پربازدیدترین ها

سرویس: اجتماعی کد خبر: 195429 ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۳

عملکرد فنی وحرفه ای سرپل زهاب ونقش آن در اقتصادمقاومتی؛

از فعالیت درجهت تحقق اقتصادمقاومتی تا رونق بخشیدن به فضای کسب وکار / وقتی آموزش های فنی و حرفه ای به سمت اشتغالزایی حرکت می کند

بازی دراز1404:نقش آموزش هاي مهارتي فنی وحرفه ای در تحقق اقتصاد مقاومتي كليدي و محوري است و مي توان با ارائه آموزش با كيفيت، رونق توليد داخلي و اشتغال پايدار را به ارمغان آورد.

از فعالیت درجهت تحقق اقتصادمقاومتی تا رونق بخشیدن به فضای کسب وکار / وقتی آموزش های فنی و حرفه ای به سمت اشتغالزایی حرکت می کند

به گزارش بازی دراز، نقش آموزش های فنی و حرفه ای در تحقق اقتصاد مقاومتی کلیدی و محوری است، و هر چه آموزش در سطح کشور بویژه آموزش های فنی و حرفه ای با کیفیت بالاتری ارائه شود تولید داخلی و اشتغال پایدار جوانان رونق پیدا کرده در نهایت منتهی به تحقق اقتصاد مقاومتی می شود.

نیروی انسانی متخصص و صاحب مهارت از با ارزش ترین ومهم ترین منابع اقتصادی هر کشوری برای رسیدن به توسعه محسوب می شود از این رو توسعه آموزش های فنی و حرفه ای در شرایط کنونی برای اقتصاد و فرهنگ کشورلازم و ضروری است.

در شرایط کنونی یکی از مهم ترین راههای اشتغال زایی اصولی و حل معضل بیکاری توجه ویژه به مقوله آموزش فنی و حرفه ای است. 

در همین راستا خبرنگار ما به سراغ جمعی از  کارآموزها ی آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای سطح شهرستان سرپل ذهاب رفته و انگیز و اهداف آنان را نیز جویا شد.

خانم بهرامی کارآموز رشته قالی بافی دریکی از آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای شهرستان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: برای کسب مهارت قالی بافی و توسعه این هنر، به آموزشگاه زیر نظراداره فنی و حرفه ای مراجعه کردم و با گذراندن ساعتهای آموزشی این هنر را فراگرفته ام.

بهرامی آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد را ظرفیتی خوب برای حرکت در مسیر توسعه، سازندگی و اشتغالزایی دانست و گفت: تامین بخش اعظم نیروهای ماهر و متخصص در حرفه های مختلف مورد نیاز بازار کاراست و باید مسئولین در تحقق این امرسهیم باشند.

خانم احمدی یکی از هنرآموزان رشته خیاطی در ادامه گفتگو آموزش های فنی و حرفه ای را فرصتی مغتنم برای ایجاد مهارت های لازم و رشد و توسعه اقتصادی در بازارعنوان کرد.

ایشان حمایت از آموزشگاه‌های آزاد مهارت‌آموزی را یک ضرورت دانست و خاطرنشان کرد: آموزشگاه‌های آزاد در مهارت‌افزایی جوانان جویای کار باید نقش خود را بیشترنشان دهند.

وی حمایت از هنرکارآموزها درآموزشگاه های فنی و حرفه ای گامی موثردر جهت تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: آموزش های فنی و حرفه ای می توانند با ارتقاء کیفیت فعالیتهای خود عملکردهای مطلوبی در شهرستان ارائه کنند وپایه های اقتصاد مقاومتی را روز به روزمحکم تر سازند.

در ادامه خبرنگار ما به سراغ یکی از آموزشگاه های خیاطی زیر نظر مرکز فنی و حرفه ای شهرستان رفته و ازمیزان عملکرد این آموزشگاه جویا شد.

این مدیرآموزشگاه خیاطی ، در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: با حمایت و پشتیبانی اداره فنی و حرفه ای شهرستان ، در طول سال آموزش هنر خیاطی در 2 دوره برگزار می شود و در هر دوره بالغ بر20 نفر ثبت نام بعمل می آید.

وی افزود: با توجه به نظارت مستمر اداره فنی و حرفه ای بر فعالیت آموزشگاه های سطح شهرستان،متاسفانه عده ای از واحدهای صنفی خیاطی دست به اقدام خودسرانه آموزش داده و بدون مجوز، آموزش خیاطی میدهند و شهریه توافقی از کارآموزگرفته می شود و با ارجاع به فنی و حرفه ای شهرستان آزمون بعمل می آید و مدرک صادر می شود، و این مهم،نقش آموزشگاه های آزاد در شهرستان را کم رنگ می کند. 

ایشان با بیان اینکه اداره فنی و حرفه ای  در سال گذشته شهریه ثابت آموزش خیاطی  6 میلیون و 200 هزار ریال به آموزشگاه ها اعلام کرده است افزود: در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و حمایت از کارآموزان انتظار می رود مسئولین از لحاظ رفع مشکلات مکان آموزشگاه ها ،میزان اعطای تسهیلات بانکی به آموزشگاه ها و تهیه ابزارمورد نیاز، تمهیداتی لازم بیندیشند و حمایت های در این راستا صورت گیرد.

این مدیرموفق اظهار داشت: تاکنون کارآموزان زیادی بعد از اتمام آموزش و کسب مهارت خیاطی در سطح شهرستان،اقدام به فعالیت خیاطی کرده اند و این مسیری برای رشد و اقتصاد مقاومتی در شهرستان می توان برشمرد.

در ادامه پیگیرهای خبرنگار ما ، به سراغ رئیس اداره فنی و حرفه ای شهرستان رفته و از فراهم کردن بسترسازی رشد و توسعه اقتصادی، در عرصه فعالیتهای مرکزفنی و حرفه ای جویا شد.

جواد شامحمدی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به نامگذاری سال جدید با نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل اظهار داشت:  اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد پایدار، ریشه ای و غیر قابل لرزش می باشد که مبتنی بر داشته های داخلی است.  

شامحمدی یادآور شد: در سال گذشته 19 هزار و558 نفر ساعت ازعلاقمندان در 599 نفر دوره درمرکز فنی و حرفه ایی شهرستان در 92رشته آموزشی مختلف، این مهارت فنی و حرفه ای را فرا گرفته اند.

ایشان تصریح کرد: در درون این مراکزرشته های  جوشکاری، لوله کشی تجاری -اداری،اتومکانیک،کابیت سازیMDF، تاسیسات، نقشه کشی،کامپیوتر، خیاطی ،آشپزی و رشته های بخش کشاورزی، باغبانی وصنایع دستی به علاقمندان آموزش داده می شود.

وی با اشاره به اینکه در سطح شهرستان 10 آموزشگاه فعال وابسته به مرکز فنی و حرفه ای وجود دارد گفت: در مرکز آموزشگاه های آزاد شهرستان 10 هزار و 220نفر ازعلاقمندان در 231 هزار و 878 نفرساعت  در 80 رشته آموزشی مختلف آموزش دیده اند، که نسبت به سال گذشته حدود 10 درصد افزایش عملکرد داشته ایم.

جواد شامحمدی با اشاره به لزوم سرمایه گذاری در زمینه آموزش فنی وحرفه ای اظهار داشت : عدم سرمایه گذاری کافی در آموزش فنی و حرفه ای به معنی غفلت و فنای سرمایه های انسانی تلقی می شود. 

وی در ادامه به سطح اعطلای تسهیلات بانکی به آموزشگاه های آزاد در سطح شهرستان اشاره کرد و گفت: در سال گذشته بالغ بر3میلیارد و 20 میلیون ریال تسهیلات بانکی به  آموزشگاه های آزاد شهرستان  در رشته های مختلف اختصاص داده شده است.

ایشان با اشاره به تحقق امر اقتصاد مقاومتی در شهرستان، یاد آورشد: در راستای ارائه رشته های مختلف در مرکز فنی و حرفه ای و کسب مهارت های متنوع در آموزشگاه های آزاد ،کارآموزان زیادی در شهرستان با فراگرفتن این هنر،اقدام به اشتغال زایی و کسب درآمد در سطح مناسب کرده اند.

وی در پایان گفت: در طول سال  به کارآموزانی که در رشته های مختلف فنی حرفه ای  در2 دوره  متوالی در آموزشگاه های آزاد سطح شهرستان موفق به کسب مدرک نشوند، بصورت ادواری آزاد در مرکز فنی و حرفه ای شهرستان از آنها آزمون بعمل می آید.

 

انتهای پیام/ب