پربازدیدترین ها

سرویس: اجتماعی کد خبر: 195742 ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۹

فصل برداشت محصولات کشاورزی وبحران ازبین بردن باقیمانده محصولات؛

ازایجاد آلودگیهای زیست محیطی تا تاثیرات منفی آتش زدن بقایای محصولات برزمینهای کشاورزی / وقتی تشکیل مديريت بحران آتش سوزی در مزارع كشاورزي ضروری می شود

بازی دراز1404: فصل برداشت محصولات کشاورزی وبحران ازبین بردن بقایای محصولات سبب ایجاد آلودگیهای زیست محیطی وتاثیرات منفی برزمینهای کشاورزی می شود که لازم است مدیریت بحران مقابله با آتش سوزی مزارع کشاوری تشکیل شود.

 ازایجاد آلودگیهای زیست محیطی تا تاثیرات منفی آتش زدن بقایای محصولات برزمینهای کشاورزی / وقتی تشکیل مديريت بحران آتش سوزی در مزارع كشاورزي ضروری می شود

به گزارش بازی دراز، با توجه به وجود بقایای گیاهی به صورت گسترده در مزارع ، انگیزه ها و اهداف مختلفی جهت از بین بردن آن برای کشاورزان وجود دارد که مهمترین این اهداف و انگیزه ها از بین بردن علف های هرز باقیمانده در مزارع ، مبارزه با علفهای هرز، از بین بردن آفات گیاهی و جلوگیری از ایجاد محیط مناسب تکثیر این آفات، ایجاد سهولت بیشتر در عملیات کاشت و داشت می باشد.

با به فرارسیدن فصل برداشت محصول گندم و جو در شهرستان سرپل ذهاب ، برخی کشاورزان بعد از برداشت محصول خود مبادرت به آتش زدن بقایای برجای مانده از برداشت گندم و جو می نمایند. که این امر علاوه بر آلوده کردن محیط زیست و افزایش دما موجب از بین بردن مواد آلی و ارگانیزمهای خاک می گردد.

با توجه به گرمسیری بودن منطقه و وزش بادهای موسمی همراه گرو خاک ،دودو خاکستر ناشی از این آتش سوزیها باعث تشدید آلودگی هوا و در نهایت رنجش بیماران ریوی ، افراد مسن و کودکان میشود.

در این راستا خبرنگار ما به سراغ جمعی از کشاورزان شهرستان سرپل ذهاب رفت، و دلیل آتش سوزی مزارع کشاورزی خود را بعد از برداشت نیز جویا شد:

یکی از کشاورزان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: کاه و کلش و بقایای مزارع ، هنگام آبیاری باعث کندی روند آبیاری میشوند بنابراین ما مجبوریم برای سهولت در کار و راحتی خود این بقایا را آتش بزنیم.

محمدی کشاورز دیگر در بخش دشت ذهاب توابع شهرستان اظهار داشت: با توجه به اینکه از میزان زیان آتش سوزی به اراضی کشاورزیمان آگاه هستیم ، ولی با کمبود آب و کود مورد نیاز برای شخم زدن مواجه هستیم ،لذا بالاجبار به آتش زدن متوسل شده ایم .

وی افزود: برای از بین بردن علفهای هرز و جلوگیری از رشد مجدد آنها هنگام کشت ، اقدام به اتش سوزی مزارع می کنیم ، با این حال اگر کارشناسان کشاورزی راه مناسب تری پیشنهاد کنند ،قطعا بهترین روش در پیش خواهیم گرفت.

در ادامه خبرنگار ما به سراغ کارشناس کشاورزی رفت و از ضرورت پيشگيري و مديريت بحران آتش در مزارع كشاورزي مطلع شد:  

کارشناس کشاورزی در گفتگو با خبرنگارما اظهار داشت: هر سال آتش سوزی خسارات مالی فراوانی به قسمت وسیعی ازمزارع کشاورزان و اقتصاد جامعه وارد می آورد،وباعث تخریب محیط زیست میشود.

مسعود سرمست با اشاره به اینکه خسارت به مزارع كشاورزي خود بحراني است كه نياز به توجه مديريت بحران شهرستان را دارد، تاکید کرد: باید جهاد کشاورزی و اداره محیط زیست شهرستان  جهت بالابردن فرهنگ عمومی مردم مخصوصا” کشاورزان نسبت به خطرات جدی این نوع فعالیتها اطلاع رسانی کنند.

وی با بیان اینکه طی چند سال اخیرمهار آتش سوزی در اراضی کشاورزی شهرستان با کمبود ماشينهاي آتشنشاني و نيروي متخصص اطفاء حريق روبرو شده است، یادآور شد: تجهیز امکانات آتش نشانی هم موضوعی است که باید مورد توجه مسئولین قرار گیرد تا در موقع لزوم بتوانیم سرعت مهار آتش را به حداقل برسانیم.

این کارشناس کشاورزی پیشنهاد کرد: به منظور توجه عميق تر کشاورزان به حوادث آتش سوزی ، هرسال قبل از برداشت غلات یک روز مشخص به عنوان زنگ خطر کشاورزی در نظر گرفته شود.

وی همچنین متذکر شد: مسئولين شهرستان ضمن توجه ويژه دراين فرجه زماني كوتاه تا برداشت محصول غلات كاملا مدبرانه و با تلاش و جديت و احساس مسئوليت اسلامي جلوي اين فاجعه كه ميتواند داشته ها و دسترنج يكساله كشاورزان را نيست و فنا نمايد،با درايت خود اقدامات پيشگيرانه را انجام نمايند.

خبرنگار ما در ادامه کنکاش خود،به سراغ فرماندار سرپل ذهاب رفته ، و اقدامات لازم در زمینه جلوگیری از آتش سوزی در مزارع کشاورزی و مهار آتش در موقع حادثه مورد پیگیری قرار داد:

فرماندار شهرستان در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه پیش بینی می شود سطح اراضی کشاورزی شهرستان در سال زراعی جاری عملکرد مطلوبی داشته باشد ،اظهار داشت:همزمان با برداشت محصول،(گندم و جو و ...) اطلاع ‌رسانی کافی از طریق کارگاه‌های آموزشی برای کشاورزان و کمباین‌داران صورت گرفته و ضرورت رعایت اصول فنی و حفاظتی به آنها گوشزد شده است، اما با این حال هر سال شاهد بی احتیاطی کشاورزان و در نتیجه وارد شدن خسارت به این قشر و همچنین اقتصاد شهرستان می شویم.

جهانبخش حیدری  یادآورشد: علاوه بر اطلاع‌ رسانی به کشاورزان، با نيروهاي متعهد و هميشه در صحنه ي  هلال احمر و امداد گران افتخاري و همچنين نيرو هاي مخلص بسيج نیز هماهنگی لازم انجام شده تا در مواقع ضرورت از همکاری آنها برای اطفای حریق استفاده کنیم و تا به امروز نیز اگر همکاری آنها نبود، میزان خسارت بسیار بیشتر از میزان کنونی خواهد بود.

وی تاکید کرد: مديريت بحران و بخشداري شهرستان درآگاهي بخشي و اعلام هشدارو آماده باش به شوراهاي روستايي و تشريح ساز و كار پيشگيري از اين حوادث نقشی موثری دارد.

وی در پایان بابیان اینکه پددیه خشکسالی و افزایش دما از عوامل تشدید تخریب محیط زیست می باشد، گفت: برای جلوگیری از آتش سوزی در مزارع گندم و عرصه های جنگلی و مراتع شهرستان نهایت همکاری کشاورزان را نیز می طلبد.

انتهای پیام/ب