پربازدیدترین ها

سرویس: اجتماعی کد خبر: 195678 ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷

جای خالی فرهنگ حفاظت ازمحیط زیست درجامعه؛

ازراه اندازی مدارس زیست محیطی تا ایجادمنطقه حفاظت شده قراویز برای نجات محیط زیست سرپل زهاب/ وقتی رهاکردن زباله در محیط زیست حادثه ساز می شود

بازی دراز 1404 : محیط زیست شهرستان سرپل زهاب با عدم فرهنگسازی مناسب درخصوص رهانکردن زباله ها درطبیعت وشکارهای بی رویه درخطرنابودی است لذا اجرای طرحهایی همچون راه اندازی مدرسه زیست محیطی وایجاد منطقه حفاظت شده درقراویز می کوشد تاازمحیط زیست حفاطت نماید.

 ازراه اندازی مدارس  زیست محیطی تا ایجادمنطقه حفاظت شده قراویز برای نجات محیط زیست سرپل زهاب/ وقتی رهاکردن زباله در محیط زیست حادثه ساز می شود

به گزارش بازی دراز، عرصه های تحت مديريت سازمان محیط زیست دربر گيرنده مناطق چهارگانه پارکهای ملی، پناهگاه حيات وحش، آثار طبيعی ملی و منطقه حفاظت شده است.

 

هدف از ايجاد چنين مناطقی، حفاظت و جلوگيری از تخريب منابع مورد تهديد و همچنين بهره گيری از پتانسيل های بالفعل و بالقوه ای که در آنها وجود دارد ، می باشد که يکی از اين پتانسيل ها استفاده تفرجی است.

 

هر فرد ، گروه یا خانواده ای که با هر انگیزه ای به دامان طبیعت قدم می گذارد و چند ساعتی اطراق می کند، بدون شک مقداری زباله تولید خواهد کرد که عموماً حاصل از مصرف مواد خوراکی است لذا سوزاندن زباله ها ، دفن زباله ها و نصب سطل یا بشکه برای جمع آوری زباله در کنار تفرجگاهها و مسیر جاده ها یکی از اقداماتی است که باید جهت جلوگیری از آلودگی محیط زیست صورت پذیرد.

نباید فراموش کرد که هرفرد ، گروه یا خانواده ای وظیفه دارد تا همه زباله های تولیدی خود را در زمان گردش در طبیعت و تفرجگاهها با روشی مناسب (مثلا قرار دادن در کیسه  زباله مخصوص) با خود برگردانده و تحویل سیستم جمع آوری زباله موجود در نزدیکترین نقطه نماید.

 

اما آنچه که از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، شیوه برخورد با طبیعت می باشد. متأسفانه طی سالیان اخیر بسیاری از تفرجگاهها و مراتع بکر و طبیعی ، دراثر کم لطفی طبیعت گردان به زباله دان تبدیل شده اند و این امر در شرایط زندگی امروزی یک معضل بزرگ به شمار می آید چرا که با رشد صنعت و پیشرفت آپارتمان نشینی ، بسیاری از جلوه های طبیعی از بین رفته اند.

حال سؤالی که پیش می آید این است که چرا نباید در حفظ و حراست از سهم باقیمانده محیط زیست خود همت ورزیم؟!!!

 

در این راستا با رئیس اداره محیط زیست شهرستان سرپل زهاب گفتگویی ترتیب داده ایم:

 

شهرام مظفری زاده در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: عمده فعالیتهای اداره محیط زیست در دو بخش پایش محیط طبیعی و محیط انسانی است.

وی اذعان کرد: منظور از پایش محیط طبیعی ، گشت و کنترل ، برگزاری دوره های آموزشی و همایشهای زیست محیطی و برخورد تا متخلفان و شکارچیان می باشد و پایش محیط انسانی مربوط به واحدهای صنعتی ، صدور مجوزهای احداث و بهره برداری صنعتی و بررسی شرایط زیست محیطی است.

 

مظفری زاده درادامه افزود: با توجه به اینکه شهرستان سرپل زهاب یک شهر تفریحی است و نقطه گردشگری محسوب می شود و به دلیل اینکه 8 ماه از سال دارای آب و هوایی مطبوع بوده و نقطه گدار بین مناطق گرمسیر و سرد سیر به شمار می رود، همواره میزبان خیل عظیمی از گردشگران بوده است.

 

وی خاطر نشان شد: زیستگاهها و تفرجگاههای بسیاری در سطح شهرستان سرپل زهاب وجود دارد که گونه های متعدد حیوانی و آبزیان را در خود نگه داشته و از آن جمله می توان به آهوی منحصر به فرد ایرانی ، درّاج (با نام محلی "پور") ، گراز، خرگوش، روباه ، گرگ ، تشی ، شغال ، خرس و ماهیان شیربُت و کپور اشاره کرد.

مظفری زاده تصریح کرد: با توجه به اهمیت منطقه شکار و تیراندازی ممنوع قراویز طی یک سال آینده به منطقه حفاظت شده ارتقاء خواهد یافت و این امر جهت حفظ و حراست گونه های متعدد حیوانی منطقه بسیار مهم خواهد بود.

 

وی اظهار داشت: آنچه که از اهمیت ویژه ای برخوردار است فرهنگ و نگرش مردم نسبت به محیط زیست است لذا در نظر داریم طرح محیط یار را در سطح مدارس شهرستان اجرایی کرده و در سال تحصیلی آینده ، مدرسه زیست محیطی را احداث نماییم.

 

مظفری زاده با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط اداره محیط زیست گفت: نصب تابلو در منطقه ، برنامه های پاکسازی محیط زیست با همکاری ادارات و اقشار مختلف مردم از جمله فعالیتهای صورت گرفته می باشد و امید است که حفظ و حراست از محیط زیست به عنوان یک فرهنگ در خانواده ها شکل گرفته تا طبیعت بکر منطقه در اختیار نسلهای آینده قرار گیرد.

وی در پایان خاطر نشان شد: متأسفانه بطریهای آب معدنی که در طبیعت رها شده اند و تنها مقدار اندکی آب در آن باقی مانده است ، در اثر تابش خورشید مانند ذره بین عمل کرده و سبب آتش سوزی می شود و چه بسا بسیاری از مراتع و جنگلها در اثر همین سهل انگاری کوچک به آتش کشیده شده اند لذا از همه همشهریان تقاضا دارم نسبت به جمع آوری زباله هایی که در طبیعت ریخته شده است ، بی تفاوت نباشند تا شاهد چنین حوادثی نباشیم.

 

 

شهرستان سرپل زهاب درغرب استان کرمانشاه دارای جمعیتی بالغ بر 90 هزار نفر و 48 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق می باشد.

 

 

انتهای پیام / ق