پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 196869 ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲

فرماندار شهرستان سرپل زهاب:

توسعه کشاورزی ، بازارچه مرزی تیله کوه و صنعت گردشگری سه عامل پیشرفت و اشتغالزایی در شهرستان است

بازی دراز 1404:فرماندار شهرستان سرپل زهاب فعالیت در حوزه های کشاورزی ، گردشگری و بازارچه مرزی تیله کوه را سه عامل مهم در اشتغالزایی منطقه دانست.

توسعه کشاورزی ، بازارچه مرزی تیله کوه و صنعت گردشگری سه عامل پیشرفت و اشتغالزایی در شهرستان است

به گزارش بازی دراز، جهانبخش حیدری در گفتگو با خبرنگار ما گفت: شهرستان سرپل زهاب در زمینه اشتغالزایی در چند حوزه دارای بسترهای مناسبی است که بخش کشاورزی یکی از آن زمینه ها می باشد.

 

وی با اشاره به اینکه سرپل زهاب دارای 44 هزارهکتار زمین کشاورزی است، اذعان کرد: این شهرستان با دارا بودن 44 هزارهکتار زمین کشاورزی که 16 هزار هکتار آن آبی و 28 هزار هکتار دیگر دیم می باشد ، بستر مناسبی جهت فعالیت در این زمینه را دارد.

 

حیدری درادامه افزود: مهمترین بحث در حوزه کشاورزی تبدیل اراضی دیم به آبی می باشد که آینده کشاورزی را از جهت تولید به رونق برساند لذا با وجود ظرفیتهایی همچون طرح سامانه گرمسیری و سد هواسان برابر با پیش بینی های به عمل آمده 20 هزار هکتار از اراضی شهرستان تحت آبیاری این منابع جدید آب قرار خواهد گرفت و این مهم یک نحول بزرگ در کشاورزی می باشد.

وی خاطر نشان شد: اجرای شبکه یک و دو ، سه و چهار به عنوان شبکه های پایین دست می تواند در توزیع دقیق آب به مزارع بسیار تأثیرگذار باشد که این شبکه ها به ترتیب در دستور کار آب منطقه ای و اداره جهاد کشاورزی براساس طرح سامانه گرمسیری و سد هواسان قرار گرفته است.

 

حیدری اظهار داشت: یکی دیگر از فعالیتهای خوب درعرصه کشاورزی که به عنوان سیاست راهبردی اجرا می شود ، توسعه سیستم های آبیاری نوین است که در این راستا نزدیک به 4 هزار هکتار از این طریق تحت تجهیزات نوین آبیاری قرار گرفته که می تواند یکی از بسترهای خوب در مدیریت منابع آبی با هدف بهینه سازی دنبال شود.

 

وی با اشاره به اینکه آب مبنای توسعه کشاورزی است ، افزود: با توجه یه اینکه منابع آبی هر منطقه مبنای توسعه کشاورزی در آن منطقه به شمار می آید لذا در پی آن ، تقویت و تولید افزایش یافته که نتیجتاً به اشتغالزایی منجر خواهد شد.

 

فرماندار شهرستان سرپل زهاب توسعه باغات شهرستان را یکی دیگر از زمینه های پیشرفت عنوان و تصریح کرد: توسعه باغات شهرستان با کشت غالب انگور یاقوتی و گوجه سبز از جمله پیشرفتهای موجود در عرصه کشاورزی است.

 

حیدری با اشاره به اینکه هزار و 730 هکتار باغ درسطح شهرستان سرپل زهاب به ثمر رسیده است ، گفت: تاکنون هزار و 730 هکتار باغ درسطح شهرستان به ثمر رسیده است که بیش از 900 هکتار آن تحت کشت انگور یاقوتی می باشد لذا می توان در بخش باغات به نقطه قابل ارتقایی در این حوزه دست یافت.

وی بر ارتقاء حوزه کشاورزی تأکید و خاطر نشان شد: با توسعه بخش کشاورزی ، درآمدهای کشاورزان افزایش یافته و در سالهای آتی براساس ظرفیتهای جدید منابع آب به توسعه بیشتر باغات نیاز خواهیم داشت لذا مسئولین اداره جهاد کشاورزی ملزم به ارتقاء در این عرصه خواهند بود.

 

حیدری در ادامه با اشاره به کشت کارشناسی و علمی محصولات در سطح شهرستان سرپل زهاب گفت: با پیش بینی های به عمل آمده سطح زیر کشت باغات شهرستان به هزار و 300 هکتار خواهد رسید بنابراین هر چه کشاورزان شهرستان به سمت کشت علمی محصولات پیش روند ، ضمن کاهش هزینه ها ، افزایش راندمان تولید ، عملکرد و قابلیت آب و خاک حاصل خواهد شد.

 

وی همچنین اذعان کرد: در کنار بخش کشاورزی ، صنایع تبدیلی می تواند به عنوان سازوکار خوبی لحاظ شود و این مهم از نگاه سرمایه گذاری سبب رسیدن به موقعیت مناسب تجاری شده که استاندار کرمانشاه نیز در جلسات متعدد برآن تأکید بسیار داشت تا با روی کارآمدن بخش خصوصی با مشخص شدن نقشه راه در حوزه کشاورزی به توسعه و پیشرفت روزافزون دست یابیم.

 

حیدری یکی دیگر از ظرفیتهای خوب اشتغالزایی در منطقه را بازارچه مرزی تیله کوه خواند و افزود: با توجه به فعالیت یک ماهه این بازارچه جهت ساختارمند شدن آن ، طی سال گذشته 50 هزارهکتار از اراضی منطقه به تملک دولت درآمده که در این راستا بخشی از آن دراختیار پیمانکار قرار گرفته است تا با احداث زیرساختهای آن ، بسترهای مناسب جهت فعالیتهای تجاری بازارچه مرزی مهیا گردد.

فرماندار شهرستان سرپل زهاب با تأکید بر تمرکز و برنامه ریزیهای مدون در بازارچه مرزی تیله کوه ، گفت: بازارچه مرزی تیله کوه می تواند یکی از افقهای بسیار ارزشمند در آینده شهرستان به شمار آید و چه بسا درآینده شاهذ صادرات از این مرز خواهیم بود که تحقق آن نیازمند همکاری و همیاری مردم منطقه می باشد.

 

حیدری حضور و مشارکت مردم شهرستان سرپل زهاب به ویژه روستائیان را در بازارچه مرزی تیله کوه حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: مهمترین سیاست ما در اداره بازارچه ، استفاده از مرزنشینان و خصوصاً روستاییان در جهت ارتقای آن می باشد و در فاز دیگر نیز ایجاد رونق در بازار شهرستان به عنوان یکی از نیازهای شهرستان دنبال خواهد شد لذا این مهم تنها با همکاری و همیاری بازرگانان و مردم تحقق می یابد و جهت نیل به این هدف طبیعتاً همچون سایر شهرستانهایی که دارای بازارچه مرزی هستند بازار شهرستان نیز رونق خواهد گرفت و در این زمینه شهرداری سرپل زهاب اقدام به ایجاد مجتمع های تجاری ، رفاهی و اداری نموده است.

 

وی با اشاره به برنامه های در دست اجرا گفت: برنامه ها به گونه ای تنظیم شده که بازارچه مرزی تیله کوه به یک معبر رسمی و دارای تمامی سامانه های لازم در حوزه صادرات و واردات تبدیل گردد که تحقق آن تنها با همراهی و همکاری مردم در این عرصه صورت خواهد پذیرفت.

حیدری در ادامه به تقویت و رونق بخشیدن به صنعت گردشگری اشاره و اذعان کرد: با توجه به اینکه شهرستان سرپل زهاب دارای 224 اثر تاریخی است که از این تعداد 146 اثر آن به ثبت ملی رسیده است لذا می تواند بستر مناسبی در جهت جذب گردشگر باشد که امیدواریم اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان در این زمینه بصورت جدی پای کار آمده و اقدامات لازم را انجام دهد.

 

وی در پایان ضمن اشاره به منابع دیگری همچون صنعت در شطح شهرستان خاطر نشان شد: صنعت شهرستان می تواند یکی از زمینه های لازم را جهت حضور سرمایه گذاران و صاحبان حرفه و فن به وجود آورد که این مهم در عرصه صنایع تبدیلی بسیار کاربرد خواهد داشت.

 

شهرستان سرپل زهاب درغرب استان کرمانشاه دارای جمعیتی بالغ بر 90 هزار نفر و 48 کیلومتر مرز مشترک با کشورعراق می باشد.

 

انتهای پیام / ق