پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 198334 ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۱

نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس:

دولت تعهدات خود به FAFT را شفاف سازی کند/ پای منافع ملی و اطلاعات بانکی همه ملت درمیان است

نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گفت: دولت باید در خصوص تعهدات خود به FAFT برای مردم شفاف سازی کند چرا که پای اطلاعات بانکی تک تک مردم و در نتیجه منافع ملی کشور در میان است.

دولت تعهدات خود به FAFT را شفاف سازی کند/ پای منافع ملی و اطلاعات بانکی همه ملت درمیان است

به گزارش بازی دراز، فرهاد تجری در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص تعهدات جمهوری اسلامی در مقابل کارگروه اقدام مالی مبارزه باپولشویی FATF اظهار داشت: متاسفانه امروز شاهد عدم همکاری کشورهای غربی با جمهوری اسلامی در بخش های مختلف از جمله در حوزه بانکی و پولی هستیم و این بخش ها تحت شعاع بهانه جویی ها و تحریم های دنیایی غرب قرار گرفته است.

 

وی به مدت تعلیق شده محدودیتهای کارگروه FATF اشاره کرد وافزود: پس از رایزنی های مقامات دولت ایران با غرب چندی پیش اعلام شده است کارگروه اقدام مالی به مدت 12ماه محدودیت های خود را علیه ایران به تعلیق درخواهد آورد اما دولت باید در خصوص تعهدات خود به FAFT شفاف سازی کند چرا که شروط این کارگروه مالی در بسیاری از موارد غیر قابل پذیرش است.

 

نماینده مردم سرپل ذهاب، قصرشیرین و گیلان غرب بابیان اینکه تحریم های کشورهای غربی باعث شده است اراده مردم ایران در راستای حمایت و تصمیم گیری های مسئولین مصمم تر و جدی تر شود افزود: انتظار می رود کشورهای غربی رفتاری عاقلانه تر و هوشمندانه و واقع بینانه در این خصوص مخصوصا بعد از تعهدات خود در برجام داشته باشند چرا که افکار عمومی و مقامات ایران معتقد هستند غرب برابر آنچکه امضا کرده است بدعهدی می کند.

 

این نماینده مجلس بر ضرورت شفاف سازی دولت در قبال تعهداد خود به کارگروه اقدام مالی (FAFT) تاکید کرد و یاد آور شد: به عنوان نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتظار داریم دولت  تعهداتی که در تفاهم نامه با کارگروه اقدام مالی FATF صورت گرفته است را باید  و در عرصه جهانی و داخلی  در خصوص آن شفاف سازی کند.

 

وی گفت: باید این تعهدات به شکل یک تعهد و حقی ایجاد شده برای مردم تلقی شود تا کشورهای غربی به بهانه های مختلف زیر این تعهدات شانه خالی نکنند.

 

تجری با بیان اینکه توافق باکارگروه FATF با منافع تک تک ایرانیان درگیر است و حسابهای همه مردم کنترل می شود ابراز داشت: پولشویی هم مانند سایر موارد یک جرم است، به نحوی  که اگر متخلفین متوجه محدودیت شوند دنبال روش های جدید می روند که در این راستا دستگاه های قضایی و اجرایی درمقاطع مختلف نیاز به شیوه و دستورالعمل های جدید دارند به نحوی که مانع از شکل گیری فساد و پولشویی باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر کشورهای غربی با جمهوری اسلامی همکاری کنند و مبادلات بانکی از مجرا و مسیر صحیح و قانونی و رسمی انجام گیرد، قاعدتا امکان رصد هرگونه نقل و انتقال و منشا و مبدا پول مشخص است و این موضوع از روشهای چمدانی و روشهای که نهایتا امری خلاف قانون و منتهی به شکل گیری فساد در این مسیر است که البته نه در مبادلات و معاملات جمهوری اسلامی بلکه بصورت یک فرهنگ جهانی باب می شود.

 

وی با بیان اینکه هرآنچه کشورهای غربی هم در خصوص پولشویی تدوین و اجرا کنند قطعا تحت شعاع همین مباحث است و راههای جدید پولشویی تجربه خواهد شد اذعان داشت: اگر دیگرکشورها از جمله اسرائیل در مقابل این امر مهم معاف از اجرای قوانین باشند، قطعا پولشویی و روشهای انتقال ناصحیح پول روز به روز در دنیا گسترش خواهد داشت.

 

تجری به نقش بازدارندگی دستگاه قضایی و اجرایی در مبارزه با پولشویی تاکید کرد و گفت: دستگاه قضایی با آسیب شناسی و شناخت راههای شکل گیری پولشویی امکان ایجاد آن را کاهش می دهد و با تدوین و تصویب قوانین راهگشا هم از طریق قوه قضائیه و دستگاه های اجرایی و هم وزارت اقتصاد و دارایی و خود دولت با نظر کارشناسان می توانند توسعه کار و تلاش سودجویان را متوقف سازنند کما اینکه قبل از ادعاهای FAFT قوانین خوبی در مبارزه با پولشویی در ایران وجود داشته است.

انتهای پیام/ب