پربازدیدترین ها

سرویس: فرهنگی کد خبر: 193673 ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۷

سلامت عشایر مقوله ای مهم دربرنامه های بهداشت ودرمان سرپل زهاب است

نقش مهم سلامت بزرگترین قشر تولیدکننده موادلبنی کشور درسلامت جامعه/ لزوم رعایت بهداشت و سلامت اقشار عشایرین

بازی دراز1404: تامین بهداشت و سلامت اقشار عشایرنشین یکی از مقوله های مهم در برنامه ریزی و طرح های بهداشت و درمان سرپل ذهاب می باشد که نقش بسیارمهمی درسلامت جامعه دارد.

نقش مهم سلامت بزرگترین قشر تولیدکننده موادلبنی کشور درسلامت جامعه/  لزوم رعایت بهداشت و سلامت اقشار عشایرین

به گزارش بازی دراز، شاخص های سلامت و بهداشت جمعیت کشور یکی از معیارها و برنامه های اصلی عملکرد دولت و مسئولین در ارایه خدمات بهداشتی-درمانی می باشد.

 همچنین یکی از ابعاد تجلی بخش مدیریت خدمات بهداشتی-درمانی در کشور ارایه این خدمات به اقشار مختلف جامعه است.

جامعه عشایرین یکی از همین اقشار به شمار می رود که در حوزه سلامت باید مورد توجه خاص مسئولین قرار بگیرد و چرا که این جمعیت عشایری نقش بسزایی در تولید فرآورده های دامی و اقتصاد کشور دارند.

شهرستان سرپل ذهاب یکی ازمنطقه های قشلاقی و عشایرنشین استان کرمانشاه است که یکی از چرخه های مهم اقتصاد و تولید فرآورده های گوشتی و لبنیاتی استان به شمار می رود.

تامین بهداشت و سلامت اقشار عشایرنشین یکی از مقوله های مهم در برنامه ریزی و طرح های بهداشت و درمان این شهرستان می باشد.

طبیعت زندگی عشایری این شهرستان و گاها عدم توجه کافی،در برنامه های بهداشتی و ارایه خدمات به شکل مطلوب و منسجم به عشایر ارایه نمی گردد.

به مناسبت آغاز هفته سلامت و اهمیت سلامتی و رعایت بهداشت در زندگی عشایرین،خبرنگارما به سراغ اقشارعشایرنشین که همانا قشری مهم و آسیب پذیر در حوزه سلامت و بهداشت هستند، رفته ایم.

جمعی از زنان عشایر سرپل ذهاب در گفتگو باخبرنگار ما اظهار داشتند:شرایط ارایه خدمات بهداشتی در وضعیت مطلوبی نیست،و بزرگترین دغدغه های خود را در طی مراقبت های بارداری،عنوان کردند و همچنین کم بودن آگاهی در خصوص مراقبت های بارداری،در اختیار بودن امکانات ضعیف و نامناسب در طی این دوران و کامل نبودن آگاهی زنان واجد شرایط در خصوص روشهای پیشگیری از حاملگی و حاملگی های ناخواسته از عمده مشکلات خود دانستند.

مروتی یکی دیگر از عشایرین شهرستان افزود:مدیران و کارشناسان و سایرپرسنل بهداشت لازم است توجه و اهمیت بیشتری به امر واکسیناسیون در مقایسه با سایر خدمات بهداشتی داشته باشند.

وی اذعان کرد:آگاهی و نگرش مردم عشایر نسبت به ضرورت واکسیناسیون به سایر خدمات پایین است و انتظار داریم مسئولین این امر مهم را مورد توجه قرار دهند.

یاری به محیط آسیب پذیر در عشایر اشاره کرد و گفت:محیط و عوامل بیماری زا که عشایرین با آن سروکار دارند همچون ارتباط مستقیم با دام ها ،دوشیدن دام،استفاده از فرآورده های دامی و... می تواند تهدیدی جدی برای سلامت این قشر محسوب شود.

وی بیان کرد:تهیه فرآورده های دامی،ازقبیل شیر،ماست،دوغ،کره و غیره و همچنین زبح کردن گوسفندان و استفاده از گوشت دام، تماس عشایرین با پشم دام ،اگر در شرایط و محیطی مناسب بهداشتی صورت نگیرد بعلاوه سلامتی خود عشایرین می تواند برای اقشار مختلف مصرف کننده خطرناک و بیماری زا باشد.

امید یاری در ادامه افزود:عدم ارایه خدمات بهداشتی و آگاه ساختن عشایرین در این راستا می تواند در بروز بیماری های مختلف مانند تب برفکی،تب مالت و عفونت نقشی مهم داشته باشد،و این امر مهم توجه ویژه مسئولین را نیز می طلبد.

در ادامه خبرنگار ما به سراغ رئیس امور عشایرین سرپل ذهاب رفت و وضعیت ارایه خدمات بهداشتی درمانی قشر عشایر این شهرستان را مورد بررسی قرار داد.

جواد مرادی در ادامه گفتگو باخبرنگارما افزود: عشایر این منطقه با جمعیتی بالغ بر15هزار و 641نفر دارای 2هزار و 671خانواده می باشد.

مرادی با بیان اینکه بازدیدهای منظم توسط تیم سلامت، با هدف  ارتقاء شاخصهای سلامت عشایر انجام می شود افزود: این ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به عشایرین در طول سال به صورت ماهیانه و یا فصلی  صورت می گیرد.

ایشان با بیان اینکه ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به قشر عشایرین با همکاری شبکه بهداشت و درمان شهرستان صورت می گیرد گفت: این برنامه با هدف حمایت از عشایر و دسترسی آسانتر آنان به خدمات پزشکی انجام می شود.

در ادامه خبرنگار ما به سراغ سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان رفت و از اقدامات صورت گرفته در راستای ارایه خدمات بهداشتی و درمان در بین عشایرین جویا شد.

دکتر احسان مهری در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: تیم های کامل بهداشتی و درمانی با نشکیل کادر پزشک ٬ ماما ٬کارشناس بهداشتی وبهورز ،بهداشت خانواده، و بهداشت محیط  با مراجعه به مناطق عشایر نشین خدمات بهداشتی و درمانی را ارائه می دهند.

ایشان یادآور شد: به صورت فصلی در منطقه عشایری خدمات بهداشتی درمانی شامل لام گیری جهت بیماری مالاریا، تشکیل پرونده سلامت خانوار، ویزیت پزشک و ماما، توزیع دارو برای بیماران نیازمند، مراقبت زنان باردار و کودکان، واکسیناسیون، کلرزنی آب چشمه های  اطراف عشایر و آب انبارها، آموزش بهداشت در زمینه بیمارهای واگیر و غیرواگیر و بهداشت محیط از جمله خدماتی است که به عشایر منطقه  ارائه می شود.

انتهای پیام/ب