پربازدیدترین ها

کد خبر: 193053 ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۲

آثارتاریخی ،مذهبی ودیدنی شهرستان سرپل زهاب؛

از گنبدفیروزه ای احمدابن اسحاق(ره) تا قدیمی ترین اثر سنگی خاورمیانه / شهری به قدمت تاریخ پیش ازمیلاد پذیرای میهمانان نوروزی است

بازی دراز 1404 : آثار تاریخی ،مذهبی ودیدنی همچون قدیمی ترین سنگ نوشته خاورمیانه وبارگاه ملکوتی احمدابن اسحاق(ره) درشهرستان تاریخی سرپل زهاب پذیرای میهمانان نوروزی می باشد.

از گنبدفیروزه ای احمدابن اسحاق(ره) تا قدیمی ترین اثر سنگی خاورمیانه / شهری به قدمت تاریخ پیش ازمیلاد پذیرای میهمانان نوروزی است

به گزارش بازی دراز، 

بافت شهرستان سرپل زهاب نشان می‌دهد که این شهر جزء شهرهای دوره اسلامی بوده و نمودهای معماری دوره اسلامی را در خود به نمایش می‌ گذارد. از جمله مهمترین نمودهای معماری دوره اسلامی ، ساخت آرامگاه می‌باشد، بی‌شک آرامگاه بعد از مسجد مهمترین بنای دوره اسلامی است که در بیشتر شهرهای ایران اسلامی دیده می‌شود.

 

یکی دیگر از آثار دیدنی شهرستان سرپل ذهاب، آستان مقدس احمد ابن اسحاق قمی (ره) است که به عنوان مهمترین زیارتگاه شهر ، تقریبا در مرکز این شهر قرار گرفته است. در دوران جنگ تحمیلی ساختمان قدیمی این بنا ویران شد اما هم اکنون بارگاهی باشکوه و متناسب با شخصیت آن بزرگوار برپا شده است.

صحن زیبای حرم که در قسمت شرقی آن قرار دارد با درختان زیبای اکالیپتوس فضایی زیبا را به تصویر کشیده است و درقسمت دیگری از صحن و اطراف آن قبرستان شهر قرار دارد.

 

احمد ابن اسحاق اشعری قمی (ره)، وکیل امام حسن عسکری (ع) در قم بود و خوب است که بدانید مسجد امام حسن عسکری (ع) در قم (در چهار راه بازار) به دست ایشان و به امر حضرت بنا شده است.

 

از جمله کسانی است که امام قائم (عج) را در طول حیات پدر بزرگوارشان ملاقات کرده ، احمد ابن اسحاق اشعری قمی (ره) بوده است.

 

شهرستان سرپل زهاب با وجود بقعه متبرکه احمد ابن اسحاق قمی (ره) همه ساله با دارا بودن زائرسرا ، پذیرای بسیاری از مسافران و کاروانهای راهیان نور می باشد.

 

شهرستان سرپل زهاب درغرب استان کرمانشاه دارای جمعیتی بالغ بر 90 هزارنفر می باشد.

 

انتهای پیام / ق   

تصاویر تکمیلی: 

طاق گرا یکی دیگر از آثار تاریخی و گردشگری شهرستان سرپل زهاب است که به محض ورود به محدوده این شهرستان به چشم می خورد چرا که این طاق در گردنه زیبای پاتاق واقع شده است و برخی از آن به ‌عنوان اریکه سلطنتی یاد می‌کنند.

 

در مورد علت وجود این بنای زیبا و ساخت آن نظرات متفاوتی وجود دارد از جمله اینکه راه کاروان رو، توقفگاه موکب شاهی، پاسگاه مرزی، بنای یاد بود یک پیروزی و … بوده است.

طاق گرا بنایی مستطیل شکل به ابعاد ۴٫۷۶ * ۷٫۷ که بر سر راه کرمانشاه به سرپل‌ذهاب واقع شده و در کنار راه باستانی سنگ فرش شده‌ای قرار گرفته که فلات ایران را به بین‌النهرین ارتباط می‌داد، اما به‌ دلیل تغییر مسیر این راه، بنای طاق گرا اکنون در شیب‌های پایین جاده آسفالت قرار دارد.

 

از نظر معماری بنای طاق گرا فضای ایوان مانندی است که تماما از سنگ ساخته شده و به طرف جنوب مشرف به جاده سنگ فرش باستانی و با بلوک‌های سنگ به‌ صورت مکعب مستطیل تراشیده شده ، ساخته شده است.

 

مصالح داخلی دیوارها نیز از لاشه سنگ و ملات گچ است و دیوارهای بنا تا حدودی بلندتر ساخته شده‌اند تا بتوانند سقف طاق را کاملا مسطح کنند.

 

در بالاترین بخش بر روی لبه بام، یک ردیف کنگره به ارتفاع ۹۲ سانتی‌متر قرار گرفته و ارتفاع بنا از سطح زمین تا بالاترین نقطه آن ۷٫۷ متر است.

عرض دهانه طاق ۴٫۱۰ متر و عمق آن ۳٫۱۰ متر است و دیوارهای بنا با نقوش هندسی حجاری شده است که خود جلوه ای بس زیبا را به تصویر کشده است.

 

 در مورد قدمت این بنا اختلاف نظرهایی وجود دارد ، برخی آن‌ را به دوره اشکانی و برخی دیگر به دوره ساسانی نسبت می‌دهند.

 

علی ایها الحال این بنای زیبای همچون نگینی بر انگشتر منطقه پاطاق می درخشد و با درخشش خود چشمان مسافران ، گردشگران و تاریخ دوستان زیادی را به خود خیره میدارد.

 

شهرستان سرپل زهاب درغرب استان کرمانشاه دارای جمعیتی بالغ بر 90 هزارنفر است.

 

در 3 کیلومتری شهرستان سرپل زهاب در مسیر سه راهی این شهرستان به روستای انزل در سمت چپ جاده ، گوردخمه ای در دامنه کوه به چشم می خورد که بصورت زیبایی حجاری شده است.

 

در ورودی گور دخمه دکان داوود تصویر یک شخص به چشم می خورد که برسمی در دست دارد و به احتمال زیاد در حال انجام مراسم مذهبی می باشد و باستان شناسان این گوردخمه را به دوره هخامنشی نسبت داده اند.

 

به دلیل طبیعت بکر منطقه ، فصل بهار، مسافران نوروزی و گردشگران بسیاری برای گذران ایام تعطیلات به این منطقه سفر کرده و دیدار از آثار تاریخی و باستانی شهرستان را جزء برنامه های خود قرار می دهند.

 

شهرستان سرپل زهاب درغرب استان کرمانشاه دارای جمعیتی بالغ بر 90 هزارنفر می باشد.

 

انتهای پیام / ق

تصاویر تکمیلی: 

ایام نوروز فرصت مناسبی است برای دید وبازدید و گشت گذار و چه خوب که این گشت و گذاردرمناطق تاریخی و باستانی صورت پذیرد تا از پیشینه و تاریخ هر منطقه ای اطلاعی به دست آید. گشت و گذار در مناطق تاریخی و باستانی موجود در شهرستان سرپل زهاب یکی از برنامه های مسافران و گردشگران نوروزی است.

 

در شهرستان سرپل‌ذهاب آثار تاریخی متعددی متعلق به ادوار مختلف تاریخ وجود دارد که به اذعان همه تاریخ‌دانان و تاریخ دوستان، کتیبه آنوبانی‌نی معروف‌ترین اثر تاریخی این منطقه است.

 

نقش برجسته آنوبانی‌نی اثري به جا مانده از آنوبانی‌نی پادشاه لولوبی‌ها است. لولوبی‌ها از اقوام زاگرس نشين بوده و پيش از آريايی‌ها (پارس و ماد )، در چهارهزار و هشتصد سال پيش زندگی می‌كردند.

نقش برجسته آنوبانی‌نی در 120 كيلومتری كرمانشاه و در شهرستان سرپل‌ذهاب و بر صخره‌ای معروف به ميان‌كل قرار دارد.

 

علاوه بر نقش‌برجسته‌ی آنوبانی‌نی، کتبیه‌ای نیز به خط اکدی در راستای نقش‌برجسته حجاری شده است.

 

در این نقش برجسته آنوبانی‌نی به حالت ایستاده درسمت راست حجاری شده که دارای ریش بلند و صورتی نیم‌رخ است و کلاه مدوری بر سر، گردنبدی بر گردن و کمربندی بر کمر دارد، لباس او کوتاه و مطبق و کفش‌هایش از نوع صندل است که به نوعی لباس‌های مردم ماد را در هزاره‌ی اول پیش از میلاد تداعی می‌کند، در دست راست وی سلاح و در دست چپش کمانی دیده می‌شود و در زیر پای آنوبانی‌نی دشمن‌های شکست خورده حجاری شده است.

 

شهرستان سرپل زهاب درغرب استان کرمانشاه دارای جمعیتی بالغ بر 90 هزارنفر می باشد.

بنای تاریخی زیج منیژه در داخل بافت روستای پاطاق شهرستان سرپل ذهاب واقع شده است درست در قسمت پایین دست طاق گرا و کوه عظیم پاطاق، در نزدیکی کل داوود که محلی ها به آن گور دخمه می گویند.

 

زیج منیژه بنایی با پلان مستطیل شكل، با جهت شرقی ، غربی که از لاشه سنگ و ملات گچ ساخته شده است. تاریخ چندان روشن و دقیقی درباره این دژ وجود ندارد اما معماری بنا و شكل درگاه‌ها و قوس‌ها و مواد بکار گرفته شده در ساخت آن نشان می‌دهد که بنای تاریخی زیج منیژه در اواخر دوره ساسانی احداث شده است.

زیج منیژه در روزگار آبادانی قلعه ای مربعی شکل بوده است که هر ضلع آن در ابعاد 70 در 50 متر مربع طراحی شده و در میانه این قلعه، ساختمان مربع شکل دیگری که احتمالاً ارگ قلعه می باشد به ابعاد 48 در 48 متر ساخته شده است.

 

در گذشته، هرضلع قلعه دارای 30  حجره با طاق هایی گهواره ای شکل بوده اند با این حال از این حجره های محکم و باشکوه، امروز تنها یکی دو حجره نسبتا سالم باقی مانده است.

 

دروازه قلعه در ضلع غربى قرار داشته و در ضلع شرقى، هنوز هم بقایاى جریان آب دیده می شود كه انتهاى آن مشخص نیست.

 

در هر زاویه قلعه، یك برج و در بین دو برجى كه روى هر ضلع قلعه قرار داشته اند دو برج نسبتا كوچكتر ساخته شده است.

 

این بنای شگفت انگیز که بخش‌هایی از آن در چند سال اخیر توسط اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرپل زهاب مرمت و بازسازی شده، پذیرای گردشگران داخلی و خارجی می باشد.

 

شهرستان سرپل زهاب درغرب استان کرمانشاه دارای جمعیتی بالغ بر 90 هزار نفر است.

 

 

انتهای پیام/ ق

آبشار پیران در نزدیکی روستای شالان و 9 کیلومتری شهرستان سرپلذهاب قراردارد. استاین آبشار که ارتفاع آن حدود صد متر است، از فراز صخره ای بسیار عظیم به پایین سرازیر می‌شود. در نزدیکی آبشار پیران، ویرانه‌های قصر یزدگرد قرار دارد که قدمت آن به دوران ساسانی می‏‌رسد.

 

آبشاربلند و زیبای پیران، که از دل کوهها و صخره‌های اطراف سرازیر می‌شود، دارای جاذبه های بسیاری است که از آن جمله می توان به فرود کوهنوردان از بالای صخره و ارتفاعات آبشار به پایین نام برد. به طوری که هر سال تعداد زیادی کوهنورد به منطقه زیبا سفر می‌کنند. برای رفتن به آبشار پیران باید از سرپل‌ذهاب حدود 9 کیلومتر به سمت روستای شالان رفت و با حدود یک ربع پیاده‌روی به منطقه زیبایی که آبشار در آن واقع شده می‌رسیم.

آبشارپیران درچهارمین همایش شورای سیاست‌گذاری ثبت آثار ملی کشور در لیست میراث طبیعی کشور قرار گرفت و بلند ترین آبشار خاورمیانه است.

 

علاوه بر آبشار زیبای پیران طبیعت بکر و باغات مختلفی که در منطقه پیران وجود دارد خود دارای جاذبه هایی برای گردشگران و مسافران نوروزی می باشد.

 

شهرستان سرپل زهاب در غرب استان کرمانشاه دارای جمعیتی بالغ بر 90 هزارنفر است.

انتهای پیام / ق

تصاویر تکمیلی: