پربازدیدترین ها

سرویس: فرهنگی کد خبر: 195693 ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۱

بازار فروش کالاهای وارداتی از بازارچه مرزی تیله کوه ومشکلات آن؛

از قطع شدن برق بازارچه تا عدم انتقال آن به محلی دائمی / آیا بازگشایی بازارچه مرزی تیله کوه در ایجاد اشتغال موفق بوده است؟

بازی دراز 1404 : بازار فروش کالاهای وارداتی از بازارچه مرزی تیله کوه امروز بامشکلاتی چون قطعی برق ونبود بسیاری ازامکانات اولیه روبروست وباید دید که آیا این طرح در لیجاد اشتغال موفق بوده است؟

از قطع شدن برق بازارچه تا عدم انتقال آن به محلی دائمی / آیا بازگشایی بازارچه مرزی تیله کوه در ایجاد اشتغال موفق بوده است؟

به گزارش بازی دراز، بازارچه مرزی تیله کوه شهرستان سرپل زهاب یکی از بازارچه هایی که با هدف اشتغال بسیاری از جوانان منطقه احداث شده است که شروع به کار این بازارچه از سالن ورزشی (ستاد بحران) کلید خورد.

 

براساس نظر مسئولین استانی و شهرستانی، بنا بود که تجار شهرستان سرپل زهاب به صورت موقت و یک ماهه در محل سالن ستاد بحران مستقر شوند تا پس از احداث مکان مختص بازارچه ، کلیه تجار به محل مورد نظر منتقل گردند اما 15 ماه از استقرار موقت تجار می گذرد و هنوزهیچ اقدامی دراین زمینه صورت نگرفته است.

و اما انتظارات تجار بازارچه مرزی تیله کوه :

 

یکی از اعضای هیئت مدیره بازارچه مرزی تیله کوه شهرستان سرپل زهاب در گفتگو با خبرنگار ما گفت: پس از گذشت 15 ماه از استقرار موقت تجار در محل سالن بحران این شهرستان متأسفانه هیچ گونه اقدامی در جهت استقرار دائمی این بازارچه صورت نپذیرفته است.

 

توفیق میرزایی اذعان کرد: متأسفانه در آبان ماه 94 سرویسهای بهداشتی سالن بحران (محل موقت بازارچه تیله کوه) توسط مسئولین فرمانداری پلمپ شد و در پی آن در اردیبهشت ماه 95 برق سالن قطع شد و این درحالی است که شهرداری شهرستان سرپل زهاب بدهی 110 میلیارد ریالی برق سالن بحران را پرداخت نموده اما فرمانداری شهرستان سرپل زهاب دستور بر قطع برق آن داده و برق را قطع کرده است.

وی درادامه افزود: با بازگشایی مرز تیله کوه تمامی تجار شهرستان سرپل زهاب حق انجام مبادلات تجاری و واردات را دارند اما متأسفانه شاهد ورود تجاری از شهرستانهای جوانرود و ثلاث باباجانی هستیم که بصورت مکرر و با نوبت دهی مداوم مشغول به واردات هستند.

 

میرزایی با اشاره به مرز پرویزخان خاطر نشان شد: براساس قانون هر یک از کوله بران باید مبلغی را به تعاونیهای موجود در مرز پرداخت نمایند که این مبلغ برای کوله بران مرز پرویزخان 1 میلیون ریال اما برای کوله بران مرز تیله کوه 1 میلیون و 800 هزار ریال می باشد.

 

وی اذعان داشت: با توجه به گستردگی مرز پرویزخان و امکان صادرات در این مرز، چنانچه برای مرز تیله کوه که تنها فعالیت واردات از آن صورت می پذیرد نیز مبلغ 1 میلیون ریال لحاظ می شد ، بسیاری از مشکلات مالی فعالان در بازارچه مرزی تیله کوه کاهش می یافت.

میرزایی تصریح کرد: واردات مواد شوینده و بهداشتی در مرز پرویزخان آزاد است اما واردات این مواد از مرز تیله کوه امکانپذیر نیست لذا ازمسئولین درخواست داریم تا نسبت به واردات اینگونه اقلام نیز ، اقداماتی را انجام دهند.

 

وی با اشاره به اینکه درحال حاضر 40 تاجر در بازارچه مرزی تیله کوه مشغول به فعالیت هستند ، گفت: متأسفانه با وجود گذشت 2 هفته از بازگشایی مرز تیله کوه چندین نفر بصورت مکرر و خارج از نوبت خود اقدام به واردات کالا می کنند لذا درخواست ما از مسئولین مقابله با متخلفین می باشد.

 

به همین منظور به سراغ مسئولین فرمانداری شهرستان سرپل زهاب رفته تا دراین خصوص گفتگویی داشته باشیم:

معاون فرماندار شهرستان سرپل زهاب در گفتگو با خبرنگار ما گفت: با توجه به اینکه شهرستان سرپل زهاب مرکز ثقل چندین شهرستان می باشد و درسطح شهرستان شاهد وجود جوانان بیکار زیادی هستیم ، مسئولین استانی و شهرستانی برآن شدند تا بازارچه مرزی تیله کوه را راه اندازی نمایند.

 

عزیزکرمی اذعان کرد: تمام تلاش مسئولین در راستای رفع معضل بیکاری در سطح شهرستان است و لذا برای محقق شدن این مهم باید همه مردم روی کار آمده تا بتوانیم دست دلالان و تجار خارج شهرستان را از عرصه اقتصادی شهرستان کوتاه کنیم.

وی با اشاره به استقرار اولیه بازارچه تیله کوه در محل سالن ستاد بحران گفت: اسکان موقت تجار بازارچه مرزی تیله کوه شهرستان سرپل زهاب در محل سالن ستاد بحران این شهرستان تنها به علت راه اندازی بازاچه صورت پذیرفت و ما انتظار داشتیم که بعد از گذشت زمان مقرر خود تجار در جهت راه انداری مکان بازارچه جهت استقرار دائمی اقدام نمایند تا مسئولین نیز پای کار آمده و مکان اصلی بازارچه راه اندازی می شد.

 

کرمی افزود: متأسفانه هیچ یک از تجار بازارچه مرزی تیله کوه با گذشت 15 ماه از استقرار خود در محل سالن ستاد بحران شهرستان اقدامی در جهت احداث مکان دائمی خود صورت ندادند.

 

وی درخصوص قطع شدن برق سالن ستاد بحران شهرستان سرپل زهاب ، اظهارداشت : آنچه که مصوب شده بود ، استقرار موقت تجار بازارچه مرزی تیله کوه شهرستان سرپل زهاب در محل سالن ستاد بحران این شهرستان بود اما با گذشت زمان و عدم اقدام و درخواست از سوی خود تاجران این بازارچه ، روند احداث بازارچه مرزی تیله در محل دائمی اجرایی نشد لذا با توجه به اینکه سالن ستاد بحران تنها به منظور فعالیتهای ستاد بحران منظور شده است بنابراین حضور تجار بازارچه مرزی تیله کوه موجه نمی باشد.

 

کرمی ضمن اشاره به تخلیه واحدهای تجاری در اختیار مشاغل فنی در سطح شهرستان و انتقال صاحبان این مشاغل به شهرک مشاغل فنی گفت: طیف گسترده ای از واحدهای تجاری در سطح شهرستان تخلیه شده اند و هر یک از تجار می توانند از این واحدهای تجاری جهت کسب و کار خود بهره مند شوند.

وی همچنین تصریح کرد: حضور تجار شهرتانهای همجوار امری غیرقانونی است اما نباید فراموش کرد که تا زمانیکه خود تجارشهرستان سرپل زهاب با این تجار داد و ستد دارند نمی توان مانع از فعالیت تجار شهرستانهای همجوار در بازارچه مرزی تیله کوه شد.

 

کرمی اذعان داشت: بنا برمصوبات جلسات پیشین دهه اول ازدیبهشت ماه جاری مبلغ دریافتی از کوله بران بازارچه مرزی تیله کوه 1 میلیون ریال در نظر گرفته شده بود اما در پی جلات بعدی از دهه دوم اردیبهشت ماه این مبلع به 1 میلیون و 800 هزار ریال افزایش و تصویب شده است لذا تمامی مردم و کوله بران ملزم به رعایت موازین قانونی هستند.

وی درادامه تصریح کرد: براساس مصوبات آخرین جلسه صورت گرفته ، مبلغ 1 میلیون و 500 هزار ریال سهم هر یک از خانوارهای مرزنشینان است که به حساب سرپرست خانوار واریز می شود، 200 هزار ریال جهت هنگ مرزی و 100 هزار ریال باقیمانده به منظور خدمات داخل بازارچه مرزی تیله کوه واریز می گردد.

 

ایشان درخصوص اقلام وارداتی بازارچه مرزی تیله کوه خاطر نشان شد: براساس موازین قانونی و مصوبات صورت گرفته سهم واردات درهرمرزی تعیین می گردد.

معاون فرماندارشهرستان سرپل زهاب در خصوص روش نوبت دهی به هر یک از تجار بازارچه مرزی تیله کوه گفت: براساس فهرست ثبت نام شده از تجار شهرستان سرپل زهاب به هریک از آنها با ارائه مدارک مورد نیاز اجازه وارد کردن کالا در زمان تعیین شده داده می شود و پس از دریافت کالا نیز بعد از گذشت چند روز بازرسان فرمانداری جهت بازرسی به انبار و واحد تجاری تاجر مراجعه کرده تا از صحت خرده فروشی وی مطلع گردند.

 

کرمی درادامه افزود: چنانچه هر یک از تجار پس از وارد کردن کالای خود ، آنها را بصورت تجمیعی به فروش برساند ، قطعا از ادامه فعالیت بازارچه مرزی تیله کوه باز خواهد ماند.

وی یادآورشد: هیچ تاجری تا پایان دوره اول واردات کالا از سوی تک تک تجار حق واردات مجدد را ندارد و اگر مشاهده شود تاجری در چند نوبت واردات کالا داشته است ، از آنجایی که کلیه مدارک مورد نیاز باید لحاظ شود ، طی بازرسیهای بازرسان فرمانداری متوجه شده ایم که از برگه های خرید کالا و مدارک تاجر دیگر با رضایت خود آن تاجر این واردات صورت گرفته است که هیچ گونه منع قانونی ندارد.

 

کرمی درپایان تصریح کرد: صاحبان مجتمع های تجاری امینی ، صفری ، نظری و مرادی اعلام آمادگی داشته اند که واحدهای تجاری خود را به مدت یکسال  بصورت رایگان در اختیار تجار بازارچه مرزی تیله کوه قرار دهند.

 

شهرستان سرپل زهاب درغرب استان کرمانشاه دارای جمعیتی بالغ بر 90 هزارنفر و 48 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق می باشد.

 

انتهای پیام / ق