پربازدیدترین ها

سرویس: اجتماعی کد خبر: 195747 ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۸

میزگرد فرهنگی؛

اوقات فراغت بستری مناسب برای بروز خلاقیت و نوآوری است / لزوم برنامه ریزی مناسب برای بهره وری حداکثری از ظرفیت اوقات فراغت

بازی دراز 1404 : اوقات فراغت تضمین کننده سلامت و بهداشت روانی انسان و بستری مناسب برای بروز خلاقیت ها و نوآوری هاست که لازم است برنامه ریزی مناسبی برای بهره وری حداکثری از این ظرفیت عظیم انجام گیرد.

اوقات فراغت بستری مناسب برای بروز خلاقیت و نوآوری است / لزوم برنامه ریزی مناسب برای بهره وری حداکثری از ظرفیت اوقات فراغت

به گزارش بازی دراز، پس از گذراندن اوقات تحصیلی و مطالعه مستمر و بی وقفه و فشار ذهنی و روانی ناشی از گذراندن آزمون ها و امتحانات اوقات تابستان فرا می رسند. تعطیلات تابستانی در تأمین بخشی از نیازهای جسمی و روانی نوجوانان و جوانان مؤثر است و برای آنها بسیار خوشایند و لذت بخش می باشد.

 

اوقات فراغت تضمین کننده سلامت و بهداشت روانی انسان است. اشتغال مستمر و بدون وقفه فکری و عملی موجب خستگی جسمی و ذهنی شده به گونه ای که فرد نشاط و سرزندگی خود را از دست خواهد داد و در مواقعی زمینه را برای بروز بسیاری از اختلالات روانی فراهم می سازد.

 

لذا برخورداری از یک برنامه جامع و پیش بینی فرصتی آزاد و فارغ از کار ، اولین و مهم ترین گام در پیشگیری از آسیب های ذهنی و حفظ بهداشت روانی به شمار می رود.

گذران اوقات فراغت، مجموعه فعالیت هایی است که شخص به میل خود، خواه برای استراحت، خواه تفریح، خواه درجهت گسترش اطلاعات یا مشارکت آزاد اجتماعی و یا بروز خلاقیت و توانایی، در زمان فارغ از التحصیل یا تعهدات شغلی ، خانوادگی و اجتماعی برعهده می گیرد.

 

اما آنچه که مهم است ، چگونگی گذراندن اوقات فراغت می باشد . به همین منظور میزگردی را تشکیل داده و با تنی چند از کارشناسان حوزه نوجوانان و جوانان در زمینه های مختلف گفتگو کرده ایم.

 

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سرپل زهاب با اشاره به سطوح ارزشی فعالیتهای اوقات فراغت اظهار داشت: فعالیت های فراغتی از سطوح مختلف ارزشی از نظر نوع انگیزه و پاسخ گویی به نیازهای فرد برخوردار است.

مرزبان بساطی اذعان کرد: گذران فراغت در مراتب عالی سبب خلاقیت علمی، هنری و اعتلای ارزش های اخلاقی و خدمات اجتماعی می شود و در سطح دیگر می تواند به رفع خستگی ، کسب لذت و آسایش و تأمین سلا مت جسمی و روحی کمک نماید.

 

وی خاطر نشان شد: درعین حال گذران فراغت می تواند با نوعی آسیب های فردی و اجتماعی مثل روی آوردن به مواد مخدر، بزهکاری و ستیزه جویی همراه گردد که جلوگیری از این رویدادهای نابهنجار اجتماعی تنها با مدیریت والدین و ایجاد بستری مناسب جهت پر کردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان به شکلی صحیح و اصولی امکانپذیر خواهد بود.

 

رئیس اداره ورزش و جوانان نیز درادامه گفت: همان‌طور که می‌دانیم یکی از مسائل جوانان چگونگی گذران اوقات فراغتشان می‌باشد لذا اگر برای گذراندن وقت آزاد جوانان هیچ امکانات و برنامه‌ای موجود نباشد فعالیت های مسئولین جهت شکوفا ساختن استعدادهای آنان ، سلامت جسم و روان و کسب مهارت های گوناگون و ... به هدر خواهد رفت.

علی علیکرمی خاطر نشان شد: اوقاعت فراغت برای همه وجود دارد ولی آنچه حائز اهمیت است شیوه گذراندن این اوقات است و اگر نوجوان و جوان به انحراف کشیده شود ، عامل مخرب و تضعیف کننده فرد و اجتماع  خواهد شد بنابراین چنانچه در برنامه ریزی برای گذران اوقات آزاد تدابیر لازم اتخاذ شود مانع از اتلاف وقت نوجوانان و جوانان می شود.

 

وی درادامه افزود: نداشتن امکانات سالم تفریحی، عدم آگاهی، نداشتن برنامه صحیح و اصولی سبب انحراف نوجوانان و جوانان و کشیده شدن آنان به سوی تفریحات ناسالم می شود.

 

رئیس اداره فنی و حرفه ای شهرستان سرپل زهاب نیز اظهارداشت: از جمله عوامل و متغیرهای مؤثر در گذراندن اوقات فراغت می توان به متغیرهای اجتماعی و فرهنگی ، متغیرهای اقتصادی ، متغیرهای فردی و شخصی ، متغیرهای خانوادگی ، عوامل محیطی و عوامل مدیریتی اشاره کرد.

 

جواد شامحمدی درادامه افزود: امروزه بسیاری از جامعه شناسان و حتی اقتصاددانان بر این باورند که تحول جوامع انسانی به سوی تمدن فراغت می باشد و تمدن فراغت چیزی جز افزایش تولیدات ، شکوفایی اقتصاد و افزایش درآمد سرانه نیست و حتی عده ای از این هم فراتر رفته و یک نوع اخلاق مبتنی بر خوشبختی را زاییده فراغت می دانند.

وی یادآور شد: یکی از ابزارهای مهم و غیر قابل انکار در غنی سازی اوقات فراغت همگان ، مطالعه است چرا که مطالعه یک کتاب و یا سرگذشت انسان ها می تواند به زندگی معنا و هدف ببخشد و دیدگاه تازه ای به او بدهد.

 

شامحمدی اذعان کرد: فواید مطالعه و کتابخوانی برای نوجوانان و جوانان برکسی پوشیده نیست و باید از مهارت های لازم جهت مطالعه و انگیزه کافی برای دستیابی به سطح مطلوب در این امر برخوردار باشند.

 

امید است با راه اندازی امور تربیتی و همت والای مسئولان و طی نمودن اوقات فراغت دانش آموزان ، نوجوانان و جوانان به بهترین شکل ممکن شاهد رشد و شکوفایی استعدادها، هویت اسلامی و ایرانی و پرورش روحیه خلاق و بانشاط آنان در کشور باشیم.

 

شهرستان سرپل زهاب درغرب استان کرمانشاه دارای جمعیتی بالغ بر 90 هزار نفر و 48 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق می باشد.

 

انتهای پیام/ ق