پربازدیدترین ها

سرویس: فرهنگی کد خبر: 196963 ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲

تولید 10 برابر نرخ جهانی تولیدزباله درسرپل زهاب ومشکلات دفع آن ؛

از روش سنتی دفع زباله تا اعتراض مردمی که در نزدیکی مکان دفع زباله های شهر سکونت دارند / تحقق وعده مسئولین شهرداری برای دفع مکانیزه زباله ها در انتظار تامین اعتبار

بازی دراز 1404 : درشهرستان سرپل زهاب 10 برابر نرخ جهانی زباله تولید می شود که مشکلاتی چون روش سنتی دفع آن وعدم وجود مکانی مناسبب سبب اعتراض مردم همسایه این زباله هاشده است وباید دید که آیا اعتبارلازم برای مکانیزه کردن دفع زباله تامین خواهدشد.

 از روش سنتی دفع زباله تا اعتراض مردمی که در نزدیکی مکان دفع زباله های شهر سکونت دارند / تحقق وعده مسئولین شهرداری برای دفع مکانیزه زباله ها در انتظار تامین اعتبار

به گزارش بازی دراز، مهمترین نقش بهداشت، تأمین سلامت جسمی و روانی افراد جامعه می‌باشد. تولید زباله و نحوه دفع آن از زمانی مورد توجه قرار گرفت که انسان‌ها به صورت اجتماعات به هم پیوسته در یک مکان، زندگی مشترک خود را آغاز نموده و در معرض خطرات و اثرات آن قرار گرفتند.

 

رشد سریع جمعیت، افزایش مصرف، تغییرات به وجود آمده در شیوه زیست و الگوی مصرف افراد از ویژگی‌های پیشرفت همه جانبه در سنوات گذشته می‌باشد که سبب افزایش روزافزون تولید زباله در مناطق مختلف شده است.

 

شهرستان سرپل زهاب با جمعیتی قریب به 90 هزارنفر روزانه 70 تن زباله شهری و روستایی تولید می کند و به عنوان شهری که 10 برابر بیشتر از نرخ جهانی تولید زباله دارد ، شناخته می شود.

درگذشته زباله های شهرستان سرپل زهاب در محل روستای آب باریک و در جوار روستای فتحی افشار دفع می شد اما به دلیل اینکه این محل در محدوده مرزی شهرستان گیلانغرب قرارداشت لذا در پی اعتراض مسئولین این شهرستان ، محل دیگری برای دفع زباله های شهرستان سرپل زهاب مد نظر قرار گرفت که خود خالی از مشکل و ایراد نیست.

 

محدوده روستاهای کل داوود و انزل جایگاه جدید دفع زباله های شهرستان سرپل زهاب می باشد که علاوه بر آلودگی روستاهای فوق ، بیماریهای پوستی بسیاری را به وجود آورده است.

 

در پی اعتراضات اهالی روستاهای کل داوود و انزل به سراغ رئیس شورای بخش مرکزی شهرستان سرپل زهاب رفتیم:

 

علی رستمی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: اصول بهداشت و بهسازی محیط ، در هر مکان ایجاب می‌کند که زباله‌های تولید شده در حداقل زمان ، دور از منازل و محیط زندگی انسان‌ها باشد و در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به دفع اصولی و بهداشتی آن اقدام گردد.

 

وی اذعان کرد: از مشکلات زیست محیطی دفع زباله درشهرستان سرپل زهاب می توان به نزدیکی مکان دفع به مناطق مسکونی شهری و روستایی ، نداشتن فنس و حریم برای محل های دفع زباله و سوزاندن زباله توسط افراد اشاره کرد.

اما صحبتهای رئیس اداره محیط زیست شهرستان سرپل زهاب:  

 

شهرام مظفری زاده اظهارداشت: برای حل این مشکل بارها جلسات و بازدیدهای میدانی توسط کارشناسان محیط زیست ، شبکه بهداشت و درمان ، منابع طبیعی ، امور آب و شهرداری صورت پذیرفته است و از آنجایی که شهرستان سرپل زهاب در سطح وسیعی قرار دارد لذا بایستی مکان یابی دقیق جهت دفع زباله های شهری و روستایی صورت پذیرد.

 

وی درادامه افزود: شهرداری سرپل زهاب طی جلسات صورت پذیرفته ، قول مساعد داد تا به محض خالی نمودن زباله ها ، ضدعفونی آنها انجام گرفته و سریعاً معدوم گردند.

مظفری زاده با توجه به اینکه محل سابق دفع زباله های شهری و روستایی شهرستان سرپل زهاب در محدوده مرز بین شهرستان گیلانغرب و سرپل زهاب واقع شده بود، اذعان کرد: دفع زباله های شهرستان سرپل زهاب در محل روستای آب باریک و همجوار با فتحی افشار با مخالفتهای شدید دادستان شهرستان گیلانغرب مواجه شد بنا براین مسئولین شهرستان سرپل زهاب در صدد هستیم تا هر چه سریعتر مکان جدیدی را جهت دفع زباله ها احداث نماییم چرا که بزرگترین مشکل ، علاوه بر آلودگی زیست محیطی و حواشی آن ، احتمال ورود شیرابه های زباله به آب های زیر زمینی می باشد.

درادامه به سراغ مسئولین شهرداری رفتیم:

 

یکی از اعضای شورای شهر سرپل زهاب با بیان اینکه دفع زباله ها در محدوده روستاهای کل داوود و انزل بصورت غیرمترقبه صورت پذیرفت ، گفت: در پی حکم قضایی تعدادی از کشاورزان جهت بستن مسیر تردد ماشینهای حمل زباله ، بطور ناگهانی مجبور به دفع زباله ها در محل دیگری شدیم.

 

علی محمد بیگمرادی افزود: با برگزاری جلسات متعدد بر آن شدیم تا دفع زباله ها را از روش سنتی به روش مکانیزاسیون درآوریم و به همین منظور با دو تن از پیمانکاران در این عرصه گفتگوهایی صورت پذیرفته است.

 

وی با اعلام احداث محل جدید دفع زباله ها به روش مکانیزاسیون در آینده نزدیک اظهار داشت: محل جدید دفع زباله های شهری و روستایی شهرستان تعیین و اقدامات اولیه آن صورت پذیرفته است لذا پس از اعمال اعتبار در نظر گرفته شده برای آن ، سریعاً در دستور کار قرار خواهد گرفت.

 

 

بیگمرادی با اشاره به دفع زباله ها بصورت مکانیزاسیون طی دو روز آینده گفت: تا زمانیکه مکان جدید دفع زباله ها به شکل مکانیزاسیون آماده بهره برداری شود ، زباله های شهرستان را به مرکز زباله سوزی شهرستان قصرشیرین انتقال خواهیم داد.

وی درپایان از شهروندان سرپل زهابی خواست تا هر گونه انتقاد ، پیشنهاد و یا نقطه نظری دارند با روابط عمومی شهرداری سرپل زهاب به شماره های 2222442 و 2222462 تماس حاصل فرمایند تا در اسرع وقت به آن رسیدگی گردد.

 

اما آنچه که مسلم است در مراحل نگهداری وجمع آوری زباله ، نقش آموزش وهمکاری متقابل بین تولید کنندگان زباله و پرسنل خدمات شهری در افزایش راندمان عملیات بسیارمؤثراست.

 

امروزه با توجه به تراکم جمعیت و توسعه روز افزون جوامع انسانی به مراتب تولید زباله و انباشته شدن آن رو به افزایش رفته است لذا جهت کاهش حداقلی آلودگی ناشی از انباشته شدن زباله ها و استفاده بهینه می توان نسبت به احداث کارخانجات تولید کمپوست اقدام کرد.

تولید کنندگان زباله باید آگاهی کافی ازاینکه زباله ها را در ظروف مناسب از لحاظ جنس و ظرفیت (حجم) و زمان تحویل به کارگران خدمات شهرداری داشته باشند.

 

درهنگام نگهداری زباله ها در منازل و محل تولید از ظروف پلاستیکی درب دار یا فلزی ضد زنگ و نیز استفاده از کیسه پلاستیکی زباله برای حفظ نظافت محیط زیست استفاده شود لذا بهترین روش جمع آوری زباله ها بطور روزانه است که در کنترل وجلوگیری از رشد و پرورش حشرات موزی مؤثر می باشد و بهترین زمان جمع آوری درساعاتی از شبانه روز است که شهر خلوت بوده و ترافیکی وجود ندارد.

 

شهرستان سرپل زهاب درغرب استان کرمانشاه دارای جمعیتی بالغ بر 90 هزارنفر و 48 کیلومتر مرز مشترک با کشورعراق می باشد.

 

 

انتهای پیام / ق