پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 180322 ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹

یادداشت؛

آداب و رسوم ماه مبارک رمضان درسرپلذهاب

بازی دراز1404: ماه رمضان درسرپلذهاب ازدیرباز تاکنون همواره حال وهوای خاصی داشته و آداب ورسوم روزه گرفتن دراین شهرستان دیدنی می باشد.

آداب و رسوم ماه مبارک رمضان درسرپلذهاب

به گزارش بازی دراز، قبل از فرارسیدن این ماه، مردم شهرستان سرپلذهاب، به زدودن آلودگی از چهره خانه و محله خویش می‌پردازند، درواقع با نظافت و خانه تكانی به پیشواز بهار قرآن می‌روند تا بتوانند با فراغت و آسودگی خیال به انجام تكالیف دینی خویش بپردازند.


پاكیزگی تنها به محیط خانه محدود نگشته و پیر و جوان با طیب خاطر در نظافت اماكن عمومی‌ محله خود مشاركت می‌كنند و مساجد و تكایا را جهت برگزاری مراسم گوناگون ماه رمضان آماده می‌سازند. در شهرستان كازرون نیز، خادمین مساجد، مسجد را آب و جارو كرده و زیلوهای داخل شبستان را می‌تكانند و ظروف و وسایل آبدارخانه را شست و شوی می‌دهند.

در امر نظافت شخصی نیز، همگان اهتمام می‌كنند به طوری كه چند روز قبل از ماه رمضان، حمام‌های عمومی ‌شلوغ تر از هر موقع دیگر می‌گردد و درواقع خود را طاهر می‌ كنند. از دیگر پیرایش‌ها و آرایش‌های این ماه، حنا بستن و خضاب كردن بود.

از آخرین روزهای شعبان، پیشواز شروع می شود. زن ها خانه را تمیز می کنند، آذوقه و خوار و بار می خرند و مردها به غبارروبی مساجد می روند و از همان شبی که قرار بود ماه مبارک رمضان در آسمان ظاهر شود خانواده های زیادی راهی پشت بام می شدند تا هلال آغاز ماه را به چشم خود ببینند.

اکنون ماه قرآن، ماه میهمانی خدا، ماه خوبی‌ها، ماه شب‌های قدر، ماه دعا و نیایش از راه رسید و ایرانیان نیز همچون دیگر مسلمانان جهان با انجام برنامه‌های ویژه مذهبی به میهمانی این ماه رفته‌اند.

در ماه رمضان، مردم به شكل هماهنگ برای انجام تكالیف شرعی آماده می‌شوند و برای به جای آوردن این وظایف، هر جمعیت و گروهی با آداب و تشریفات خاص خود مراسم رمضان را برگزار می‌كنند. 

این ماه از دیرباز، حال و هوای ویژه‌ای را برای مردم این مرز و بوم به ارمغان آورده است.

مردم شهرستان سرپلذهاب به لحاظ کثرت آداب و رسوم در زندگی روزمره، دارای فرهنگی بسیار غنی هستند. این مردم به‌دلیل داشتن پیشینه فرهنگی بسیار قدیمی، تقریبا برای هر مناسبتی، مراسم خاصی دارند که یکی از این مناسبت‌ها، ماه مبارک رمضان است.

در ماه مبارک رمضان جلسات قرائت قرآن مجید در سطح مساجد یا منازل برای مردان و زنان مؤمن این دیار از شور و هیجان ویژه ای برخوردار است. 

در طول 30 روز ماه مبارک رمضان هر روز یک جزء از کلام وحی قرائت می شود تا کل قرآن مجید ختم شود.

لحظه نزدیک به اذان مردم برای تهیه حلیم افطاری به بازار رفته و با شور و هیجان وصف نشدنی لحظات پایان روز را برای رسیدن به دعوت برسرسفره حق تعالی سپری می کنند.

مردم این دیارسفره های افطاری بسیاری را برای پذیرایی از مؤمنین روزه دار تدارک می بینند که معمولا برپایی این مراسم در مساجد و حسینیه های محل است.

یكی از مراسمی ‌كه در گذشته رونق بیشتری داشت و امروزه كم و بیش اجرا می‌شود، دیدار از دوستان و آشنایان بعد از افطار است.
در این مجالس افراد فامیل و یا دوستان دور هم جمع می‌شوند و ضمن تناول شام خواندن ابیاتی از دیوان سعدی یا حافظ و یا داستان گویی و اجرای بازی به شب نشینی می‌پردازند و از میهمانان با تنقلات از مهمانان پذیرایی می‌كنند و به بازی شبیه گل یا پوچ می پردازند و اگرماه رمضان در فصل زمستان باشد، همگی دور كرسی می‌نشینند و از گرمای مطبوع آن لذت می‌برند.

برای شبهای احیا نیز تمامی مردم این دیار پس از افطار و در ساعات اولیه شب خود را به مساجد و حسینیه های محل می رسانند تا با شب زنده داری از معبود خویش توفیق روزه داری را در سنوات آینده مسئلت نمایند.

انتهای پیام / ق