پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 19136 ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰

ردپای خدمتی که می‌ماند

ردپای خدمتی که می‌ماند
خود را بزرگ نمی‌داند و خاکی بودنش را فراموش نمی‌کند، می‌داند برای چه آمده و آمدنش به خاطر چه است، آمده تا غبار از بارقه‌های امید و رخوت بزداید و محرومیت را از چهره مردمان صبوری که همجنس اویند پاک کند، او جهادی است.
 گاهی انسان به قدری درگیر دنیا می‌شود که فراموش می‌کند در اطرافش چه می‌گذرد و خود را در تارهای تنیده شده از فعالیت‌های روزمره گرفتار می‌بیند اما کمی آن طرف‌تر عده‌ای هستند که دل از دنیای خاکی بر گرفتند و یادشان نرفته چشم‌هایی در دوردست نگران سرنوشت آینده فرزندان روستاهای خود هستند، روستاهایی که در دورترین نقاط کشور از دید بسیاری پنهان مانده‌اند.  
نگاه جوان به دوردست‌ها دوخته می‌شود دلش آرام و قرار ندارد می‌خواهد خشت روی خشت بگذارد و روستا را بسازد، می‌خواهد همنشین دل صبور مردمانی شود که نسبت به دیگران محروم‌ترند، او یک دانشجوی بسیجی و پاک است. خود را بزرگ نمی‌داند و خاکی بودنش را فراموش نمی‌کند، می‌داند برای چه آمده و آمدنش به خاطر چه است، آمده تا غبار از بارقه‌های امید و رخوت بزداید و محرومیت را از چهره مردمان صبوری که همجنس اویند پاک کند، او جهادی است. او خود را ساخته و حال می‌خواهد روستاهای کشورش را بسازد، ردپای خدمتش در روستاها ماندگار است و با آب هیچ بارانی از بین نمی‌رود، می‌ماند برای همیشه و خورشید خاطره‌هایش بدون غروب است. اردوی جهادی متفاوت از دیگر اردوهای معمول در عرف جامعه است، خودسازی، تجربه زندگی گروهی و جمعی، عملی شدن تجارب و تخصص‌ها، آشنایی عملی با محرومان و محرومیت‌زدایی و خدمت رسانی و ... است. اردوهای جهادی طبق رهنمود رهبر انقلاب مبنی بر حضور دانشجو در چهار عرصه دین، علم، سیاست و خدمت رسانی، شکل گرفته است. خدمت‌رسانی به مردم در حد مطلوب و کیفیت کار از جمله اهداف اردوی جهادی است. اردوی جهادی با توجه به حجم برنامه‌ها و فعالیت‌ها و طولانی بودن مسیر و دور بودن روستا بیش از 10 روز طول می‌کشد و گاهی تا یک ماه ادامه می‌یابد. سفر جهادی اغلب در روستاهای دورافتاده و محروم انجام می‌شود و در اردوی جهادی تمام عرصه‌ها و موضوعات کاری شامل عمرانی، فرهنگی، آموزشی،  درمانی، ورزشی، هنری ورزشی و .... وجود دارد. *بسیج سازندگی پیگیر اقتصاد مقاومتی در جامعه است فرمانده سپاه قدس گیلان با اشاره به آغاز اردوی جهادی، اظهار کرد: امام (ره) توان جوانان در ابتدای انقلاب اسلامی را به طرف سازندگی و دفاع مقدس کشاند. هامون محمدی با بیان اینکه فعالان جهاد سازندگی در دفاع مقدس از رزمندگان خط‌شکن شجاع‌تر بودند، گفت: بسیج سازندگی با تدبیر مقام معظم رهبری در مجلس به تصویب رسید. به گفته وی، مدیرانی در بسیج سازندگی تربیت می‌شوند که هنگام تحصیل با مشکلات مردم آشنایی پیدا می‌کنند. فرمانده سپاه قدس گیلان، با اشاره به آشنایی جوانان با زندگی مردم در قالب طرح هجرت سه در مناطق محروم، بیان کرد: جوانان در بسیج سازندگی مشق مدیریت می‌کنند، مدیریتی که توأم با سختی‌ها است. وی با تصریح بر اینکه بسیج سازندگی به دنبال سود نیست، اذعان کرد: بسیح سازندگی بحث اقتصاد مقاومتی را در جامعه پیگیری می‌کند.  
محمدی ادامه داد: بسیج سازندگی قابلیت‌های جوانان را به طرف سازندگی کشور هدایت می‌کند. به گفته وی، 14 الگوی برتر اقتصاد مقاومتی در بسیج سازندگی برای توانمندی اقشار محروم جامعه پیگیری می‌شود. فرمانده سپاه قدس گیلان، کمک به راه‌اندازی صنایع تبدیلی کوچک در مناطق روستایی، کمک به ایجاد واحدهای کوچک گلخانه‌ای، کمک به صنایع دستی، کمک به کشت زعفران، کمک به ایجاد واحد دام و ... را از الگوهای برتر اقتصاد مقاومتی عنوان کرد. * ارتباط نسل جوان با کشاورزی موجب خودکفایی می‌شود رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز درباره فعالیت این نهاد در سازندگی، اظهار کرد: سازندگی در تشکیل ساختار جهاد سازندگی دارای سوابق فرهنگی است. علیرضا شعبان‌نژاد با بیان اینکه هجرت سه در اردوهای جهادی به دنبال غنی کردن اوقات فراغت جوانان است، افزود: به فرهنگی نیاز داریم که جوانان به کشاورزی رغبت داشته باشند. وی خواستار احیای فرهنگ مصرف در جامعه شد و بیان کرد: دورریزها باید وارد چرخه تولید شوند. شعبان‌نژاد، ارتباط نسل جوان با کشاورزی پیشرفته را موجب خودکفایی کشور دانست. وی اذعان کرد: سیستم دولتی در حفظ کاربری اراضی نمی‌تواند اقدامی انجام دهد و مردم باید وارد عرصه شوند. * فعالیت 6 گروه جهادی در رودسر فرماندار رودسر نیز از واگذاری 16 پروژه روستایی در 16 روستای این شهرستان به بسیج سازندگی خبر داد و گفت: یک‌میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های مذکور در نظر گرفته شده است. رضا دوست‌جلالی با اشاره به فعالیت شش گروه جهادی در رودسر، تصریح کرد: گروه‌های جهادی با کمترین هزینه پروژه‌های بزرگی را به سرانجام می‌رسانند.
  * واگذاری پروژه‌های اثرگذار روستایی گیلان به بسیج سازندگی سید عیسی مهدوی مدیرکل امور روستایی و عشایری گیلان نیز درباره فعالیت جهادی اظهار کرد: امسال بسیاری از پروژه‌های اثرگذار استان از طریق دهیاری‌ها به بسیج سازندگی واگذار می‌شود.   * ساخت 53 واحد مسکونی گیلان توسط بسیج سازندگی رئیس سازمان بسیج سازندگی گیلان نیز اظهار کرد: غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان در دستور کار بسیج سازندگی است. سید عیسی صفوی، با بیان اینکه جوانان متخصص در پروژه‌های زودبازده به‌کارگیری می‌شوند، افزود: بسیج سازندگی سال گذشته 58 واحد مسکونی برای نیازمندان در گیلان احداث کرده است. وی تصریح کرد: اجرای دو پروژه آبرسانی و چهار پروژه راهسازی از اقدام‌های سازمان مذکور در استان بوده است. رئیس سازمان بسیج سازندگی گیلان اجرای شش پروژه راه‌سازی در سال 91 را از جمله اقدام‌ها عنوان کرد و گفت: پایگاه مقاومت بسیج رضوانشهر توسط بسیج سازندگی احداث شده است. صفوی، با اشاره به ساخت سه پل روستایی در سال 91 در گیلان، خاطرنشان کرد: احداث سه پل در استان در حال اقدام است. وی با اشاره به اینکه تکمیل 10 مسجد در گیلان به اتمام رسیده است، اذعان کرد: تکمیل چهار مسجد دیگر در حال اقدام است. رئیس سازمان بسیج سازندگی گیلان با بیان اینکه تعداد سه غسالخانه در حال احداث است، ساماندهی گلزار شهدا را از دیگر فعالیت‌های بسیج سازندگی برشمرد و گفت: اردوهای طرح هجرت سه در حال آغاز است. به گفته وی، سالانه مبالغی برای تعمیرات مدرسه‌ها از طریق اداره نوسازی مدارس گیلان در اختیار بسیج سازندگی گذاشته می‌شود. صفوی، یادآور شد: بسیج سازندگی به آموزش جوانان و ایجاد اشتغال در جامعه کمک می‌کند. وی به همکاری جهاد کشاورزی و فنی حرفه‌ای استان با این سازمان اشاره کرد و متذکر شد: پروژه‌های سنگین با کمک متخصصان بسیج سازندگی در نقاط مختلف انجام می‌شود.   * فعال‌سازی بسیجیان در امر سازندگی به‌عهده فرمانداران است استاندار گیلان نیز خواستار واگذاری پروژه‌های صیانت از جنگل‌ها به بسیج سازندگی شد و اظهار کرد: بعضی از دستگاه‌های اجرایی می‌توانند تمام پروژه‌های خود را به بسیج سازندگی واگذار کنند. کیهان‌هاشم‌نیا با بیان اینکه جهاد دفاعی زمانی محقق می‌شود که با ایثار آشنا شویم، اذعان کرد: فرهنگ‌سازی تولید در روستا و شهر بهترین فرصت برای جوانان است. وی، بخشی از بیکاری در گیلان را به دلیل نداشتن فرهنگ تولید دانست و یادآور شد: فرهنگ تولید باید جایگزین فرهنگ پشت میزنشینی شود. استاندار گیلان با تصریح بر اینکه بسیج سازندگی در زمینه استفاده بهینه از آب و خاک توانمندی‌های بسیاری دارد، خاطرنشان کرد: فعال‌سازی بسیجیان در امر سازندگی به عهده فرمانداران است. وی گفت: فرمانداران باید پروژه‌ها را به بسیج سازندگی منتقل کنند. هاشم‌نیا با اشاره به تفاهمنامه وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با استاندار گیلان، متذکر شد: پارک فناوری دفاعی در گیلان تاسیس می‌شود و هیئت دولت آن را تأیید و ابلاغ کرده است.  
  * اردوی جهادی امور پسندیده در جهاد سازندگی است معاون امور عمرانی استاندار گیلان نیز طرح اردوی هجرت سه را یکی از امور پسندیده در راستای جهاد سازندگی است. محمد آقاجان‌زاده، به همکاری خوب جوانان در نقاط محروم گیلان با مسئولان در عرصه عمرانی و فرهنگی اشاره کرد و افزود: جوانان در عرصه‌های مختلف جامعه حضور فعال دارند. وی بسیج سازندگی را دارای برنامه‌های خوبی در بخش‌های فرهنگی، عمرانی و ورزشی دانست و خاطرنشان کرد: بسیج سازندگی شادابی را به مناطق روستایی و محروم هدیه می‌کند. وی یادآور شد: بسیج سازندگی هزینه اجرای پروژه‌ها را کاهش می‌دهد و این امور موجب خیر و برکت می‌شود.   * واگذاری تعمیرات مدارس استان به بسیج سازندگی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گیلان نیز با اشاره به انجام فعالیت‌های گروهی در آموزش و پرورش اظهار کرد: یک درصد از تعمیرات مدرسه‌ها را می‌توان به بسیج سازندگی اختصاص داد اما سال گذشته 2 درصد تعمیرات مدرسه‌های استان به بسیج سازندگی واگذار شده بود. عمران حسن‌زاده تصریح کرد: امسال 3 درصد تعمیرات مدرسه‌های گیلان به بسیج سازندگی واگذار می‌شود.   * بسیج سازندگی راه روستایی گیلان را می‌سازد مدیرکل راه و شهرسازی گیلان نیز به همکاری با بسیج سازندگی اشاره کرد و گفت: احداث راه‌های روستایی استان به بسیج سازندگی واگذار می‌شود. حجت شعبان‌پور یادآور شد: بازگشایی راه‌های روستایی از جمله مواردی است که می‌توان به بسیج سازندگی واگذار کرد.   * فعالیت 490 کانون فرهنگی در گیلان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز در جلسه ستاد پشتیبانی اردوهای هجرت سه اظهار کرد: 490 کانون فرهنگی در استان فعال است. علی اسماعیل‌پور با بیان اینکه 260 کانون فرهنگی در روستاهای گیلان دایر است، افزود: 60 درصد کانون‌های فرهنگی گیلان در روستاها مستقر هستند. وی از آمادگی کانون‌های فرهنگی گیلان برای غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان در روستاها خبر داد و یادآور شد: بسته‌های فرهنگی در اختیار جوانان گذاشته می‌شود.