پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 197311 ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۹

نیاز جاده های مواصلاتی شهرستان به پایگاههای امداونجات ؛

از لزوم تسریع حضور درصحنه حادثه تا آمادگی نیروها برای اقدام به موقع/ وقتی زمان بعنوان مهمترین عامل در نجات جان حادثه دیدگان باوجودپایگاههای امدادجاده ای به حداقل می رسد

بازی دراز 1404 : با توجه به وقوع حوادث جاده‌ای و ضرورت ایجاد پایگاه امداد و نجات جاده ای ، این مهم یکی از مهمترین مؤلفه هایی است که توجه خاص مسئولین را می طلبد چرا که رابطه مستقیمی با حیات مصدومان دارد.

از لزوم تسریع حضور درصحنه حادثه تا آمادگی نیروها برای اقدام به موقع/ وقتی زمان بعنوان مهمترین عامل در نجات جان حادثه دیدگان باوجودپایگاههای امدادجاده ای به حداقل می رسد

به گزارش بازی دراز، در سالهای اخیر نياز حياتی مسافرين جاده‌های صعب العبور كشور، مسئولین جمعیت هلال احمر را به ایجاد پايگاه‌های امداد و نجات جاد ه‌ای ترغیب کرد.

 

 و نباید فراموش کرد که پایگاه‌های امداد و نجات جاده ای بین شهری جمعیت هلال احمر علاوه بر آنکه در کاهش تلفات و خسارات جانی انسان در حوادث جاده ای مؤثر است بلکه با حضور در صحنه حوادث و سوانح غیرجاده ای نیز در جهت نجات مصدومین وآسیب دیدگان تلاش می نماید.

 

شهرستان سرپل‌ زهاب یکی از شهرستانهای استان است که نقاط حادثه خیز بسیاری خصوصاً در محور مواصلاتی سرپل‌زهاب به دالاهو دارد و سالانه شاهد حوادث و تصادفات جاده‌ای مرگباری است.

این شهرستان با توجه به وضعیت جغرافیایی خود هم به لحاظ وقوع حوادث طبیعی و غیرطبیعی مستعد بوده و هم به لحاظ قرارگرفتن در مسیر ترانزیتی تهران – بغداد و حجم ترافیکی سنگین کامیون‌های حمل بار در این مسیر و همچنین اعزام کاروان‌های راهیان نور و زیارتی عتبات عالیات و با عنایت به عدم وجود زیرساخت‌های مناسب حمل ونقل جاده‌ای همواره در معرض خطرات احتمالی ناشی از تصادفات جاده ای است لذا نیاز به ایجاد یک پایگاه امداد جاده‌ای تمام وقت یک امر ضروری به نظر می‌رسد.

 

در حالیکه شهرستان سرپل زهاب به عنوان یکی از مقصدهای اصلی و مهم گردشگری غرب کشور محسوب می شود، این شهرستان هنوز پایگاه امدادرسانی جاده ای دائمی ندارد.

متأسفانه به دلیل عدم وجود پایگاه امداد جاده‌ای، زمان بیشتری جهت رسیدن نیروهای امداد و نجات سر صحنه  تصادف نیاز است و این مهم سبب می شود که جان مصدومین در معرض خطر بیشتری قرار گرفته و منجر به فوت مصدوم یا مصدومین گردد.

 

با توجه به کمبود آمبولانس در شهرستان احداث این پایگاه جادهدر زمینه خدمات‌دهی برای مسافران امری ضروری است.

 

 گفتنی است براساس استاندارهای جمعیت هلال‌احمر در هر مسافت 35 تا 40 کیلومتر احداث یک پایگاه امداد جاده‌ای نیاز است و قطعاً با تحقق این استاندارد و حضور به موقع جمعیت هلال‌احمر برای رسیدگی به حوادث در جاده‌ها، شاهد تلفات کمتری در تصادفات جاده ای خواهیم بود.

 

به همین منظور به سراغ رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان سرپل زهاب رفته و گفتگویی را در این باب ترتیب داده ایم:

محمد مردانی با اشاره به رسالت نیروهای امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: جمعیت هلال احمر یک نهاد برخواسته از حس نوع دوستی است که هدف اصلی آن کمک به حادثه دیدگان حوادثی چون سیل ، زلزله ، حوادث جاده ای و کوهستان می باشد و این نهاد ، تنها در بحث سوانح آتش سوزی به عنوان پشتیبان کننده عمل می کند.

 

وی اذعان کرد: این شرح وظایف و طیف خدمات دهی جمعیت هلال احمر نشان دهنده تقسیم بندی و سازمان یافتگی نیروهای هلال احمر می باشد.

 

مردانی در ادامه افزود: بر اساس زمان کاری ، جمعیت هلال احمر تا ساعت 14:30 بصورت آماده باش کامل در محل کار ، آماده خدمت رسانی هستند و پس از پایان ساعت اداری ، چنانچه فراخوان شوند ، آماده ارائه خدمات امداد رسانی می باشند.

 

وی نیاز به فراگیری دانش اطلاع رسانی در جامعه را در خصوص حوادثی که رخ می دهند ، الزامی خواند و گفت: چنانچه مردم جامعه از دانش کافی درباره تشریح حوادثی که رخ می دهند ، برخوردار باشند ، کمک شایانی به نیروهای اورژانس و امداد و نجات جمعیت هلال احمر و در نتیجه مصدوم و مصدومان خواهد شد.

رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان سرپل زهاب خاطر نشان شد: با توجه به حادثه خیز بودن نقاط بسیاری دراین شهرستان ، نیاز به وجود یک پایگاه امداد و نجات جاده ای بصورت دائم احساس می شود.

 

مردانی اظهار داشت: چنانچه یک پایگاه ثابت در سطح شهرستان ایجاد گردد ، دامنه خدمت رسانی به حادثه دیدگان گسترش یافته و رسالت امدادرسانی که مهمترین و اصلیترین هدف جمعیت هلال احمر می باشد ، بخوبی نمود خواهد یافت.

وی افزود: درحال حاضر جمعیت هلال احمر شهرستان سرپل زهاب دارای 4 ست نجات کوهستان و 6 نیروی کارآزموده می باشد و از آنجایی که دامنه حوادث در سطح این شهرستان بنا بر وجود نقاط حادثه خیز و در بسیاری از موارد عدم رعایت قوانین و مقررات رانندگی صورت می پذیرد لذا به تعداد آمبولانسهای بیشتری نیاز داریم.

 

مردانی در ادامه یادآور شد: جمعیت هلال احمر شهرستان سرپل زهاب دارای 3 پرسنل ، 28 نجات گر ، 2 نفر ایثار و بیش از 300 نفر امدادگر اعم از دانش آموز، دانشگاهیان ، طلاب و آزاد می باشد که براساس نوع مأموریت و فراخوان از نیروهای این جمعیت بهره گرفته می شود لذا دقت در اطلاع دهی از نوع حادثه ، کمک شایانی خواهد بود چرا که فراخوان هر یک نیروهای جمعیت هلال احمر و متخصص به واسطه اینکه ممکن است در جای دیگری حادثه ای دیگر رخ دهد ، بسیار حائز اهمیت است.

وی درادامه تصریح کرد: هم اکنون در 45 روستا از توابع شهرستان سرپل زهاب و در کانونهای روستایی یک نفر به عنوان مسئول کانون و عضو جمعیت هلال احمر مشغول به فعالیت می باشد و در امر حوادثی همچون زلزله ، سیل و برق گرفتگی درسطح روستا خدمات رسانی و در صدر آن ، اطلاع رسانی تخصصی به نیروهای ما را خواهد داشت.

 

مردانی همچنین تعداد مأموریتهای صورت گرفته را از ابتدای سال 95 تاکنون ، 4 مأموریت خواند و گفت: در راستای ارائه آموزشهای لازم و به منظور کاهش تلفات و پیشگیری از وخیم تر شدن وضعیت مصدوم یا مصدومان در هر حادثه ای ، همزمان با و هرساله در 8 آذر ، هفته کاهش بلایای طبیعی و هفته هلال احمر اقدام به برگزاری کلاسهای آموزشی در سطح مدارس شهرستان نموده و در این راستا آموزش و پرورش شهرستان همکاری و مساعدت لازم را با این جمعیت داشته است.

 

گفتنی است جمعیت هلال احمر شهرستان سرپل زهاب تنها مرکزی است که در سطح استان کرمانشاه دارای مقام اول تا سوم می باشد.

 

شهرستان سرپل زهاب در غرب استان کرمانشاه دارای جمعیتی بالغ بر 90 هزارنفر و 48 کیلومتر مرز مشترک با کشورعراق و 310  کیلومتر راه اصلی و فرعی می با شد.

 

 

انتهای پیام / ق