پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 169485 ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۴

خوب و بد های بیانیه لوزان از نگاه نمایندگان کمیسیون امنیت ملی مجلس/ از تحقق اکثر خواسته های غرب و چشم بیماران سرطانی به فوردو تا لغو تدریجی تحریم ها و رسمیت حق غنی سازی برای ایران

خوب و بد های بیانیه لوزان از نگاه نمایندگان کمیسیون امنیت ملی مجلس/ از تحقق اکثر خواسته های غرب و چشم بیماران سرطانی به فوردو تا لغو تدریجی تحریم ها و رسمیت حق غنی سازی برای ایران
بازی دراز ۱۴۰۴/خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی مرصاد با تعدادی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در رابطه با بیانیه لوزان به گفتگو نشسته است. 39205_645

به گزارش بازی دراز به نقلاز شبکه اطلاع رسانی مرصاد، شب گذشته مذاکرات لوزان با قرائت یک بیانیه مشترک از سوی ظریف و رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا تمام شد.

بیانیه ای که هم در شیوه قرائت و هم با اظهات صریح وزیر خارجه و رئیس جمهور آمریکا در خصوص لغو تحریم ها و تعطیلی آب سنگین اراک تناقض داشت.

در همین رابطه خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی مرصاد با تعدادی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به گفتگو نشسته است.

تعطیلی فوردو عجیب بود

نایب رئیس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به خبرنگار مرصاد گفت: اینکه به هر حال حق غنی سازی ایران در این گفتگو ها به رسمیت شناخته شده نکته مثبت تفاهم نامه است.

منصور حقیقت پور اظهار داشت: نکته مثبت دیگر بیانیه لوزان بداشتن تحریم ها است البته از زبان آقای ظریف. بنابر این باید تفاوت اظهارت وزیر امور خارجه ایران با مقامات آمریکایی بررسی شود. بداشتن مرحله ای تحریم ها از زبان موگرینی و جان کری همان توافق دو مرحله ایست که پذیرفته نیست.

حقیقت پور با بیان اینکه تعطیلی فوردو مساوی با کمبود غنی سازی برای رادیو داروهای مورد نیاز  حدود یک میلیون بیمار سرطانی است گفت: این اقدام قابل پذیرش نیست که اورانویوم با غنای 20 درصد نداشته باشیم.

وی همچنین اظهار داشت: پذیرش پروتوکل الحاقی خارج از حیطه وظایف دولت است و ظریف برای این اقدام به مجلس خواهد آمد.

حقیقت پور تصریح کرد: اگر مجلس به اقتضای مفاد بیانیه بداند که ورودش به موضوع ضروریست سکوتی نخواهد داشت.

مجلس تشکیل جلسه می دهد

همچنین سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به خبرنگار مرصاد گفت: لغو تحریم ها جزوی از مذاکره است نه نتیجه بعد از مذاکره و بر این اساس مجلس در مورد بیانیه لوزان تصمیم خواهد گرفت.

سید حسین نقوی حسینی اظهار داشت: سیاست های اصلی نظام را مجلس دنبال می کند و باید هر معاهده و تفاهم نامه ای بر اساس قانون از نظر نمایندگان مردم بگذرد.

وی افزود: مجلس با محوریت کمیسیون امنیت ملی به زودی تشکیل جلسه خواهد داد.

وزارت خارجه اظهارات آمریکا را رد کند

نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز به مرصاد گفت: غرب در طول مذاکرات از مواضع خود کوتاه نیامده است.

اسماعیل کوثری خاطر نشان کرد: اجرا کردن تمام خواست های طرف غربی را نمی شود تفاهم نامه یا بیانیه مشترک نامید.

وی در مورد تناقض در مواضع طرفین مذاکره گفت: طرف ایرانی باید با صراحت این مواضع را رد کند چرا که آمریکا از مواضع خود دفاع خواهد کرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و نماینده مردم سرپل ذهاب و قصر شیرین نیز به مرصاد گفت: ظریف و تیم مذاکره ایران برای حقوق ملت ایستادگی کرده اند.

فتح الله حسینی اظهار داشت: به رسمیت شناختن حق غنی سازی از نکات مثبت بیانیه است ولی ابهام در لغو تحریم ها باید روشن شود.