبان، چهره‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجرایی و … احساس تکلیف کرده و خود را به عنوان نامزد ریاست جمهوری معرفی می‌کنند.دست کم بیش از یک سال است که گفته می‌شود اسفندیار رحیم‌مشایی به عنوان کاندیدای اصلی جریان دولت وارد صحنه انتخابات خواهد شد؛ اما دولت نهم و دهم در کنار تمامی نقات قوت و ضعفش، برای بار اول رکورد صادرات نامزد برای نهادها و انتخابات مختلف را شکسته است.

نگاهی کوتاه به اتفاق های روز آخر ثبت نام کاندیدهای ریاست جمهوری در وزارت کشور نشان داد که ظاهرا رئیس دفتر سابق رئیس‌جمهور تنها گزینه دولت برای انتخابات ریاست‌جمهوری نیست.

بعد از فتنه برگزاری انتخابات سال ۸۸ تا به حال، انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، از مهمترین نمادهای حماسه سیاسی ملت ایران محسوب می‌شد و انتخابات شورای شهر و ریاست جمهوری یازدهم، عرصه دیگری برای خلق حماسه سیاسی است، اما آنچه در این بین جالب به نظر می‌رسد، تعداد نامزدهای انتخاباتی دولت نهم و دهم در عرصه‌های مختلف جمهوری اسلامی ایران است؛ در این بررسی با توجه به انتخابات گذشته و پیش رو، صادرات انتخاباتی دولت نهم و دهم در سه عرصه زیر بررسی می‌شود:

صادرات دولت در مجلس شورای اسلامی

از نهادهایی که می توان رد پایی از وزرای دولت نهم و دهم در آن دیده شود، انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سال گذشته است.

میر کاظمی وزیر نفت برکنار شده و وزیر اسبق بازرگانی

میرکاظمی یکی دیگر از وزرای دولت نهم و دهم بود که در دو وزرات بازرگانی و نفت مشغول به کار بود که نتوانست در دولت دهم تا انتهای راه با دیگر وزرا از قطار پاستور پیاده شود و بلافاصله بعد از خارج شدن از وزرای کابینه به عنوان نامزد دو جبهه پایداری و متحد اصولگریان از طرف تهران وارد مجلس شورا شد.وی همچنین به عنوان یکی از گزینه مورد بحث جبهه پایداری برای نامزد ریاست جمهوری هم مطرح بوده است.

محمد سلیمانی وزیر ارتباطات دولت نهم

سلیمانی هم یکی دیگر از وزرای دولت نهم است که در انتخابات مجلس شورای اسلامی از طرف جبهه پایداری وارد مجلس شورای اسلامی ایران شد.

مهرداد بذرپاش از مشاوره تا قانون گذاری

بذرپاش ۲۵ ساله در سال ۸۴ و به مدد حضور احمدی نژاد در راس قوه مجریه، ابتدا رئیس گروه مشاوران جوان رئیس جمهور شد و سپس، بی آنکه کوچکترین سابقه مدیریتی داشته باشد، از طرف مدیرعامل شرکت سایپا به سمت مدیرعامل شرکت پارس خودرو منصوب شد و چندی بعد به پیشنهاد احمد قلعه‌بانی، رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و تایید هیات مدیره جدید سایپا، به عنوان مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا برگزیده شد

بذرپاش در سال ۱۳۸۸ طی حکمی به سمت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان منصوب شد و یک سال و نیم بعد گرفتار تیر غیب رئیس جمهور شده و از کار برکنار شد و بعد از آن با قرارگرفتن در لیست جبهه متحد اصولگرایی وارد مجلس شورای اسلامی شد.

محمد مهدی زاهدی، وزیر که از مجلس هشتم رای اعتماد نگرفت

می‌گویند زاهدی از مجلس هشتم برای وزارت رای اعتماد نگرفت و برای استفاده از تجربیات ایشان در وزارت علوم، بلافاصله به عنوان یک دیپلمات با تجربه و برجسته سفیر ایران در مالزی شد! و دوباره بعد از احساس تکلیف، برای انتخابات مجلس نهم راهی ایران شد تا به دیگران بفهماند که اگر از مجلس رای اعتماد نگرفت، ولی حالا نماینده مردم است.

زهره طیب زاده نوری، از دندان پزشکی تا قانون گذاری

زهره طیب زاده دندانپزشک و متخصص در رشته جراحی لثه از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فعال دانشجویی دهه ۶۰، مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز امور زنان و خانواده در دولت نهم بوده است و در کنار این سوابق، سوابق علمی و اجتماعی دیگری هم دارد و اکنون عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس است.

صادرات دولت نهم و دهم در شورای شهر

از موضوعات جالب و قابل تامل در ثبت نام چهارمین دوره شورای شهر تهران، رکورد قابل تامل و حضور چهره‌های دولتی در دو دولت نهم و دهم در میان ثبت نام کنندگان شورای شهر چهارم است.

در بین دولتیون نهم و دهم، می‌بایست ثبت نام کنندگان را به دو طیف (وزرا و معاونین) و دیگری (مدیران یا مشاورین) تقسیم کرد

طیف اول: وزرایی که اخراجی مجلس و دولت هستند و یا اینکه تنها در دولت نهم جای گرفتند

‌حمید بهبهانی مشاور رئیس جمهور و وزیر سابق راه و ترابری

بهبهانی یکی از جاماندگان قطار دولت دهم است که توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی از سمت وزارت راه و ترابری برکنار شد و محمود احمدی نژاد بلافاصله پس از عزل وی، حکم مشاوری بهبهانی را صادر کرد؛ اما بهبهانی با نیم نگاهی به آینده شغلی، احساس تکلیف مجدد و همچنین خالی نکردن شورای شهر چهارم از حامیان دولت نهم و دهم، به سمت ایستگاه شورای شهر حرکت کرده و ثبت نام می‌کند.

عبدالرضا شیخ‌الاسلامی وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی

به گزارش دیده بان، شیخ الاسلامی را بر خلاف ظاهر آرامش، شاید یکی از جنجالی‌ترین وزیرهای دولت نهم و دهم باید بدانیم، وزیری که ماجرای استیضاحش در مجلس نهم، منجر به بی اخلاقی‌ها و بی قانونی‌های مختلف توسط شد و عملا رئیس دولت هیچ دفاعی از شیخ الاسلامی نکرد و عبدالرضا همانند حمید بهبهانی از قطار دولت دهم جاماند و با احساس تکلیف مجدد، به سمت ایستگاه چهارم شورای شهر حرکت کرد.

رضا تقی‌پور وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات

تقی پور هم یکی از وزرای آرام دولت دهم بود و به آرامی هم توسط آقای احمدی‌نژاد از کار برکنار شد و آقای نیکزاد با حفظ سمت به جای تقی پور ایفای نقش کرد، به هر حال آنچه مهم است، جاماندن تقی پور از قطار پاستور و انتظار در ایستگاه شورای شهر برای رسیدن به خیابان بهشت است.

محمدرضا اسکندری وزیر کشاورزی در دولت نهم

یکی دیگر از اشخاص مطرح در ثبت نام شورای شهر چهارم، آقای اسکندی وزیر کشاورزی دولت نهم بوده است که در هر نشست مطبوعاتی خود در دولت نهم، یکی از دستاوردهای جدید جمهوری اسلامی ایران در زمینه کشاورزی را معرفی می‌کرد.

علی آبادی یکی از معتمدین احمدی‌نژاد

در زمان تعیین ترکیب کابینه دهم از سوی رئیس دولت با توجه به تأکید به‌کارگیری علی‌آبادی در ترکیب کابینه و نگرانی از واکنش منفی مجلس نسبت به وی که ریشه در کارنامه مدیریت ورزشی وی داشت، دو گزینه برای ورود علی‌آبادی به کابینه پیش روی وی قرار گرفت، اول ورود به تیم نفتی کشور و قرار گرفتن زیر سایه مسعود میرکاظمی و دوم مطرح شدن به عنوان جانشین فتاح وزیر نیرو در دولت دهم

گزینه اول را علی‌آبادی نپذیرفت و حاضر نشد در سایه وزیر سابق بازرگانی به وزارت نفت وارد شود، وزارتخانه‌ای که انتظار داشت خود بر مسند وزارتش تکیه بزند و در نهایت به رغم هشدارهایی که به علی‌آبادی داده شد وی در ترکیب کابینه به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو به مجلس رفت و یکی از سه وزیری شد که نتوانست از مجلس هشتم رأی اعتماد بگیرد.

طیف دوم: مدیران و مشاورانی که دولت را سکوی پرتاب برای شورای شهر تلقی می‌کنند

رحمت الله حافظی و علی ذبیحی و دو نفر از روسای سابق تامین اجتماعی

از دیگر اشخاصی که می توان به عنوان چهره‌های متعلق به دولت از آنها نام برد، حافظی و ذبیحی دو تن از مدیران سابق تامین اجتماعی هستند.مرتضوی قاضی معلق شده و متهم در ماجرای کهریزک، جانشین حافظی در تامین اجتماعی بود.

بهمن شریف زاده حامی شبه تئوریک مشایی و احمدی نژاد

شریف زداه یکی از برادران رئیس دفتر رئیس جمهور است، البته وی به عنوان حامی مذهبی جریان خاص دولتی هم ایفای نقش می کند و هرزگاهی با تعاریف شبه تئوریک اقدامات و اظهارنظرهای آقایان احمدی نژاد و مشایی را اسلامیزه می‌کند و احتمالا در زمان فعلی و با توجه به اتمام مسیر قطار پاستور، به دنبال اسلامیزه کردن اظهارات دیگر دولتیون در شورای شهر چهارم است. وی اکنون رد صلاحیت شده است.

عباس امیری‌فر مسئول راه اندازی تشکل‌های یک شبه

عباس امیری‌فر همچون بهمن شریف زاده، یکی دیگر از روحانیون حامی دولت است که به دنبال ایجاد تشکلی موسوم به جامعه وعاظ ولایی مقابل جامعه روحانیت مبارز تهران بود که سرانجام به نتیجه نرسید به دلیل پاره‌‌ای از توضیحات، توسط دادگاه ویژه روحانیت بازداشت و در اوین بازجویی می‌شد.به هرجهت وی در حال حاضر و با توجه به اتمام دولت دهم، احساس تکلیفی در شورای شهر چهارم می‌کند تا شاید بتواند در شورای شهر هم تشکلی دیگر همچون وعاظ ولایی راه اندازی کند.

صادرات دولت نهم و دهم در انتخابات ریاست جمهوری

آنچه در میان احساس تکلیف‌های انتخابات ریاست جمهوری به چشم می‌خورد، تکثر نامزدهای انتخاباتی از میان دولت نهم و دهم است و به تعبیر دیگر، دولت نهم و دهم رکورد صادرات نامزدهای انتخاباتی در طول تاریخ انتخابات‌های ایران از آن خود کرده است

مشایی عارفی از تبار سخنان احمدی‌نژاد

یکی دیگر از افرادی که احساس می کند که می‌بایست برای ریاست جمهوری احساس تکلیف کرد، اسفندیار رحیم مشایی یار غار رئیس جمهور و رئیس دفتر ایشان است، کسی که مقام معظم رهبری با قرار گرفتن ایشان در جایگاه معاون اولی رئیس جمهور در دولت دهم مخالفت کردند و فرمودند که انتصاب ایشان به عنوان معاون اولی دولت، به مصلحت نیست و در حال حاضر، مشایی احساس می‌کند که می‌تواند به جای معاون اولی در جایگاه ریاست جمهوری به مردم خدمت کند.

این درحالی است که علی اکبر جوانفکر که دارای سابقه کیفری نیز هست، وارد عرصه انتخابات شد که پس از ثبت نام یار غار رئیس جمهور به نفع وی کناره گیری کرد. محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور هم نیز که در انتخابات غیرحضوری ثبت نام کرده و و خلیلیان وزیر کشاورزی دولت به دلیل حضور مشایی سرنوشتی مانند جوانفکر پیدا کرد.

رامین ‌مهمانپرست سخنگوی سابق وزارت امور خارجه هرچند تا آخرین روز ثبت نام انتخابات هیچ سخن و احتمالی که مبتنی بر کاندیداتوری‌اش باشد وجود نداشت اما شاید کسی باشد که در صورت رد صلاحیت گزینه‌های اصلی دولت به عنوان کاندیدای این جریان وارد صحنه انتخابات شود. وی مدعی شده که از طرف مردم آمده و برای کاندیداتوری خود هم با «خدا» مشورت کرده است.

محمد‌زاده معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد با حضور در ساختمان وزارت کشور اقدام به ثبت نام محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس‌جمهور کرد. هم روز گذشته برای ثبت نام در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت نام کرد.

او از کسانی است که تا آخرین روز از مهلت ثبت نام کاندیداها هیچ احتمالی مبنی بر حضور وی مطرح نشده بود. اما محمود احمدی‌نژاد، حمید بقایی و علی نیکزاد هر سه با هم وارد وزارت کشور شدند تا به ثبت نام اسفندیار کابینه بپردازند. اسفندیار رحیم‌مشایی در آخرین دقایق مهلت ثبت نام وارد وزارت کشور شد. رحیم‌مشایی دلیل کاندیداتوری خود را پرشور کردن عرصه انتخابات خواند. وی همچنین درباره احتمال تایید صلاحیت نشدن خود گفت که در این رابطه تابع قانون است.

به نظر می‌رسد یکی از دستاوردهای قابل توجه دولت نهم و دهم در کنار نقاط مثبت و منفی، تربیت افراد مختلف اعم از وزیر، معاون و مدیر برای احساس تکلیف در انتخابات‌های مختلف نظام استف بعضی خود را در سطح مجلس می دانستند و وارد مجلس شدند، بعضی خود را در سطح شورای شهر دانسته و ثبت نام کردند و دیگرانی احساس تکلیف خود را فقط در جایگاه ریاست جمهوری دیده و برای بدست آوردن آن تلاش می‌کنند، اما آنچه در حال حاضر و در کنار صادرات انتخاباتی دولت دهم مغفول مانده است، رسیدگی به وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم است